Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de febrero de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira celebra el 10 de març el III Concurs d’Espardenyà Francisco José García

Se celebrarà a Alzira, el diumenge 10 de març, a partir de les 10 hores, a la plaça del Regne


.-000367
 
 .-000143
L’alcalde, Diego Gómez, ha sigut l’encarregat de presentar este concurs organitzat per l’Ajuntament i per Tus Noticias de la Ribera, que compta amb el suport de la família de Francisco José García, que ja és un referent a la Comunitat Valenciana i que s’obri enguany a la participació de restaurants de tot l’Estat. Tant este concurs com el plat estan integrats en la marca gastroturística de la Comunitat Valenciana L’Exquisit Mediterrani, i compta amb el suport de València Turisme i la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta.

Un total de 26 restaurants participen en esta tercera edició del concurs, els quals provenen d’Alzira, l’Alcúdia, Alginet, Barx, Benifaió, Bicorb, Carcaixent, Catadau, Cullera, Gandia, Llombai, Mislata, el Palmar, Quesa, Serra, Setaigües, Sueca, Tous, València i Xiva, així com també de les comarques d’Alacant i Castelló. D’àmbit estatal hi participaran restaurants de Madrid, Logronyo, Barcelona i Andorra.

Es repartiran un total de 5.500 euros en premis. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, serà de 3.000 euros. El segon premi, patrocinat per València Turisme, de 1.500 euros i el tercer premi, patrocinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, de 1.000 euros. El jurat estarà format per reconeguts professionals de la gastronomia.

Gómez ha destacat al respecte: “Considerant que estem en la tercera edició, és un concurs ja consolidat per diversos motius: en primer lloc, pel prestigi dels restaurants participants; en segon lloc, per la dotació econòmica, donat que és el concurs gastronòmic amb major dotació de la Comunitat Valenciana i, per últim, per la tasca de recuperació i difusió d’un plat tradicional valencià”.

L’alcalde també ha recalcat que es preten que aquest esdeveniment siga “una festa popular” on diverses falles i assocacions cuinaran una espardenyà a la plaça del Mercat.

Per últim, l’alcalde ha informat que el dimecres 13 de febrer, Alzira portarà l’espardenyà al Congrés dels Diputats de Madrid. Els dos restaurants del Congrés inclouran eixe dia l’espardenyà en el menú en què quatre cuiners que han participat en les dos edicions anteriors ajudaran l’equip de cuina del Congrés a cuinar-la. En total es cuinaran 300 racions d’aquest plat valencià. 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira. 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Gastronomía
Rutas y Promoción de Alzira
SocialActividadesGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 13/02/2019
Si escribo lo que estoy pensando se cuelga el servidor.
D'abans - 13/02/2019
L' Espardenyà, ah! la del dia 26 de Maig.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal