Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.905 Fotografías: 108.893 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 22 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira presenta el balanç de la gestió com a Capital Cultural Valenciana 2022

‘Ha sigut, culturalment, més capital de comarca que mai’, ha resumit el regidor de Cultura, Alfred Aranda



._000743

._000798
El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha presentat  al Foro ACCV, creat amb motiu de la Capitalitat Cultural, integrada per representants dels grups polítics municipals i tècnics, l’informe de les activitats realitzades amb motiu del nomenament d’Alzira Capital Cultural Valenciana 2022, distintiu atorgat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

 

El regidor ha mostrat el seu agraïment als alzirenys i alzirenyes per la bona acollida; així com als professionals de l’àrea de Cultura per la seua eficàcia i màxima dedicació; a la Conselleria de Cultura per la dotació econòmica, espectacles i exposicions facilitades, als regidors i a les associacions culturals locals. 

 

“Des de la regidoria de cultura considerem que el balanç de la capitalitat és totalment satisfactori perquè s’han complit els objectius previstos. Hem realitzat més de 400 activitats que faciliten l’accés a la cultura a totes les persones. Amb aquesta gestió, la cultura s’ha revaloritzat molt, hem fidelitzat espectadors, i potenciat tot allò que ens identifica com a poble valencià. A més hem contribuït a dinamitzar el comerç local, l’hostaleria i el treball de moltes empreses”  ha explicat el regidor. 

 

Al llarg d’estos mesos, l’equip de cultura ha rebut felicitacions d’institucions, entitats i artistes participants però també de molts ciutadans i visitants.  
“Alzira ha sigut, culturalment, més capital de comarca que mai”, ha resumit Aranda. S’ha oferit una programació diversa, abundant i de qualitat, en la qual han participat companyies, músics i artistes locals, valencians, nacionals i internacionals.  A més s’hi han inclòs propostes de les regidories de Festes, Educació i Infància, Joventut, Turisme i Patrimoni, Esports, Medi Ambient, Igualtat i les de les entitats culturals locals. La pràctica totalitat de les associacions de tota mena d’Alzira han ajudat a difondre la Capitalitat Cultural i les activitats programades.

 

Més del 50% de les activitats s’han fet al carrer o en espais a l’aire lliure, a les que han assistit unes 46.000 persones.  Més de 5.000 xiquets, xiquetes i joves estudiants han gaudit d’espectacles, visites guiades, animacions... i han participat en diversos concursos.

 

Alzira ha viscut l’any de la Capitalitat Cultural Valenciana amb alegria, participació, proximitat i satisfacció. Cal informar que una gran part de les activitats realitzades han sigut gratuïtes i o a uns preus molt assequibles perquè l’objectiu de la regidoria és presentar la cultura com un element necessari per a viure millor.  L’Ajuntament d’Alzira treballa per difondre, mantindre i dignificar la cultura –sobretot en valencià- com a instrument vertebrador i identitari.  “La cultura ha de seguir un camí imparable”, ha explicat el regidor.

 

Pel que fa a les despeses de la Capitalitat Cultural cal dir que no han suposat cap càrrega destacable ja que s’ha comptat amb el pressupost municipal previst de l’àrea de cultura per al 2022, la dotació de 100.000 € de la Conselleria de Cultura i altres subvencions d’entitats públiques. 

 

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Cultura, Alfred Aranda, van assistir el passat 2 de febrer a la Gala de les Capitals Culturals Valencianes 2023, en què es va nomenar la capitalitat de Guardamar del Segura i Geldo, dos noves ciutats que s'incorporen al llistat de capitals culturals que defensen tot allò que ens identifica com a valencians, una posta per la cultura de proximitat, que en el cas d’Alzira ha estat una experiència fantàstica i que ha tingut una gran acollida.
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Xavier Cantera - 22/02/2023
Tu dirección de correo electrónica es incorrecta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal