Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 5 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar

Dossel de la 'Santa Cena'
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els Dossels d’Alzira impressionen als visitants

Declarats Bé de Rellevància Local, ja han obert les seues portes


 

.-000331

 ._000585

Alzira està immersa totalment en la celebració de la Setmana Santa. Els seus Dossels, declarats Bé de Rellevància Local, ja han obert les seues portes perquè totes les persones que els visiten puguen gaudir-los.

 

Esta vesprada l’Ajuntament d’Alzira i la Junta de Germandats i Confraries faran la tradicional visita de Dossels poder veure’ls i donar l’enhorabona pel treball realitzat pels clavaris i confrares.
 
Cal recordar que els Dossels són un tret plenament identificatiu de la nostra Setmana Santa, ja que no es troben a la resta de les ciutats veïnes. Partint de la concepció originària del Dossel, com a senzilla ornamentació duta a terme pels Clavaris, consistent en els penjaments dels millors draps de la casa complementats de vegades amb motius florals, han arribat al llarg dels anys a la recreació de determinades escenes de la Passió, buscant atorgar-los el màxim realisme possible.

 

La regidora de Patrimoni Històric i Turisme, Isabel Aguilar, ha manifestat que: “Els Dossels d’Alzira, un any més, sorprenen els qui els visiten. El treball dels confrares i clavaris se supera any rere any i són milers els alzirenys i els turistes que gaudeixen d’este art efímer i que és la senya d’identitat de la nostra Setmana Santa. Estic convençuda que amb tot el treball realitzat aconseguirem ben prompte que els nostres Dossels aconseguisquen el títol de BIC”.

 

Per la seua banda el president de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira, Vicent Fábregues, ha destacat que: “Enguany hem vist com ha augmentat el nombre de gent que ix al carrer per veure els Dossels. Anem a seguir treballant conjuntament amb l’Ajuntament d’Alzira per aconseguir el reconeixement que els nostres Dossels mereixen. La gent té moltes ganes de Setmana Santa i això es respira al carrer”.

 

Esta nit, al voltant de les 00 h es donarà a conéixer la decisió del jurat que atorgarà els premis als millors Dossels de 2023.
Ajuntament d’Alzira
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jomateix - 06/04/2023
Certament hi ha gent de fora de València que coneix els Dossels d'Alzira. Quan et trobes una situació així es gratament sorprenent.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal