Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
martes, 3 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Somiem un nou futur i fem-lo possible

Article d’opinió de Voro Pérez


 

.-000166
L’any passat, després de que la Corporació ho demanara unànimement en sessió  plenària, el més de maig, les gestions dels 21 regidors de la Corporació, no es plasmaren en cap esmena als PGE2022 presentats pel Gobierno al Congreso i, posteriorment a retraure-los-ho al torn de precs i preguntes del ple de novembre,  l’esmena presentada pel senador Mulet  per ampliar el barranc de La Casella sols aconseguí 110 vots. Valorant-ho, des de la FaavvAlzira, agraírem els vots  favorables i demanàrem ajuda a la ciutadania per poder fer-ho millor enguany.
 
La frase de Fernando Pascual a mosatros no ens fan cas, era la que millor retratava als 21 regidors. Evidenciant que per aconseguir resultats diferents, hi havia que fer-ho d’altra manera. 
 
La Federació d’associacions de veïns d’Alzira, per tal d’aconseguir més vots, optà per adreçar-se directament als diputats i senadors, per guanyar-se el suport i els vots necessaris, que, per superar els 110, havia d’aconseguir fora dels partits presents al Consistori. Començàrem per Esquerra Republicana i quan vingué Elisenda Pérez, senadora per Girona, veiérem clara l’estratègia a seguir. Carles Mulet, Joan Baldoví, de Compromís, Vicent Betoret Fernando de Rosa del PP, Mamen Peris, de Cs, Vicent Sarrià, del PSPV i Rosa Medel d’UP, atengueren la nostra petició i es personaren a Alzira, comprometent-se a cercar-nos la solució. Com que el projecte de llei dels PGE2023 (PSOE+UP)  no  la contemplà, PP, Cs, Compromís presentaren esmenes, que foren desestimades al dictamen de la comissió de pressupostos del MITECO. Sols la d’ER, que condicionà el vot favorable als PGE a que la incloguera, ho aconseguí. Per aprovar el PLPGE2023, PSOE i UP necessitaven els vots d’ER. Tansaccionaren reduir-la de 26MM a 5MM, rebent 284 vots favorables al Congreso.
 
Havent estat publicats  al BOE nº 308 els PGE2023, pàg. 779 on apareix consignada, a la Generalitat Valenciana, la partida finalista de 5MM per l’ampliación del barranco de La Casella, és obvi que les gestions efectuades en nom de la ciutadania d’Alzira, han aconseguit el que no pogueren en solitari els 21 regidors. Quedant demostrat que la fórmula per millorar les condicions de vida, és que tothom s’implique i mobilitze quotidianament. Ja que si ens limitem a depositar el vot a una urna, cada quatre anys, per bons que siguen els 21 escollits, mai aconseguiran tant com si ho fem amb entre tots.
 
Des de que gent de a peu decidírem que les nostres serres i valls eren massa importants com per deixar-les en mans de 21 polítics, i agrupant-nos, fundàrem el VACIF, els incendis no han passat de conats. Si hem aconseguit que els joves no hagen de patir per veure cremar les nostres muntanyes, ni plorar la desolació posterior, com no s’ha d’aconseguir el que sigam capaços de proposar-nos? 
Encetar un nou any, implica bons desitjos. 
 
Malgrat que em digau utòpic, utilitzaré paraules de Llach.
Coneixem les pedres del camí, 
no és només un somni, 
també és mesura de Llibertat. 
L’anhel que neix en cadascú, 
l’afany de somniar un nou futur, 
que és fa de tots si ens donem la ma per un mon possible. 
Voro Pérez|President de la FaavvAlzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal