Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
sábado, 19 de diciembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Serveis Socials d'Alzira forma en matèria d’alimentació saludable, sostenible i universal

Marina Mir: “És un dels principals reptes que hem d’afrontar, sobretot després de la forta crisi sanitària que hem viscut i la nova realitat a la que ens hem d’adaptar de manera resilient”


 

._000600

.-000049

 

.-000331 

Les iniciatives “ORÍGENS” i “SOBERANA-GENT”, es van encetar a principi d’any encaminades a plantejar formació en matèria d’alimentació saludable, sostenible i universal. Compten amb la col·laboració de la cooperativa d’agricultura social LLAVOREM, que s’encarrega tant de desenvolupar les activitats formatives com de coordinar, junt al Centre de Participació Ciutadana (CPC), els continguts i objectius d’aquestes.

D’una banda, “ORÍGENS” es definix com un projecte comunitari de recuperació territorial. El seu principal objectiu és l’autoabastiment de productes hortícoles, i per tal d’aconseguir-ho es porten a terme treballs pràctics en les parcel·les ubicades als Horts comunitaris “Hort de Ros” amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica. A més, l’autocultiu es complementa amb activitats vinculades a l’agroecologia, com per exemple: sessions de cuina sostenible, tallers d’oficis tradicionals, eixides a entorns naturals locals, etc.

D’altra banda, el seminari “SOBERANA-GENT” planteja el menjar com eina de canvi personal i social. La finalitat d’estes sessions és l’enriquiment personal del col·lectiu que participa per a incorporar nocions i accions cap a uns bons hàbits nutricionals. Es compta amb la participació de la cooperaiva Llavorem i Nutriena, que incorpora a la nutrició la perspectiva ecològica, adquirint finalment les nocions necessàries per aconseguir aliments de qualitat, accessibles i respectuosos amb l’entorn.

Una de les principals evidències que la pandèmia ha mostrat, que en moltes ocasions no millora l’accés als aliments sinó més bé genera fam i inseguretat alimentària a gran part de la població mundial, fins i tot als països desenvolupats.

“Des de la regidoria pensem que és important posar atenció en tindre una alimentació sana i sostenible, ja que és un dels principals reptes que hem d’afrontar com a societat sobretot després de la forta crisi sanitària que hem viscut i la nova realitat a la que ens hem d’adaptar de manera resilient” ha explicat Marina Mir.

L’Àrea de Serveis Socials, mitjançant la intervenció del Centre de Participació Ciutadana (CPC), ha decidit apropar a tota la ciutadania, especialment a aquella més vulnerable, aquesta evidència del sistema agroalimentari; i intentar solucionar i millorar la seguretat alimentària de totes aquelles persones que participen a les formacions proposades.

Ajuntament d’Alzira

 

 

                      

 ._000568                                            .-000130                                                    .-000166

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
Educación y Formación
SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 19/12/2020
" ens hem d'adaptar de manera resilient". Esta tropa juntan cuatro palabras y ya la han liado. Si resilencia es la capacidad de adaptación, cómo nos podemos adaptar de forma resilente.
Esta tropa vive en una burbuja y solo están pendientes de sus cosas, aún no han entendido que la "comida ecológica" al triple de precio que la convencional no llena las mesas en tiempos de crisis, y mucho menos la de la gente vulnerable.
A esta concejala hay que hacerle comprender que todos no tenemos dos sueldos seguros como ella y la posibilidad de perder el tiempo y nuestro dinero sin responsabilidad alguna.
Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal