Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els herois de la pantanada

'Esperem no tindre que trobar-nos mai més en un episodi similar'



._000807


.-000006

Recordem aquestos dies, amb tristor, l'aniversari del trencament de la presa de Tous. Un episodi que va suposar per a les comarques de la ribera del Xúquer una tragèdia sense precedents amb una trentena de morts i danys materials, alguns dels quals, passats 40 anys, encara es troben en litigis.
 
Des de Ciutadans (Cs) volem, en primer lloc, retre homenatge a les víctimes i les seues famílies, als ferits i malalts que a hores d’ara encara patixen dolències, a totes aquelles persones que ho varen perdre tot; aquells polítics que durant aquests 40 anys sí han estat a l'altura del que reclamava la societat (llàstima que no hagen sigut tots); a l’exèrcit per la seua tasca de neteja, cura i restabliment de serveis junt a bombers, policia o protecció civil.
 
També hem de recordar als perits i enginyers contractats que es varen posar de costat de la veritat, que no era un altra que la reclamaven els afectats, a diferència de estaments de l’Estat i la Generalitat; a les associacions de damnificats per la seua lluita contínua i com no, als voluntaris i tota aquella societat civil que es va unir per donar suport als daminificats i que d'una manera o un altra ajudaren en aquesta desgràcia sense precedents.
 
Per contra, no oblidem que l’Administració de Justícia va tardar més de 17 anys en completar un procediment en el qual hi havia famílies que ho havien perdut tot, que molts dels polítics no estigueren a l'altura, que algunes ajudes mai van arribar o que alguns varen tractar de fer negoci d’aquesta situació. De fet, algunes famílies varen ser estafades i alguns enginyers o perits no feren la seua labor com calia.
 
Per tot açò, esperem no tindre que trobar-nos mai més en un episodi similar. I que, malgrat els 40 anys que han passat, ens haja servit per aprendre i tindre l'altura i la capacitat de, tots junts, com a societat de fer les coses millor. Per últim, gràcies de nou a tots aquells que ara fa 40 anys es varen esforçar per ajudar a la ciutadania. Ells i elles són, sens dubte, els herois d’este 40 aniversari.
Miguel Vidal, Portaveu i regidor de Cs Alzira
 
 
 


._000853 

._000581

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Indisnado - 24/10/2022
La pantanada fue una tragedia material y humana.
Sacó lo mejor y lo peor del ser humano.
Lo mejor, la gente, que se ayudaron unos a otros. Las ayudas de la gente de Valencia Capital y el ejército.
Lo peor de lo peor los políticos. Los políticos de la foto. Vienen, pero no quitan barro. Vienen a prometer lo que jamás van a cumplir. El PSOE, un partido que demostró lo mal que se pueden hacer las cosas. Aun hay gente pagando la devolución de las ayudas que nunca llegaron. Tener que ir a juicio para al final negociar y cobrar solo una parte de lo prometido, que llegó a ser la mitad de las ayudas.
Un PSOE que me recuerda a Ciudadanos, que tras gobernar apoyando a un partido, a mitad de la jugada, se la juegan, traicionan a sus socios y se cambian de chaqueta. Puede que sea un partido amortizado, un partido que pudo ser y no fue. Un partido donde el transfuguismo se inculca en sus filas. Un partido con dimisiones pero que no suelta la cartera, pues faltaría. En fin. Una lástima.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal