Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 3 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 'Donde dije digo, digo Diego'
Opinió: Associació de Veïns Partida Les Basses - Avda. La Ribera

“Entenem que per aconseguir els vots de cinc-mil es sacrifiquen els de cinquanta, però lamentem que el govern de La Vila no haja donat a conèixer el seu canvi d’intenció”



El govern de la Vila, per via d’urgència, aprovà en 2016 la construcció del Canal interceptor de Les Basses desestimant al·legacions i recursos ciutadans. 
En fase d’exposició pública, l’alcalde es reuní amb els veïns de la partida de Les Basses, que qüestionaven la utilitat del  Canal per que duia l’aigua a terrenys més elevats que la ciutat i preocupats per no ser inundats artificialment amb eixa aigua transportada, o per la del barranc de La Casella, a la que les comportes li obrien el malecó. Diego Gómez els informà que el Canal havia estat dissenyat amb unes comportes automàtiques que sempre impedirien l’entrada de l’aigua del barranc de La Casella i que en cas d’estar tancades emmagatzemaria l’aigua evitant l’entrada a la ciutat, i que una vegada ple, òbviament, l’aigua seguiria entrant a la ciutat, per on ho feia aleshores. Prometent-los que l’Ajuntament mai elevaria el carrer Gandia per  desviar les aigües emmagatzemant-les en la partida convertint-la en una zona de sacrifici.
El passat desembre, en la presentació del estudis d’inundabilitat encomanats a la Universitat Politècnica, Juan Marco, atribuí al pont de Xàtiva, per la seua insuficient secció, la causa de les inundacions a Alzira, a partir de la regulació del Xúquer amb preses, ja que impedeix el pas dels cabdals captats a les conques de l’Estret, Vilella i La Casella, fet que provoca l’augment del nivells de l’aigua retinguda i impedeix el desaigüe del clavegueram urbà i del canal. Marco digué que l’actuació al barranc de La Casella per ser d’abast local, difícilment seria atesa per l’administració estatal, i que sent excessiva per a la municipal, l’autòmica l’hauria de finançar. Òbviament aquesta afirmació es situa més enllà de la seua titulació tècnica. Aquest posicionament és únicament subjectiu i defineix la seua concepció política,  però contaminà l’Estudio de inundabilidad de los barrancos de les Estreles, Fosc, Gracia María i de la Arena y de los efectos producidos por el canal interceptor, que signà, concretament a  9  Propuesta  de soluciones 9.4 Actuaciones aguas arriba del encauzamiento pàgina 129, para el Escenario Futuro a 100 años es necesaria una actuación adicional que garantice el cierre hidráulico sols de la margen derecha del canal de Les Basses evitando los desbordamientos hacia la zona urbana induint el desbordament per la vora  esquerra. Este cierre hidráulico a cota 19.30...en la parte del canal se puede materializar con un terraplén de tierra, en la rotonda obligaría a elevar el rasante 85 cmts. (en cursiva còpia i pega de l’estudi esmentat)
En conjunt les actuacions proposades a l’estudi de la Politècnica, son coincidents amb les de la  Confederación Hidrográfica del Júcar.  El tancament hidràulic, proposat com addicional a l’ampliació del barranc de La  Casella i la substitució del pont de Xàtiva, es justifica sols per previndre la inundació de període de retorn de 100 anys, però en el cas de no dur a cap les actuacions prioritàries esmentades, evita l’entrada d’aigua a la ciutat desviant-la a les terres situades a  la   vora esquerra del canal, condemnant-les a zona de sacrifici i a actuar com a tanc de tempestes sense haver estat expropiades, ni consultats els propietaris. 
Des de l’aavv Basses-Ribera, entenem que per aconseguir els vots de cinc-mil, es sacrifiquen els de cinquanta, però lamentem que el Govern de la Vila no haja donat a conèixer el seu canvi d’intenció. Que no ho haja sotmès al Ple de la Corporació i que ho hajam hagut de conèixer mitjançant la informació facilitada al senador de Compromís publicada a la web del Senado.
Des d’eixa posició no ens costa endevinar el motiu de la manca d’implicació en aconseguir la partida finalista de 26 milions per ampliar el Barranc de La Casella i fer un nou pont de Xàtiva, que evitarien les inundacions en la ciutat, però també en Vilella, sense haver de perjudicar a Les Basses. 
Si no s’amplia el pont de Xàtiva, el tancament hidràulic, sols retarda o limita l’entrada de l’aigua a la ciutat, no l’evita. No és la solució. 
Des de l’aavv Basses-Ribera encoratgem la Corporació a aconseguir que els diputats i senadors dels seus respectius partits voten favorablement la partida finalista per fer un nou pont de Xàtiva, que no retinga les aigües del Barranc de La Casella i per ampliar-lo des de la tancà de Sant Antoni fins al riu Xúquer.
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 03/10/2022
Ni van a solucionar lo de les Bases, ni nada de nada, lo único que han hecho ha sido crear inundaciones donde no las había, Nueva Alzira, Alquenencia, etc, y ahora, después de tanto estudio, y de tanto ir y venir de " entendidos ", pasan la patata caliente, " a quien corresponda ", como se nota que no se trata de arreglar sus chiringuitos , pero nada, lo ya con sabido de siempre. " VOTEU, VOTEU, QUE PARDALETS TINDREU ".
Jaime - 03/10/2022
Me gustaría saber quién está detrás de esta "OPINIÓN" que solo y únicamente representa a la única persona que lo escribe. Me oyes

Llevo toda la vida viviendo en Les Basses y puedo afirmar i confirmar que no entra tanta agua cómo lo hacía antes. El canal interceptor ha salvado a cientos de vecinos y vecinas de mi barrio. Eso ES y será un hecho imposible de desmentir. Los estudios lo corroboran y así lo confirman.

Así pues me gustaría saber quien esa persona que escribe esta "opinión" porque no representa el sentir y pensar mayoritario, haciendo un mal uso de una plataforma ciutadana (óbviamente con fines electorales). El canal de Les Basses ha sido un éxito como también lo será el de Nova Alzira y como también será la ampliación del Casella.
juanes - 04/10/2022
Hay Jaime, Jaime, tienes razón cuando dices que en les Bases, entra menos agua, pero si vivieras en la zona de la Alquenéncia, Gabriela Mistral, verías que la que no inunda un sitio, ha pasado a inundar otro, a causa del mal arreglo que se hizo en la rotonda de la carretera de Tavernes, y el " barranc fosc ", además de que nunca te has quejado, ni cuando se ha inundado tu zona, ni cuando se inunda otra, claro esta que cada uno se queja cuando le conviene, y hay que quejarse cuando las cosas no están conforme toca, mande quien mande.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal