Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 14 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6

 Alzira recupera la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil després de l’aturada forçada per la COVID-19

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, reprén una de les activitats anuals més esperades pel comerç local


 

 ._000876

 


Després de tres anys d’absència per la COVID-19, la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil torna als carrers de la ciutat d’Alzira del 21 al 23 d’octubre. La dotzena edició se celebrarà amb més de 50 comerços participants, els quals ocuparan els carrers cèntrics d’Alzira, des de l’avinguda dels Sants Patrons fins a la plaça del Regne.

L’any 2019 fou l’últim any que se celebrà la Fira amb normalitat. L’anàlisi que es va establir a posteriori des d’IDEA Alzira i dels diferents artífexs va ser més que favorable: les previsions d’evolució eren palpables i tots els actors involucrats es mostraven entusiasmats. No obstant això, cinc mesos després, el març del 2020, vingué la pandèmia que paralitzà les futures celebracions. Ara, el 2022, i amb tot el camí transcorregut, la visió respecte a la Fira està plena d’esperança, però adaptada a la nova realitat. Així ho ha manifestat la tècnica responsable, Carmen Herrero. 
«Quan se celebrà l’última edició de la Fira, sí que vam notar un bot qualitatiu i quantitatiu important. Esta tendència ens va motivar a pensar més idees per continuar impulsant-la perquè es consolidara amb gran perspectiva de futur. Desgraciadament, hem tingut l’aturada de tres anys provocada per la pandèmia i haurem de remuntar cert camí ja recorregut», explica la directora d’IDEA Alzira.
La Fira del Comerç - Alzira Oberta, la qual s’inicià l’any 2009, ja té més de tretze anys d’història. Organitzat per l’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA Alzira, i en col·laboració amb l’Associació Empresarial d’Alzira, l’esdeveniment reunix una part important dels comerços de la capital de la Ribera, entre altres poblacions del voltant de la comarca. Així mateix, compta amb una gran exposició de cotxes i una zona de restauració amb les tapes més saboroses.
La programació no es liquida en este punt, ja que la concentració anual Retromòbil Club la Ribera està present amb més de 100 vehicles clàssics procedents de tota la Comunitat Valenciana. La programació especial d’Alzira Ràdio o el concurs per a aconseguir dues entrades per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP, també enriquiran l’ambient d’una fira amb molt de colorit. D’una altra banda, els més menuts de la casa s’entretenen al seu espai d’animació infantil i un fum d’activitats per descobrir. 
A les edicions anteriors, el públic assistent ha acollit amb emoció l’espectacle realitzat pels venedors. Per descomptat, l’escalfor de la ciutadania fou més que benvingut a les haimes o casetes del comerç local. L’objectiu primordial de la Fira continua sent el mateix que en les edicions anteriors: desenvolupar l’economia del municipi i ajudar a incrementar les expectatives dels negocis.
«És possible que baixe el nombre d’expositors», lamenta Herrero. «Hi ha un cost per caseta o haima, també una crisi energètica que afecta el comerç. En definitiva, hi ha unes prioritats bàsiques a cobrir. Des d’IDEA Alzira, es treballa per a revertir esta tendència aproximant-nos a cada un dels comerços. Per sort, l’experiència és un punt important que cal tindre en compte i nosaltres la tenim», argumentà.
Amb la Fira del Comerç - Alzira Oberta tots guanyen, compradors i establiments. A l’esdeveniment, la ciutadania té al seu abast l’activitat comercial de la zona, on s’aprecia amb més claredat la pluralitat de productes i serveis en els diferents expositors. A més d’això, els dependents poden percebre amb millor perspectiva quines són les tendències de compra que marca el públic. Durant el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre, els comerços experimentaran una exposició directa de 32 hores en total, mentre que la zona de tapes gaudiran de 28 hores de cara al públic. S’estima que unes 40.000 persones passegen per la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil.
«La qüestió més important és que la Fira del Comerç torna a estar present, ja es coneix i està ben assentada. Des d’IDEA Alzira s’ha treballat al màxim perquè fora així, amb molt d’esforç i il·lusió. Això també ho detectem en el sector del comerç, la restauració i l’automòbil. Note que la gent rep la Fira amb molt d’optimisme i l’afluència serà bona, fins i tot més que les vegades anteriors, ja que es vol eixir al carrer. Sens dubte, tenim molta expectació», ha finalitzat Herrero.
IDEA ALZIRA

 

 ._000585

.-000403

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas
SocialActividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal