Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 15 de abril de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Tamborada d'Alzira s'adapta enguany a l'estat d'alarma

Diverses activitats que es poden realitzar des de casa recordaran a les xarxes socials que “Som patrimoni”



.-000367

._000763

L'actual situació de confinament no va a ser obstacle perquè Alzira celebre les "XXVIII Jornades d'Exaltació del Tambor i del Bombo", del dissabte 25 d'abril, encara que adaptant-se a les circumstàncies. Des de la Regidoria de Patrimoni Cultural i la Junta de Germandats i Confraries, s'han articulat una sèrie d'activitats per tal d'involucrar a la ciutadania a mostrar a través de les xarxes socials la passió i intensitat amb que es viuen estes jornades a la nostra ciutat.
Indubtablement el tambor i el bombo van lligats a la celebració de la Setmana Santa que compta amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Nacional, des de març de 1988, mentre que la "Tamborada" d'Alzira està declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, des de novembre de 2018.

Isabel Aguilar, com a regidora de l'àrea de Patrimoni Cultural, i Vicent Fàbregues, com a president de la Junta de Germandats i Confraries, s'han coordinat amb Àngela Alfonso, directora de la Banda de Tambors d’Alzira, per tal de dissenyar les accions que de manera excepcional s'han de realitzar enguany, ja que ens trobem en estat d'alarma la qual cosa impossibilita la realització de qualsevol acte multitudinari.
No obstant això Alzira no deixarà de commemorar les XXVIII Jornades d'Exaltació del Tambor i del Bombo, per la qual cosa s'han dissenyat les activitats que detallem i animem a totes i tots a participar:


Dibuix Tamborada d’Alzira
Consistix en realitzar un dibuix tenint com element principal el tambor o el bombo, acompanyat de les següents frases:

TAMBORADA ALZIRA 2020 

SOM PATRIMONI

Puja el teu dibuix a les xarxes socials acompanyat del hashtag: #tamboradapatrimoniacasa

El dibuix penja-ho al teu balcó.

 
 
Concurs creació d’un tambor o bombo (del 16 al 25 d’abril fins les 14 hores)
Crear un tambor o un bombo amb materials de casa. Realització d’un vídeo entre 10 i 20 segons mostrant el procés creatiu i els materials utilitzats. 
Puja el vídeo a les xarxes socials (INSTAGRAM I FACEBOOK) amb el següent hashtag: #creapatrimoniacasa
Participar amb l'utilització del hashtag correctament i dins de les dates establides et possibiliten optar als següents premis:
Primer premi: 150 euros
Segon premi: 100 euros

Tercer premi: 50 euros
Un jurat determinarà quin són els tres millors vídeos, i per tant guanyadors del concurs. Una altra activitat prevista és:


Vídeo toc de tambor o bombo (del 17 al 22 d’abril fins les 14 hores)
Realitzar el vídeo d’un toc lliure, amb tambor o bombo, que tinga una duració entre 10 i 20 segons, la vestimenta per a la realització del vídeo és lliure. 
Una vegada realitzat cal enviar-lo a la següent adreça de correu electrònic [email protected] i adjuntar el teu nom i si formes part d'alguna confraria, arxi-confraria o germandat de la nostra ciutat. Per a facilitat el posterior muntatge dels vídeos es necessari que el graves en horitzontal.

Per al dissabte 25 d’abril està previst el Toc del Silenci, a les 12 del migdia. Consistirà en la realització del toc dea d'un balcó del carrer Francisco Oliver i serà retransmès en directe en la pàgina de Facebook de la "Semana Santa de Alzira - JHHCC". Seguidament és realitzarà la Trencada d’hora, fent sonar tots els tambors i bombos
d’Alzira fins les dotze i quart. Quinze minuts de toc lliure en honor a la nostra Tamborada, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.  Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Cultural, sol·licita la col·laboració de tots i totes per tal de demostrar que a Alzira tenim una gran passió pel so del tambor i del bombo per la qual cosa som patrimoni i, a més, enguany hem de deixar-ho més patent que mai per les circumstàncies de confinament per la Covid-19. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

  


._000725

._000739
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSemana Santa
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Vecino - 15/04/2020
O a lo mejor estoy yo confundido, pero desde el día que te borran de una lista, que no ha parado de crecer y con la excusa de que no cabías, pues deja mucho que pensar, porque hay detalles que no cuestan nada y marcan mucho.
Ciudadano - 16/04/2020
Pero esta gente del bombo no se da cuenta que lo único que hacen es molestar a los demás con su ruido.
Si les gusta hacer ruido pues que se vayan al Pla de Corbera y que se revienten los tímpanos unos a otros, pero que nos dejen a los demás vivir en paz.
Y la milonga de que estar 24 horas mamao y haciendo el cafre con el bombo es una tradición, MENTIRA.
Y que es un acto cultural, MENTIRA.
Todos deberían ser iguales ante la ley, si a los falleros en la cabalgata les hacen control de alcoholemia, a esta gente con más motivo. Veríamos entonces si las borracheras son patrimonio de la humanidad.
Lo dicho, al Pla de Corbera

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal