Jueves, 13 de junio de 2024 Edición diaria nº 6.278 Año: 18 Noticias: 46.224 Fotografías: 109.238 Comentarios de usuarios: 125.729
EL SEIS DOBLE
miércoles, 28 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consell aprova el decret d'ajudes per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat

S'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat


 

._000581
El Ple del Consell ha aprovat el decret d'ajudes destinades al foment de l'ocupació de persones amb diversitat funcional o discapacitat en centres especials d'ocupació (CEE) i enclavaments laborals.
Totes les accions subvencionables s'hauran de realitzar en centres de treball que desenvolupen la seua activitat en la Comunitat Valenciana i en l'exercici 2023.
Aquest decret reconeix el dret al treball de les persones amb diversitat funcional o discapacitat, en condicions que garantisquen l'aplicació dels principis d'igualtat de tracte i no discriminació i preveu l'exercici d'aquest dret a través dels següents tipus d'ocupació: ocupació ordinària, en les empreses i en les administracions públiques, inclosos els serveis d'ocupació amb suport; ocupació protegida, en centres especials d'ocupació i en enclavaments laborals; i ocupació autònoma.
La nova norma estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb diversitat funcional o discapacitat en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
S'arbitra mitjançant la concessió ajudes als Centres Especials d'Ocupació i a les empreses ordinàries que contracten personal amb discapacitat.
Així mateix, recull l'obligació de les empreses d'adoptar les mesures adequades per a l'adaptació del lloc de treball. També determina l'accessibilitat de l'empresa, en funció de les necessitats de cada situació concreta, i introdueix el foment de l'ús de les persones amb diversitat funcional o discapacitat mitjançant l'establiment d'ajudes que faciliten la seua inclusió laboral.
En aquest decret s'inclouen els continguts mínims dels següents programes: 1r Subvenció del cost salarial de les persones amb discapacitat que treballen en centres especials d'ocupació; 2n Subvenció, per lloc de treball, per a finançar despeses ocasionades a conseqüència de l'adaptació de llocs de treball, incloses les mesures d'accessibilitat universal física, sensorial, cognitiva i de comunicació i les mesures adequades en funció de les necessitats de cada situació concreta, llevat que aqueixes mesures suposen una càrrega excessiva per a l'entitat.
Es finança també la dotació d'equips de protecció personal per a evitar riscos laborals a les persones treballadores amb discapacitat contractades i l'eliminació de barreres o obstacles que impedisquen o dificulten el treball.
I també contempla com a punt 3r Les Ajudes destinades al trànsit de les persones treballadores amb discapacitat des dels centres especials d'ocupació fins a la seua ocupació en empreses del mercat ordinari, a través dels enclavaments laborals, incentivant la seua contractació amb caràcter indefinit, incloses les mesures d'adaptació de llocs.
Així mateix, i per a la consecució d'aquests fins d'inserció, aquest decret inclou, a més, dos programes propis de la Comunitat Valenciana: un programa d'ajudes per a finançar els costos indirectes corresponents a l'informe auditor per a la justificació de l'ajuda salarial i un altre programa d'ajudes als projectes d'inserció en empreses ordinàries a través de CEE (ajudes als CEE que inserisquen personal del mateix CEE en l'empresa ordinària amb la realització prèvia d'un itinerari d'inserció).

 

Centres especials d'ocupació
Els centres especials d'ocupació són els que realitzen una activitat productiva de béns o de serveis, participant regularment en les operacions del mercat, i tenen com a finalitat assegurar una ocupació remunerada per a les persones amb discapacitat; alhora que són un mitjà d'inclusió del major número d'aquestes persones en el règim d'ocupació ordinària.
Igualment, els centres especials d'ocupació presten, a través de les unitats de suport, els serveis d'ajust personal i social que requerisquen les persones treballadores amb discapacitat, segons les seues circumstàncies i d'acord amb el que es determine reglamentàriament.
La plantilla dels centres especials d'ocupació estarà constituïda pel major nombre de persones treballadores amb discapacitat que permet la naturalesa del procés productiu i, en tot cas, pel 70% d'aquella.
Generalitat Valenciana

  

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo
EconomíaEmpleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal