Jueves, 20 de junio de 2024 Edición diaria nº 6.285 Año: 18 Noticias: 46.279 Fotografías: 109.302 Comentarios de usuarios: 125.750
EL SEIS DOBLE
sábado, 7 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consell prolonga fins a agost la reducció d'un 10% les taxes i preus públics de la Generalitat per a protegir les famílies valencianes enfront de la inflació

S'amplia també fins al 31 de juliol les mesures extraordinàries sobre el cànon de sanejament de l'aigua


 

.-000403
El Consell ha aprovat el decret llei pel qual es prolonga temporalment la reducció d'un 10% de les taxes i preus públics de la Generalitat fins al 31 d'agost de 2023 i s'amplia la suspensió als contribuents de l'import abonat per cànon de sanejament de l'aigua fins al 31 de juliol de 2023 amb la finalitat d'alleujar l'impacte de la inflació en l'economia de les famílies i empreses valencianes.
D'aquesta manera, la norma recull una bonificació del 10% sobre totes les taxes reportades entre l'1 de gener i el 31 d'agost que es regulen en la Llei 20/2017 de taxes; en Llei 10/1997 de Taxes per Inspeccions i Controls Sanitaris d'Animals i els seus Productes; en la Llei 1/1999 de Tarifes Portuàries i en la Llei 2/2014 de Ports de la Generalitat.
Les úniques excepcions recollides en la norma són les taxes per serveis acadèmics universitaris i les taxes i preus públics dependents de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport la regulació del qual a través del Decret 123/2022 ja preveu una reducció del 10% fins a la finalització del curs escolar i universitari 2022/2023. 
Aquesta rebaixa del 10% sobre la quantia a abonar per part dels contribuents es fa extensiva igualment a tots els preus públics de la Generalitat que resulten exigibles entre l'1 de gener i el 31 d'agost de 2023.
La Generalitat també modifica a través d'aquest decret la duració de les mesures per al suport econòmic als contribuents del cànon de sanejament, ampliant fins al 31 de juliol de 2023 el termini fixat en el decret 6/2022 per a ajudar les famílies valencianes a fer front a la inflació.

 

Lluita contra la despoblació
A més, i amb l'objectiu d'impulsar diverses mesures de suport a l'activitat econòmica en el territori dels municipis en risc de despoblació, es creen nous incentius fiscals dirigits a atraure i mantindre negocis i empreses i a protegir nuclis històrics i enclavaments amb una important representació de l'arquitectura tradicional.
Per a això, es modifica la Llei 13/1997 de la Generalitat que regula el tram autonòmic de l'IRPF, amb la inclusió de noves deduccions i reduccions en els tipus impositius dels impostos per Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (ITPAJD).
En concret, es millora el tipus impositiu aplicable a les transmissions d'immobles que es destinen a ser seu social o centre de treball en els municipis en risc de despoblament, passant del tipus general del 10% al tipus *super reduït del 4% en la modalitat transmissions patrimonials oneroses de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.
Igualment, per a les empreses que adquirisquen immobles per a destinar-los a ser seu social o centre de treball es recull igualment una bonificació del 30% sobre la quota gradual de la modalitat d'Actes Jurídics Documentats, en el cas que foren realitzades entre empresaris o professionals i estigueren subjectes a l'Impost sobre el Valor Afegit.
Per a poder accedir a aquestes deduccions les empreses hauran de conservar en aquests municipis la seua seu social o centre de treball durant almenys un període de tres anys i comptar amb almenys un treballador a jornada completa durant aquest mateix període.
Amb l'objectiu de fixar població en aquests municipis i fomentar la rehabilitació d'habitatges, es crea igualment una nova bonificació per la qual es redueix en un 50% l'import de les quotes íntegres a abonar per l'adquisició d'habitatges -inclosos les destinades a ser segones residències o a lloguer-, en la modalitat de Transmissions Patrimonials sempre que en el termini de tres anys s'escometa una rehabilitació de les mateixes que garantisca la protecció dels nuclis històrics i l'arquitectura tradicional.
Generalitat Valenciana

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo
Economía
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal