Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira celebrarà el Dia Internacional de l’Holocaust

L’acte serà demà divendres 27 de gener, a les 12:30 hores, en la plaça Herois de Mauthausen



._000634

._000556

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Patrimoni Històric, commemorarà el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. L’acte tindrà lloc a la plaça Herois de Mauthausen este divendres, 27 de gener, a les 12:30 hores.

 

Esta acte té com a finalitat la necessitat d'aprofundir en l'educació, la memòria i la investigació sobre l'Holocaust, que, com reconeix la UNESCO, és tasca essencial per a fomentar l'observació dels Drets Humans, les llibertats fonamentals i els valors de tolerància i respecte mutu.

 

Ja han transcorregut 78 anys, des d'aquell 27 de gener de 1945, en el qual es va produir l'alliberament del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau per les tropes soviètiques en el marc de la Segona Guerra Mundial. Un any més es vol recordar als alzirenys que van patir la barbàrie nazi, com són Francisco Boluda, Bernardo Lairón, Fermin Román, Avelino Abril, Agustín Flores, Francisco Peris, Rafael Sivera i José María Fuentes.

 

La regidora de Patrimoni Històric, Isabel Aguilar, ha manifestat que “Des de les institucions públiques hem de donar impuls a les actuacions dirigides a la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l'Holocaust i la necessitat la participació de totes i tots en la construcció d'una societat democràtica. Alzira ha patit l’atrocitat de nazisme, per això hui rendim homenatge a la seua memòria, al record de Francisco, Bernardo, Formin, Avelino, Agustín, Francisco, Rafael i José María. Els nostres herois”. L’edil ha afegit; “Vull aprofitar per a convidar a tota la ciutadania a este emotiu, però necessari acte en memòria de totes les víctimes, en especial pels alzirenys que patiren esta atrocitat. Hem de recordar el que va passar per no tornar a viure-ho”.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal