Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 18 de junio de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Vora 150 assistents en la primera 'Jornada sobre l'Estat de la Sanitat Vegetal en el Caqui'

Alzira aborda les preocupacions per plagues i malalties en la producció d'este cultiu


._000581
.-000132

Alzira acull esta vesprada la primera Jornada de l’Estat de la Sanitat Vegetal en el Caqui, organitzada per la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea de l'Ajuntament d’Alzira i la Universitat Politècnica de València.

La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, junt a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el Director de la Càtedra d’Innovació i Recerca CLAU-IDEA i catedràtic de l’Escola d’Agrònoms, Bernardo Pascual; i el director de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural, Alberto San Bautista, han estat els encarregats de donar la benvinguda a la jornada que ha tingut lloc al llarg de la vesprada a la sala Rex Natura.

"Dins de la càtedra Clau-Idea, aplicada al camp de la investigació, hui comencem a caminar amb esta jornada sobre la sanitat vegetal i agraïm el suport de la Generalitat, amb l'assistència de la consellera i el treball dels ponents i investigadors per a poder donar resposta als nostres llauradors en les seues preocupacions" ha explicat l'alcalde de la ciutat , Diego Gómez.

Per la seua banda la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha posicionat el paper de l'administració com a reforç d'este tipus d'iniciatives. "El nostre territori es veu afectat per estes malaties i hem de tindre les millors tècniques possibles per a combatre-les. La universitat i la administració han d'estar junt als llauradors per a fer lluita biològica i per a buscar noves fórmules  d'acord a les noves normatives, per a fer front a estes plagues". A més, també ha agraït a l'alcalde que siga una administració local la que crea esta transferència de coneixement per a una aplicació directa en els nostres camps, que beneficie als nostres agricultors.

Al llarg de 6 ponències d'investigadors i professors de la Universitat Politècnica de València s'han tractat les possibles solucions a les plagues i malalties del caqui, com la mosca blanca, el cotonet i la Mycosfaerella. Una sèrie de ponències que analitzen els aspectes més rellevants des de diversos punts de vista que preocupen principalment als llauradors, a més d’associacions, cooperatives i empreses relacionades.

 
Programa

• Antonio Vicent Civera. Dr. Enginyer Agrònom. Cap de la Unitat de Micologia del Institut Valencià d’Investigacions Agràries

• Vicente Dalmau Sorli. Enginyer Agrònom. Cap del Servei  de Sanitat Vegetal i  Protecció Fitosanitària; Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació

• Antonia Isabel Soto Sánchez. Enginyera Tècnica Agrícola; Dra. en Biologia

• Professora Titular de Universitat, Dep. d'Ecosistemes Agroforestals. 

• Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural; U.P.V.

• José María Soler Feliu. Dr. Enginyer Agrònom. Bayer CropScience

• Ana Arévalo. Professional d’Agrobio

• J. Pablo Mollá Inglada. Enginyer Agrònom. CORTEVA Agriscience

•  Alzira aborda les preocupacions per plagues i malalties en la producció d'este cultiu.

Ajuntament d’Alzira 

 

 
._000520  
._000600
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal