Marina Mir: “És un dels principals reptes que hem d’afrontar, sobretot després de la forta crisi sanitària que hem viscut i la nova realitat a la que ens hem d’adaptar de manera resilient”
.-000331
Les iniciatives “ORÍGENS” i “SOBERANA-GENT”, es van encetar a principi d’any encaminades a plantejar formació en matèria d’alimentació saludable, sostenible i universal. Compten amb la col·laboració de la cooperativa d’agricultura social LLAVOREM, que s’encarrega tant de desenvolupar les activitats formatives com de coordinar, junt al Centre de Participació Ciutadana (CPC), els continguts i objectius d’aquestes.
D’una banda, “ORÍGENS” es definix com un projecte comunitari de recuperació territorial. El seu principal objectiu és l’autoabastiment de productes hortícoles, i per tal d’aconseguir-ho es porten a terme treballs pràctics en les parcel·les ubicades als Horts comunitaris “Hort de Ros” amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica. A més, l’autocultiu es complementa amb activitats vinculades a l’agroecologia, com per exemple: sessions de cuina sostenible, tallers d’oficis tradicionals, eixides a entorns naturals locals, etc.
D’altra banda, el seminari “SOBERANA-GENT” planteja el menjar com eina de canvi personal i social. La finalitat d’estes sessions és l’enriquiment personal del col·lectiu que participa per a incorporar nocions i accions cap a uns bons hàbits nutricionals. Es compta amb la participació de la cooperaiva Llavorem i Nutriena, que incorpora a la nutrició la perspectiva ecològica, adquirint finalment les nocions necessàries per aconseguir aliments de qualitat, accessibles i respectuosos amb l’entorn.
Una de les principals evidències que la pandèmia ha mostrat, que en moltes ocasions no millora l’accés als aliments sinó més bé genera fam i inseguretat alimentària a gran part de la població mundial, fins i tot als països desenvolupats.
“Des de la regidoria pensem que és important posar atenció en tindre una alimentació sana i sostenible, ja que és un dels principals reptes que hem d’afrontar com a societat sobretot després de la forta crisi sanitària que hem viscut i la nova realitat a la que ens hem d’adaptar de manera resilient” ha explicat Marina Mir.
L’Àrea de Serveis Socials, mitjançant la intervenció del Centre de Participació Ciutadana (CPC), ha decidit apropar a tota la ciutadania, especialment a aquella més vulnerable, aquesta evidència del sistema agroalimentari; i intentar solucionar i millorar la seguretat alimentària de totes aquelles persones que participen a les formacions proposades.
Ajuntament d’Alzira
._000568 .-000130 .-000166
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
" ens hem d'adaptar de manera resilient". Esta tropa juntan cuatro palabras y ya la han liado. Si resilencia es la capacidad de adaptación, cómo nos podemos adaptar de forma resilente.
Esta tropa vive en una burbuja y solo están pendientes de sus cosas, aún no han entendido que la "comida ecológica" al triple de precio que la convencional no llena las mesas en tiempos de crisis, y mucho menos la de la gente vulnerable.
A esta concejala hay que hacerle comprender que todos no tenemos dos sueldos seguros como ella y la posibilidad de perder el tiempo y nuestro dinero sin responsabilidad alguna.
Saludos
Añadir un comentario