Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
martes, 25 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Joventut oferix acompanyament als joves sense estudis d’Alzira

Per a descobrir la seua vocació i reprendre la formació amb el programa JOOP


 


.-000004 

La Regidoria de Joventut d’Alzira impulsa la sisena edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), una iniciativa de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Fons Social Europeu, que es durà a terme a la Casa de la Cultura d'Alzira.


Ja està obert el procés de preinscripció per a Jove Oportunitat, un programa dirigit a joves entre 16 i 21 anys, que no estiguen estudiant ni treballant, dissenyat i organitzat per a motivar-los i orientar-los a buscar la seua vocació, els seus interessos i reprendre els estudis per a formar-se en la seua àrea d’interés.


El curs, que busca la reducció de la taxa d'abandonament educatiu primerenc, està previst que comence a finals de febrer o inicis de març.


Durant quatre mesos, els «joopers» comptaran amb l’acompanyament d’un entrenador (coach) que els impartirà les «assignatures» sobre les quals s’estructura el programa: desenvolupament personal (alliberar-se d'etiquetes i recuperar l'autoestima perduda, prendre control sobre la pròpia vida, oci saludable, adversitats, fortaleses i actitud positiva...), desenvolupament social (estic en un grup, pacte unes normes que tots respectem), construcció d’un projecte professional (amb informació sobre la Formació Professional i visites a empreses «d’almenys una vintena de sectors a tota la Comunitat Valenciana»), retorn als estudis (amb la participació de professors especialistes en les diferents assignatures, amb atenció a l'alumnat a través d'una plataforma telemàtica) i, per últim, el mòdul de convivència, amb jornades de visites i oci educatiu.


Una vegada acabat el curs, el programa preveu sis mesos més d’acompanyament, un temps on se celebren algunes trobades entre els participants i on el coach contacta periòdicament amb elles i ells per tal de fer seguiment de la seua activitat.


Els grups estan formats per entre 12 i 15 assistents. «L'objectiu és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida», indiquen.


«Se'ls proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, des d'un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació.


Per a aquelles persones joves que no hagueren acabat l'ESO, JOOP els oferix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a l’FP de Grau Mitjà», afigen.


El sistema JOOP ha demostrat el seu èxit en més de 70 municipis: «un 75 % dels joves que han començat JOOP ho acaben i un 72 % dels alumnes que han completat JOOP estan estudiant o treballant a l'any de finalitzar el programa», destaquen des del Departament de Joventut d’Alzira.


És fonamental, asseguren, la implicació dels centres d'Educació Secundària del municipi.


La seua principal funció serà derivar cap al programa aquells joves que han passat per les seues aules i el professorat i el personal, de les quals orientador, consideren que poden beneficiar-se del JOOP. Així mateix, l’oferta JOOP es compartix amb el Departament Idea, amb Serveis Socials, l’oficina Labora i el Departament d’Educació.


Les inscripcions es poden realitzar a través de l’adreça electrònica [email protected], per telèfon contactant amb la Casa de la Cultura (962 417 407), o al telèfon directe del Centre d’Informació Juvenil (661 525 106), o pel WhatsApp del CIJ (627 382 445).

Ajuntament d’Alzira
 
 

                    


                    
 
._000647      ._000568   ._000723    ._000743   

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialJuventud

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal