Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un cirurgià toràcic de l'Hospital de la Ribera, Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de València

En la seua tesi proposa un model de trasplantament traqueal que permetria solucionar patologies de la tràquea que en l'actualitat no poden ser tractades satisfactòriament


 
 .-000143

._000619

El doctor Néstor J. Martínez Hernández, cirurgià toràcic de l'Hospital Universitari de la Ribera, ha rebut un Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de València. 
Ha sigut per la seua tesi titulada “Desarrollo de un modelo de trasplante traqueal alogénico in vivo en lagomorfo”, en el qual proposa una solució viable a les dificultats que ofereix la tràquea humana per al seu maneig quirúrgic.
Segons el Dr. Martínez, “la tràquea és un òrgan rígid i fix a estructures en el seu inici i en la seua final, la qual cosa fa que, quan està afectada per alguna mena de patologia, no es puga extirpar tot el teixit que vulguem, ja que no seria possible tornar a unir els seus extrems, i això impossibilita el tractament de molts pacients”. 
Davant això, la tesi presentada pel Dr. Martínez proposa un model de trasplantament traqueal a partir de tràquees prèviament descelularitzades en animals (concretament, en conills), que permeta poder extirpar la quantitat d'òrgan que siga necessària per a solucionar satisfactòriament la patologia que l'afecta, ja que seria substituïda per este implant. 
La descelularització és un procés usat en enginyeria biomèdica que permet crear un biomaterial natural que actua com a bastida per al creixement cel·lular, la diferenciació cel·lular i el creixement de teixits, però que elimina la possible resposta immunològica adversa (rebuig) que existeix en tot trasplantament d'òrgans, en llevar el component cel·lular.
“Al llarg de la Història de la Medicina s'han proposat moltes estratègies diferents per a poder ampliar la quantitat de teixit traqueal que podem extirpar, tant artificials com biològiques, però cap, hui dia, ho ha aconseguit totalment”, ha assenyalat el Dr. Martínez.
Per contra, en la tesi presentada pel cirurgià toràcic de l'Hospital de la Ribera es demostra que el trasplantament de tràquees descelularitzades permet aconseguir òrgans equivalents als humans, biocompatibles i amb una completa integració i revascularització, “la qual cosa obri enormes possibilitats a solucionar completament patologies com a estrenyiments o tumors de tràquea, als quals hui dia només se'ls pot oferir cures pal·liatives”.

 

Trajectòria investigadora
El Dr. Martínez compta amb una àmplia trajectòria investigadora. Així, ha estat editor del Document de Consens SECT (Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica) en Cirurgia Traqueal i Laringotraqueal i investigador principal en diversos projectes d'investigació en Cirurgia Toràcica Clínica i Experimental, premiats amb beques i reconeixements nacionals i autonòmics.
És, a més, coordinador del Comité Científic de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica i editor cirurgià toràcic de la revista “Cirurgia Espanyola”.
Igualment, és autor de 55 publicacions científiques nacionals i internacionals, 13 d'elles com primer signant i ha presentat prop d'un centenar de treballs en congressos nacionals i internacionals.
Departament de Salut de la Ribera


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal