Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.057 Fotografías: 109.060 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
lunes, 19 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El projecte d’agrupació de jutjats de violència sobre la dona farà que Alzira assumisca la jurisdicció de Carlet i, provisionalment, Xàtiva

Entrarà en vigor el pròxim 31 de desembre


 

._000006
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el suport de tota la cúpula judicial, fiscal i policial de la província de València al projecte d’agrupació de jutjats de violència sobre la dona que entrarà en vigor el pròxim 31 de desembre.
Per a Bravo, tots els actors estan d’acord a “construir a la Comunitat Valenciana una jurisdicció especialitzada en violència de gènere perquè les víctimes siguen més ben ateses per professionals especialitzats en òrgans judicials que compten amb tots els serveis”.
Així s’ha expressat al final d’una trobada que ha reunit la consellera amb la presidenta de l’Audiència Provincial de València, Esther Rojo; els degans dels deu partits judicials implicats en el projecte de l’agrupació, i representants de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunigtat Valenciana, la Delegació del Govern i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.
“Tots els participants en aquesta reunió entenen, ha dit la consellera, que la prioritat són les víctimes i que, amb aquesta agrupació, es guanya en qualitat de servei”. En aquest sentit, Bravo ha destacat la “màxima disponibilitat” per part de jutges, Fiscalia i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “per a col·laborar en l’elaboració de protocols per a evitar qualsevol classe de disfunció” quan es pose en marxa el nou model, “tant en el trasllat de les víctimes, que assumeix la Generalitat sense cap cos per a elles, mom dels detinguts”.
En aquest sentit, la consellera ha anunciat que sol·licitarà al Ministeri de Justícia l’augment de la plantilla orgància d’aquest jutjats (jutges, fiscals i lletrats), mentre que la Generalitat incrementarà el nombre de funcionaris per a reforçar els  nous jutjats i també les unitats de valoració forense integral, perquè cada jutjat en tinga una a la seua disposició, i el personal dels institus de medicina legal.
El projecte d’agrupació de jutjats de violència sobre la dona, que entrarà en vigor el pròxim 31 de desembre i es desenvoluparà durant els dos anys següents, preveu quasi augmentar el nombre d’òrgans judicials especialitzats en tota la Comunitat Valenciana dels 16 actuals a 28 en 2024.
En l’actualitat, la província de València compta amb set jutjats de violència sobre la dona, quatre dels quals estan a la capital i els altres tres a Gandia, Torrent i Paterna. Amb l’agrupació, es crearà el cinqué jutjat a València (assumirà la jurisdicció de Quart de Poblet), el d’Alzira (farà el mateix amb la de Carlet i, provisionalment, Xàtiva) i el de Sueca (assumirà Catarroja).
A més, als actuals jutjats especialitzats de Torrent i Paterna se’ls uniran els casos provinents dels partits judicials de Picassent i Moncada, respectivament. En una segona i tercera fase del pla (en els anys 2023 i 2024) es crearà un altre òrgan judicial (amb jurisdicció sobre Massamagrell) i dos més a Requena i Llíria.
D’aquesta manera, quan el desplegament estiga conclòs, hi haurà 12 jutjats de violència sobre la dona a la província de València, la qual cosa, segons ha destacat la consellera, “permetrà augmentar i millorar l’atenció a les víctimes”. “La llei integral de 2004, ha recordat la consellera, estableix que els casos de violència de gènere s’han de tractar en jutjats exclusius, dotats amb personal especialitzat i amb tots els serveis de suport als professionals i les víctimes necessaris”. Per això, amb l’agrupació “donem resposta a aquest mandat i garantim l’excel·lència i la qualitat del servei, al mateix temps que alleugem càrrega de treball als jutjats mixtos, que han d’atendre multitud de casos de temàtica molt variada”.
Generalitat Valenciana

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 19/12/2022
Lo que estos juzgados tendrían que hacer es desaparecer.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal