Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.057 Fotografías: 109.060 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
sábado, 31 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira estendrà des de hui la seua jurisdicció als partits judicials veïns de Carlet i Xàtiva

El Pla d’agrupació de partits quasi duplicarà el nombre de jutjats de violència sobre la dona de la Comunitat Valenciana


.-000452
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat que el Pla d’agrupació de partits judicials per a l’especialització dels jutjats de violència sobre la dona suposarà pràcticament duplicar el nombre d’aquests òrgans judicials a la Comunitat Valenciana, que passarà dels 16 actuals a 29.
Així s’ha expressat en la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts, on ha comparegut aquest dilluns, a petició pròpia, per a explicar els detalls del pla elaborat pel seu departament en col·laboració amb la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va ser aprovat pel Consell General del Poder Judicial el 13 de juny passat. 
La consellera ha explicat que el pla es durà a terme en tres fases. La primera, que entrarà en vigor el pròxim 31 de desembre, propiciarà la creació de cinc jutjats nous de violència sobre la dona. El primer serà el número 5 de València (que inclourà també Quart de Poblet). El número 3 d’Alacant assumirà també els casos del partit judicial de Sant Vicent del Raspeig. 
Per la seua banda, el nou jutjat número 1 d’Alzira estendrà la seua jurisdicció als partits judicials veïns de Carlet i Xàtiva, mentre que el de Sueca farà el mateix amb Catarroja i el número 2 d’Elx coneixerà els casos que es produïsquen a Novelda. 
D’aquesta manera, segons ha explicat Gabriela Bravo, “la Comunitat Valenciana serà l’autonomia que més jutjats de violència sobre la dona crearà d’Espanya, perquè dels 7 previstos per a tot el país, 5 se situaran en les nostres tres províncies”.
Per a la consellera, “l’aposta per una justícia especialitzada en violència de gènere no suposa tancar jutjats ni suprimir serveis”. La Generalitat, segons Bravo, continua “apostant per la proximitat i per facilitar tots els recursos necessaris perquè la distància mai siga un obstacle perquè la víctima s’atrevisca a fer el pas i denunciar”.
“Aquest pla complementa les polítiques que aquest Consell va posar en marxa en 2015, cosa que ha situat la Comunitat Valenciana a l’avantguarda en la lluita contra el terrorisme masclista”, ha conclòs Gabriela Bravo.
Generalitat Valenciana

 


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal