EL SEIS DOBLE
jueves, 24 de noviembre de 2022
Alzira destaca pel seu treball presentat en la Jornada Agenda Urbana de la Generalitat Valenciana
Que té com a objectius, entre altres, la consecució de ciutats i assentaments humans inclusius, segurs, resilients i sostenibles
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat avança en l'elaboració d'un instrument que servirà de guia per al conjunt de les polítiques urbanes a la Comunitat Valenciana.
A més, amb aquest document es respon a la recomanació de les Nacions Unides, que insta territoris, estats, regions i ciutats a l'elaboració de la seua pròpia agenda urbana d'acord amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que té com a objectius, entre altres, la consecució de ciutats i assentaments humans inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
"Aquest dret a la ciutat és un dels objectius principals que cal assolir amb l'Agenda Urbana, que esdevindrà una guia per a les polítiques urbanes a la Comunitat Valenciana. Un urbanisme correctament planificat pot afavorir i maximitzar la capacitat que tenen les ciutats per a generar ocupació i riquesa, i fomentar, al mateix temps, la diversitat i la cohesió social", ha manifestat Rosa Pardo Marín, directora general de Política Territorial y Paisaje.
Per la seua banda, Nuria Matarredona Desantes, directora General d'Innovació Ecològica en la Construcció, ha destacat que l'Agenda Urbana Valenciana "ha de servir per a integrar totes les maneres de viure en un únic territori, ha de cohesionar la nostra societat a través de l'urbanisme i ha d'assegurar l'accés de tota la població a tots els serveis públics, en definitiva l'Agenda Urbana ha de garantir el dret a gaudir dels nostres pobles i ciutats en igualtat de condicions".
Immaculada Orozco Ripoll, secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, ha valorat molt positivament l’Agenda Urbana d’Alzira, “en la qual l’Ajuntament està treballant molt bé i que posen en el centre la millora de la qualitat de vida de les persones”.
Amb el nom 'Alzira, un riu de futur', la proposta presentada pel consistori de la capital de la Ribera Alta aposta per establir el riu Xúquer com a eix de la qualitat ambiental a la ciutat durant els pròxims anys. Així, la seua intenció és "aprofitar l'agenda urbana per a definir un projecte transversal que aglutine els vessants urbanístics, paisatgístiques i de desenvolupament urbà que permeta recuperar eixa simbiosi entre Alzira i el Xúquer". A aquest repte li sumen, tal com recull el document, "l'ordenament el desenvolupament urbanístic potenciant el comerç local, l'ús dels carrers pels ciutadans, la mobilitat sostenible i la descarbonització de la ciutat".
Precisament, el primer dels nou reptes que es proposen és la consolidació del riu Xúquer com a eix de qualitat ambiental a través de tres línies d'acció: convertir l'Hort de *Redal en un gran parc fluvial peri-urbà, continuar amb la xarxa ciclopeatonal de l'Anell Verd, i protegir l'entorn del llit per a mantindre l'actual ús agrícola i el seu valor paisatgístic. A més, també aborden una de les principals problemàtiques de la ciutat: establir mesures per a mitigar els efectes de les pluges torrencials. Per a això, es decanten per la implantació de tancs de tempesta intel·ligents, així com augmentar la capacitat de drenatge de l'entramat urbà amb sistemes de drenatge urbà sostenible.
En matèria de mobilitat sostenible, a més de consolidar i ampliar la xarxa ciclopeatonal, la proposta posa en valor les vies rurals com a element paisatgístic i aborda una de les principals reivindicacions veïnals: connectar la zona industrial amb la ciutat. I conclouen amb la intenció d'impulsar la creació de comunitats energètiques locals i “mitigar l'impacte paisatgístic d'una de les actuacions de major envergadura en la qual estan treballant: el canal interceptor de barrancs per a canalitzar les aigües”, ha assegurat Diego Gómez.
E6D
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
Añadir un comentario