Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
martes, 21 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L’Ajuntament d’Alzira commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

La campanya ‘Jo, en valencià!’ anima a parlar la nostra llengua als estudiants a través d’adhesius, cartells, samarretes i la divulgació de la toponímia alzirenya


._000898

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, les regidories de Cultura i Educació i Infància, han presentat les activitats programades per a hui 21 de febrer.

 

Des Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, serval, s’ha realitzat la tercera edició de la campanya «Jo, en valencià!» dirigida a tota la ciutadania, especialment als xiquets i les xiquetes i la joventut, perquè utilitzen i estimen la nostra llengua. 

 

Com en les edicions passades, tots els centres educatius d’Alzira rebran un cartell de la campanya i adhesius per a repartir entre l’alumnat que difonen modismes molt arrelats a la nostra ciutat, com són:  Eres d’Alzira i plores?, Soc d’Alzira parle valencià, Jo, en valencià, Jo no em mossegue la llengua, Xe quin comboi. Quin desfici,  Quin poc trellat!,  Pensat i fet o Jo no tinc pèls en la llengua. 

 

A més enguany s’han incorporat altres frases que juguen amb la cuina, com són: A mos redó, A la taula i al llit al primer crit, Hi ha més dies que llonganisses, Amb diners torrons, Menges més que una revolta de riu, Anar xafant ous, Açò és més llarg que un dia sense pa, Em menge el món, Quedar-se amb la mel en la boca, Estic més desmaiat que una tapa de guitarra o Tu t’ofegues en un got d’aigua.

 

Com a novetat, s’ha convidat a participar en el concurs de fotografia, Juguem amb la llengua, a través d’Instagram, en el que s’ha de fer una foto que represente una frase feta en valencià, pujar-la a Instagram amb el hashtag #SorteigServalAlzira i etiquetar el compte de l’ajuntament @ajuntalzira. Entre tots es sortejaran 20 samarretes.

 

D’altra banda des de la Regidoria d’Educació i Infància s’organitza, una vegada més, el Taller sobre la toponímia d’Alzira, en el qual l’alumnat de 6é de Primària podrà conéixer més sobre els noms que conformem el nostre poble, amb jocs, xarrades i projeccions. Pura Santacreu, catedràtica de valencià, col·laboradora de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i divulgadora impartirà este taller en tots els centres educatius d’Alzira.

 

Des de l’Ajuntament s’ha agraït al professorat la seua col·laboració en esta campanya i els ha animat a treballar expressions valencianes i genuïnes amb l’alumnat de manera que puguem fer créixer esta llista.  La UNESCO va signar un compromís internacional per promoure el plurilingüisme i la diversitat idiomàtica i evitar així la desaparició de llengües al món.«Tots els valencians hem d’assumir que el futur de la nostra llengua està a les nostres mans.  Confiem, estimem i protegim la nostra llengua i evitem l’empobriment cultural que suposaria la seua desaparició», ha explicat el regidor de Cultura. 

 

Sorteig 'Juguem amb la llengua'
Sorteig organitzat pel Serval, en el qual podràs guanyar una samarreta de «Jo, en valencià». Ací t’expliquem com participar-hi:

 

Fes una foto que represente una frase feta en valencià. Per exemple: «anar de cap», «pujar-se’n per les parets», «no tindre dos dits de front»…

 

L’edat per a participar-hi és a partir dels 13 anys.

 

Penja-la al teu perfil d’Instagram amb l’etiqueta #SorteigServalAlzira.

 

Etiqueta’ns a la foto @ajuntalzira perquè no ens la perdem! Si el teu compte és privat, envia’ns la foto juntament amb una captura de pantalla del vostre perfil per missatge privat per a que puguem veure que està publicada.

 

Pots participar-hi fins al 8 de març de 2023.

 

Se sortejaran 20 samarretes entre els i les participants.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal