Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.904 Fotografías: 108.891 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 16 de octubre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Protecció Civil d’Alzira suma 25 anys de suport a les forces de seguretat i assistència voluntària a la ciutadania en emergències i actes festius

El dilluns 18 d’octubre s’inaugurarà a la Casa de la Cultura una exposició commemorativa on els visitants podran fer un repàs de la trajectòria de l’agrupació



._000766


._000609

Els voluntaris de Protecció Civil d’Alzira estan presents hui dia en nombroses activitats i emergències a Alzira i a la comarca. El seu uniforme blau i taronja el reconeixen ben bé els alzirenys i les alzirenyes, i és que porten ja 25 anys entre nosaltres «des de l’Ajuntament d’Alzira volem felicitar als companys, agrair-los la seua tasca i els encoratgem a seguir fent-la perquè són molt necessaris per a la ciutadania i tenen un paper essencial» ha explicat la regidora de Seguretat Sara Garés, «s’han guanyat el reconeixement de tota la població pel seu servei desinteressat en situacions de dificultat, com també en els esdeveniments i festes».

L’agrupació va nàixer «per les inquietuds dels alzirenys que, en situacions de catàstrofes meteorològiques, sobretot la pantanada del 82 i les inundacions de 1987, van estar ajudant en la mesura de les seues possibilitats a restablir la normalitat de la ciutat i van començar a mantindre converses amb l'Ajuntament per a col·laborar en les emergències d'una manera més organitzada», explica la coordinadora de Protecció Civil a Alzira, Nardi Canet. El juliol de 1996, la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde, Alfredo Garés, va aprovar la creació de l'Agrupació de voluntaris de Protecció Civil d'Alzira «i, al novembre, en el Saló Noble, els 20 primers voluntaris van rebre una camisa i la credencial. D’estos primers voluntaris encara tenim a dos companys en actiu, Salva Martínez i José Daniel Giménez», conta Canet. Ara el col·lectiu compta amb 50 membres.

Recentment, l’agrupació ha rebut l’agraïment del Departament de Salut de la Ribera i la pròxima setmana ho farà per part de l’Ajuntament d’Alzira en un acte que tindrà lloc al consistori, per la seua contribució durant la campanya de vacunació massiva que s’ha realitzat des del mes d’abril al Casal Fester, en la qual han col·laborat 31 voluntaris. «Sumem 2.152 hores de voluntariat durant la pandèmia», informa la coordinadora de Protecció Civil d’Alzira, Nardi Canet. Però el saldo horari de prestacions a la societat durant l’emergència de la COVID-19 és molt més gran: «a l’inici de la pandèmia, estiguérem des del minut 1 a les ordres de l’Ajuntament, i tinguérem també iniciatives com anar nosaltres a arreplegar medicaments o aliments per a la gent més vulnerable, que li ho proposàrem nosaltres a l’Ajuntament i férem nosaltres eixa part i crec que ha sigut molt valorada. Preferíem arriscar-nos nosaltres al fet que ho fera eixa gent més vulnerable i, a partir d’eixe moment, molta logística de repartiment de material sanitari, d’entitats que han volgut col·laborar d’alguna manera, ens hem encarregat nosaltres de repartir-ho a residències, hospitals, etc. Tot això ha sigut una labor desinteressada i molt valorada per la societat».

Més enllà de les recents aportacions per a tractar d’ajudar en el control de la pandèmia, els voluntaris de Protecció Civil tenen la funció de donar suport a les forces de seguretat i sanitàries, en situacions d’emergència o també en actes d’afluència massiva: «Ens hem trobat en moltes circumstàncies: les avingudes del riu Xúquer, la desaparició de persones, cerca i rescat de senderistes per la Murta i la Casella, les pluges torrencials, les inundacions... Hem estat al peu del canó i, sense que se’ns requerisca, ja sabem quina funció és la nostra i estem controlant els barrancs, llevant trapes perquè desaigüen millor els carrers, etc. Tot per a intentar ajudar que eixes emergències es resolguen dins de les nostres possibilitats i sempre reforçant els professionals», explica Nardi Canet. També és important la seua assistència i col·laboració en les festes, com recentment les Falles, «perquè es desenvolupen amb normalitat les activitats lúdiques i esportives que organitza l’Ajuntament, i també altres associacions i entitats que ens ho demanen».

A més a més, el seu voluntariat no coneix de fronteres: «També ens reclamen d’altres poblacions. Per a la Volta a Peu, per exemple, entre les agrupacions de voluntaris estem disposats a tot. Les poblacions més properes ens demanem ajuda. Especialment, quan hi ha inundacions ens ve bé el contacte amb coordinadors d’agrupacions al voltant per a saber quines carreteres estan tallades, o com està el riu, i poder informar un poc millor als veïns que estan preocupats. El fet d’estar en contacte entre nosaltres és fonamental».

Este diumenge es complixen els 25 anys del naixement de Protecció Civil d’Alzira: «farem un acte commemoratiu, serà senzillet, i estem molt il·lusionats», comenta Nardi Canet. A més a més, el dilluns 18 d’octubre s’inaugurarà a la Casa de la Cultura una exposició commemorativa on els visitants podran fer un repàs de la trajectòria de l’agrupació o exhibiran també la uniformitat, el material que utilitzen per a les emergències, i fotografies de les principals intervencions «per a fer visible el voluntariat de Protecció Civil». La mostra es podrà visitar de 19 a 21 hores de dilluns a divendres, i d’11 a 13 els dissabtes fins al 28 d’octubre.

Ajuntament d’Alzira

 

._000591

 

._000587
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialActividadesColectivos y Agrupaciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal