Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 11 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Falla Plaça Malva guanya la sisena edició dels Premis a l’Ús del Valencià en les falles

Els segons premis van per a Pintor Andreu, falla l’Alquenència i falla Pere Esplugues


 

._000898

._000902

El jurat dels VI Premis a l’Ús del Valencià en les Falles es va reunir este passat dimecres 8 de març, per determinar-ne les falles guanyadores de la sisena edició dels Premis a l’Ús del Valencià en les Falles. El veredicte de la Comissió ha determinat que el primer premi és per a la falla Plaça Malva, de la secció segona, i els segons premis són per a la falla Camí nou, de la secció especial; la falla Pintor Andreu, de la secció primera; la falla l’Alquenència, de la secció tercera, i la falla Pere Esplugues, de la secció quarta.

 

El regidor de Cultura Alfred Aranda ha comunicat prèviament el veredicte als presidents de cadascuna de les falles. “Felicite a les comissions premiades en estos premis i vull agrair a les comissions que s’han presentat la seua tasca per a  fomentar l’ús del valencià, d’una manera molt nostra, amb un to satíric i divertit. Des del Serval seguim apostant per promoure el valencià en l’àmbit de les falles, un sector essencial en la nostra ciutat, donada la gran implantació de la festa a Alzira” 

 

D’altra banda, Andrea Maravilla, tècnica del Serval, ha destacat que la millora en la correcció lingüística dels textos presentats respecte a edicions anteriors. 
Enguany s’hi han presentat 22 falles: dos falles de la secció especial; de la secció primera, sis falles; de la secció segona, quatre falles; de la secció tercera, sis falles, i de la secció quarta, quatre falles. En este sentit, Aranda ha volgut animar a la resta de comissions que no han participat en esta edició, a presentar les seues propostes per a 2024.

 

El jurat ha escollit la millor falla de cada secció i ha repartit els premis de la següent manera:
Un primer premi, dotat amb 1.000 euros.
Quatre segons premis, dotats amb 500 euros cadascun.

 

A més a més, les falles guanyadores rebran un banderí acreditatiu del premi guanyat perquè el col·loquen en el monument faller.

 

Els criteris de valoració aplicats per a decidir els textos guanyadors han sigut: la correcció lingüística i la quantitat de textos, de 0 a 10 punts; la qualitat dels textos, de 0 a 5 punts; l’ús de l’enginy i la sàtira, de 0 a 5 punts, i la coherència de continguts, de 0 a 5 punts.
Ajuntament d’Alzira
 

._000903


._000906

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal