Per: Ramón y Cajal d’Alzira
‘La crisi social i econòmica no sobrevola l’ambient, està ací i ha vingut per a quedar-se molt de temps’
Ni el mateix Steven Spielberg podria haver imaginat que la seua pel·lícula “Encuentros en la tercera fase” donaria tant de joc al Govern Espanyol per tal d’iniciar la tan polèmica i a la vegada desitjada “desescalada”.
Anem per parts, no sé si ho han fet amb mala intenció o no però, què la primera fase no siga la 1 sinó la O ja comença a mosquejar la cosa.
De moment hauríem de rebre cada espanyol un manual d’instruccions per estar assabentats en quin lloc, moment o fase ens trobem.
Com que allò de les abraçades i els besos estan del tot prohibits, propose que cadascú, en el seu mòbil, tinga a punt la salutació sonora de John Williams que utilitzà en la mítica pel·lícula, així quan ens trobem amb amics o familiars i com tindrem la boca tapada per la màscara, farem sonar la melodia per tal de la salutació o contacte.
Pedro Sánchez, director d’este film, ha convertit a Fernando Simón en el seu Richard Dreyffus particular. El que crec de segur és que la crítica social ni l’oposició li atorgaran l’Oscar al millor actor.
Repassant el pla de “desescalada” preparat pel Govern, el primer que trobem són confusions, contradiccions, inquietuds, molta falta d’informació i una total descoordinació entre les autonomies de l’Estat, cosa que els seus dirigents ja li estan fent saber al Sr. Sánchez.
El primer que caldria valorar és la gran dificultat que s’ha trobat el Govern en gestionar una catarsi mundial a Espanya; com diria Eugeni Alemany, ‘A ningú qui li passe’, però ficat en solfa aquest punt, cal assimilar molt bé allò que ens estan explicant sobre la nova normalitat i com no també el sentit de la transparència i la veritat en la informació.
Entre les fases dissenyades apareixen diferents nivells, aforaments d’espais, edats de les persones, mobilitat de la gent, un embolic tan gran que ningú, exceptuant ells poden saber el que està permés i el què no.
Les empreses i comerços es troben entre el tancament definitiu o dessagnar-se a poc a poc si fan cas a les mesures marcades.
Per altra banda, els erts, els comiats de personal, la crisi social i econòmica no sobrevola l’ambient, està ací i ha vingut per a quedar-se molt de temps.
Les necessitats de la població van a fer que els serveis socials de cada poble, municipi o ciutat s’hagen de redoblar.
Els polítics començaren mol bé la pandèmia, tots a una, però la carrera cap a la “desescalada” ha fet precipitar uns enfrontaments dirigits sempre a abastir el poder i el seient presidencial. Dona igual que siga en l’àmbit nacional, comunitari o local, malauradament, la política està per damunt de les persones i una qüestió que els ciutadans no deguem permetre mai.
Una vegada finalitzades algunes fases, estic segur que els primers a caure en l’oblit seran els sanitaris, després agricultors, transportistes, gent essencial com ells els han nomenat, deixaran de ser-ho i.
Mentre esperem que passen els dies i les fases marquen allò que ells han denominat la nova normalitat, tan sols ens queda folrar-nos de paciència esperant que l’OVNI del COVID-19 es pose damunt de la muntanya del diable i des de baix fem sonar la melodia amb la variació de cinc notes que Spielberg li va encomanar a John Williams en la mítica “Encuentros en la tercera fase”. Un apunt, Williams va haver de fer tres-centes variacions musicals de les cinc notes perquè el director en triara una, potser la mateixa quantitat de variacions que ha fet el Govern en cadascuna de les decisions que ha pres.
Ramón y Cajal d’Alzira
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
Nota: l’autor/a d’este article ha preferit ocultar públicament la seua identitat. Com sí s’ha identificat davant de la nostra redacció i el text guarda les formes i correcció requerides, ho publiquem i respectem la seua llibertat d’expressió.
._000773
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
La casuística es tan inmensa , que bastante tenemos cada uno de nosotros con conocer y aplicar lo que nos afecta directamente. Para saber la incidencia en otras personas, en otros trabajos y en otras realidades hace falta armarse de paciencia . Y quizá lo mejor leer el BOE porque las informaciones suelen ser confusas y complejas.
El coronavirus está aún en circulación y acecha . Esperemos que el calor acabe con su propagación y el buen hacer de cada uno de nosotros.
En cuanto a la crisis económica que se nos viene encima, tiene mucho que ver con la desconfianza y el miedo al virus.
Imaginemos por un momento que ahora mismo y en este momento el virus no existiera , hubiera desaparecido . Como no habría ni miedo, ni peligro de contagio la recuperación sería rápida.
Es triste , pero el virus está condicionando todo lo que hacemos en los últimos meses.
El calor no para al coronavirus, eso ya se sabe, en Ecuador que hace el tiempo que hará aquí dentro de uno o dos meses los muertos se han estado acumulando en las calles durante días.
Habría que pedir al gobierno que explique porqué piensa que ahora es un buen momento para contagiarnos.
Añadir un comentario