Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
sábado, 26 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Xúquer Centre Educatiu celebra el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

S'han reunit al pati durant el matí i han creat 3 grans cors que han anat engrandint-se segons s'anava unint l'alumnat i el professorat


 
._000472
Com cada any, des de Xúquer, el 25 de novembre reivindiquem l'eliminació de la violència contra la dona a través d'una sèrie d'activitats que cada curs ha anat desenvolupant i treballant al llarg de la setmana i que sempre culmina amb un acte conjunt de totes les etapes.
 
Aquest any, s'han treballat des de la creació de debats amb els més majors a través d'uns curtmetratges, cançons, un escape room, un reportatge llançat per la Diputació de València i fet per professorat de Florida Universitària ‘Estime que t’estime’. També s'ha investigat sobre l'orige de la commemoració d'aquesta data, amb el símbol del WHITE RIBBON, les figures de les germanes Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960, activistes polítiques també conegudes com les Papallones i han representat de manera gràfica micromasclismes que ens envolten dia a dia i que sembla que estan normalitzats.
 
En l'etapa d’Infantil i Primària l'han treballat a través de contes com ‘Lalo, el príncep rosa’, ‘Super Lola’, ‘La Pallacienta’ i ‘La ventafocs ja no creu en prínceps blaus’ per trencar estereotips. A més a més han recitat a l'aula, de manera conjunta un poema que manifesta la no acceptació d'aquest tipus de violència.
 
Per enllaçar amb el fil conductor del Pla de Foment Lector, s'han creat frases en positiu per augmentar i mantindre l'autoestima i demostrar que ningú és millor que ningú i, que si algú t'estima, no et farà plorar, amb l’objectiu de demostrar que el maltractament psicològic també és un dels principals ingredients en aquestes situacions.
 
Per finalitzar, totes les etapes s'han reunit al pati durant el matí del 25N i han creat 3 grans cors que han anat engrandint-se segons s'anava unint l'alumnat i el professorat dels diferents cursos per crear una imatge aèria quan tothom enlairava la prenda de color morat. En definitiva, tres grans cors morats que simbolitzen la lluita per eliminar la violencia cap a la dona i que cal recordar més sovint si tenim en compte la realitata que setmanalment es viu en la societat.
Xúquer Centre Educatiu
 
 
 
 
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal