Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 18 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira enquesta a la joventut sobre les seues necessitats i interessos per a confeccionar el II Pla Jove de la ciutat per al període 2022-2025

El programa busca donar una atenció integral als joves amb mesures i actuacions d’àmbit interdepartamental


._000590
._000606 

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alzira ultima en estes dates la campanya d’enquestes a la població jove de la ciutat amb l’objectiu de conéixer les seues inquietuds i necessitats per a confeccionar el II Pla Jove d’Alzira, que previsiblement s’aprovarà el 2022 i estarà vigent fins al 2025.

Han passat ja deu anys del venciment del primer pla jove, aprovat el 2008 amb l’horitzó d’estar actiu fins al 2011. «Aquell pla nasqué en època d’expansió, però quan va acabar la situació era de recessió», indiquen des del Departament de Joventut; una dècada després, la joventut alzirenya viu una etapa també de crisi i aguditzada per la pandèmia de la COVID-19, que ha afectat especialment la població més jove.

La primera presa de contacte l’ha desenrotllat el personal tècnic de joventut als instituts i centres educatius de secundària i batxillerat, per a preguntar els adolescents d’entre 12 i 18 anys. Han comptat amb la col·laboració del professorat, i han obtingut una bona mostra de respostes sobre temes diversos i amb preguntes obertes sobre interessos, preocupacions, necessitats o problemes i com solucionar-los. Les enquestes per a la gent jove entre 18 i 30 anys són més concretes: els problemes que els preocupen en l’àmbit personal, l’ocupació, la formació, la salut, l’emancipació, l’assetjament als centres educatius, la discriminació, l’oci i les activitats culturals o els mitjans de transport, com millorar estos aspectes a Alzira i com caldria solucionar-los. Hi ha preguntes per a comprovar si tenen accés a la informació adreçada a la població jove, si participen en les activitats, si utilitzen el Centre d’Informació Juvenil i com valoren la seua programació. I els demanen també opinió sobre el Casal Jove i els seus usos.

Les enquestes també sol·liciten l’avaluació de les polítiques actuals i quines cal mantindre: ajudes a emprenedors joves, formació, voluntariat, intercanvis amb Europa, ajudes a la compra d’habitatge o el lloguer, excursions mediambientals, assessorament sobre estudis i ajudes al transport , etcètera. I pregunten sobre la situació social, laboral i econòmica, l’emancipació i les relacions familiars; i sobre la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat o les conductes agressives.

L’objectiu de la Regidoria de Joventut ara és captar les respostes dels joves de 18 a 30 anys, que podran realitzar l’enquesta a través de l’enllaç QR que trobaran a les xarxes municipals i a la cartellera del Centre d’Informació Juvenil. «Hem de tenir en compte que la joventut abraça diverses etapes de vida amb diferents necessitats. La participació de totes les persones joves des dels 12 fins als 30 és essencial i molt valuosa, perquè sols així podrem crear una bona política de joventut que siga capaç de concretar solucions a totes les necessitats i que es puguen veure reflectides en el II Pla Jove d’Alzira», explica la regidora de Joventut, Letícia Piquer.

El II Pla Jove d’Alzira és un instrument que ha de garantir una atenció integral a les persones joves i que ha d’articular mesures i actuacions d’àmbit interdepartamental i coordinades des de l’àrea de joventut.

 

Estratègia Valenciana de la Joventut

Està emmarcat dins de les actuacions previstes per l’Estratègia Valenciana de la Joventut, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que insta els municipis a desplegar les polítiques de joventut «preferentment en proximitat, en contacte i relació directa amb la gent jove, tenint en compte la seua realitat concreta i en funció del seu entorn singular», ja que «l’escala local és la que farà possible i real l’atenció directa a les persones joves». I determina que «cada jove de la Comunitat Valenciana ha de tindre l’aixopluc d’un pla territorial ideat, aplicat i participat des del municipi o agrupació de municipis en què visca».

D’acord amb l’EVJ, tots els municipis han de comptar amb un pla propi de joventut. «Amb una bateria de mesures o actuacions programades per a un període no inferior als tres anys i amb una dotació de recursos humans, econòmics i infraestructurals definida. L’impuls del pla correspon a l’Ajuntament; l’elaboració i aplicació es realitza en coordinació i cooperació amb la població i les seues organitzacions representatives, i la dotació de recursos prové del pressupost municipal i dels suports i aportacions de l’IVAJ, articulades a través de l’EVJ».

Ajuntament d’Alzira 

 

 

.-000004 

 

 

.-000466
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 18/11/2021
Otra forma de malgastar el dinero de los alzireños. Por lo visto los de la Concejalía de Juventud se aburren y se están buscando una nueva distracción.
¡Ufffffffff vaya tropa!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal