Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 21 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Presentació a Alzira de la Setmana Mundial sense Carn

Dimecres 22 de juny, a les 19:30 hores, en la Casa de la Cultura d’Alzira, segona planta


 

._000807

 .-000006 

Explicarem la problemàtica global, proposarem solucions i les debatrem junts.

Des que en 2017 va eixir una investigació de Seth Wynes i Kimberly A. Nicholas en la qual s'explica que les recomanacions governamentals i d'educació per a mitigar el canvi climàtic passen per alt les accions individuals més efectives (1), s'intenta rectificar abordant els temes més importants, a pesar que a vegades són temes que tenen un alt component emocional o tabú per a moltes persones.
Justament tocarem un d'aquests temes a Espanya : la setmana sense carn.

La iniciativa està organitzada per una organització secundada per l'ONU per a reduir l'excessiu consum global de carn animal.

En la pàgina www.semanasincarne.es, ens podem registrar i rebrem gratuïtament la informació necessària per a dur a terme el repte d'una setmana sense carn animal. Les delicioses receptes elaborades per la Unió Vegetariana Espanyola ens garanteixen una quantitat correcta de proteïnes vegetals per a substituir les que procedeixen dels animals. A més, les persones que segueixen les indicacions conserven en majoria els hàbits després del repte i mantenen una dieta més baixa en carn animal.
Es tracta de cridar l'atenció sobre l'excessiu consum de carn i denunciar la relació directa amb la desaparició dels boscos primaris del planeta. (2) (3)

En cap cas es vol demonitzar la carn : l'objectiu és disminuir el consum de carn per a passar a una producció responsable (ramaderia extensiva i ecològica) i un consum responsable (Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 12)

L'excessiu consum de carn també té impactes negatius greus sobre la salut segons l'OMS (ODS 3), i sobre el medi ambient segons la FAO (veure informe "La llarga ombra del bestiar") (ODS 14 i 15 : vida submarina i vida d'ecosistemes terrestres).

En aquest informe del any 2006 descobrim que la ramaderia industrial emet una quantitat de gasos d'efecte hivernacle semblant a les emisions de tots els transports del món. (ODS 13 : acció pel clima) (3)

Des del 2006 les autoritats tracten d'avisar però la ciutadania no vol escoltar.
Aquesta xerrada té el objectiu d'obrir el debat, parlar de la dieta mediterrània que s'està perdent, informar i donar suport a la iniciativa per a construir una societat més ètica, sostenible, saludable i més respetuosa amb les generacions futures.
AMA Vall d'Aigües Vives (Associació MediAmbiental)

 

 


._000809


._000829
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaConferencias y Presentaciones
Gastronomía
SocialActividadesConsumo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal