Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 17 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La campanya ‘Ciència pel Xúquer’ finalitza a Alzira amb una gran participació

L’objectiu és conscienciar sobre les problemàtiques del Xúquer a través de propostes lúdiques i didàctiques


 


._000829

 ._000836

Alzira tanca este setmana la campanya d’educació ambiental “Ciència pel Xúquer”, on han participat 8 centres educatius del municipi amb l'objectiu de conscienciar el seu alumnat sobre les problemàtiques del riu i la biodiversitat que l’habita.

 “Ciència pel Xúquer” és una iniciativa encarada al públic escolar que recull un conjunt d'activitats mediambientals pensades com a suport educatiu i que s’han realitzat preferentment a l'aire lliure, en col•laboració amb la Fundació Limne, una entitat conservacionista que treballa per la millora dels rius i barrancs i que, al llarg de la campanya, ha acostat 484 alumnes al riu Xúquer amb diferents propostes i tallers que, a través del joc, expliquen conceptes clau d’ecologia i medi ambient, com ara les problemàtiques que poden afectar el riu Xúquer (qualitat de l’aigua, espècies invasores) i la biodiversitat que hi trobem (espècies amenaçades, rates penades).

 “Un any més seguim amb les activitats didàctiques al voltant del riu -ha explicat el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres-  qui ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la campanya, “hem anat a peu de riu a ensenyar als més menuts i als joves la importància de tindre ecosistemes aquàtics en bon estat, a valorar el seu estat actual i a debatre com contribuir a la seua conservació i millora”. Carreres ha destacat també que “esta campanya educativa també es complementa amb altres propostes per acostar-se al riu, com l’Escola de Riu, on participen els instituts des de finals del mes de maig i que es prolongarà fins al dia 20 de juny”.

Les accions in situ de la campanya, encarades a diferents cicles d'educació, incorporen continguts i metodologia específics de joc i material manipulatiu, permetent una interpretació directa del medi i dinàmiques participatives permeables a les tradicions i cultura del  Xúquer com a element vertebrador de la Ribera.

L’alumnat que ha participat, des de sisé de primària a 4t d’ESO, ha gaudit amb la inspecció del riu i el taller de ciència, la gimcana de biodiversitat o les píndoles de biodiversitat.

 

Participants

IES Murta

CEIP Santa María Aguas Vivas

CP la Purísima

CE Xúquer

CEIP Alborxí

CEIP Ausiàs March

IES Parra

Ajuntament d’Alzira

 


._000823

._000677

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal