Revista d’història, geografia, art, economia, tradicions i costums d’Alzira
El Saló Daurat del Cercle Alzireny va acollir la presentació de la revista Algezira Xúcar, revista d’història, geografia, art, economia, tradicions i costums d’Alzira, impulsada per l’associació Alteris i que, en el seu primer número compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira i diverses empreses locals. Els següents números seran finançats principalment per subscripcions.
La presentació ha estat a càrrec de l’alcalde, Diego Gómez, el president de l’associació Alteris, Jesús Marrodán, i el director de la revista i arxiver municipal, Aureliano Lairón.
La revista té dos precedents històrics: La revista Xúcar, creada l’any 1935 de manera privada, finançant-se amb suscripcions i publicitat. Es publicaren 5 números i el seu director va ser Vicente Pelufo Corts, que també era arxiver municipal.
L’altre precedent és la revista Al-gezzira, revista d’estudis històrics que va ser impulsada per l’Ajuntament d’Alzira. Es publicaren 10 números, de caràcter anual i va ser coordinada per Aureliano Lairón.
L’alcalde, Diego Gómez, ha destacat: “el caràcter divulgatiu i seriós de la publicació, que vol donar suport als nostres investigadors i aprofundir en el coneixement de la geografía, la història, l’art, les tradicions i costums dels nostre poble”.
Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Perfi tenim una revista que parla sobre tot de la historia del nostre poble,la revista es espectacular y el diseñ que ha fet ian canet martinez en tota la informasio que li ha proporsionat aureliano laironla fa una revista llechible,atractiva para pasar un bon rato al sofa y anterarse de lo que a segut alsira duran mols añs,li done un 10
La Wikipedia alzireña.
Una revista que era necessaria i que pot donar llum als alzirenys de la seua historia més propera.
Llastima que no siga bilingüe, i per tant no reflexe la realitat cultural de la nostra ciutat ni del nostre Regne, i que en estos temps de "memoria historica" les destruccions de patrimoni i els assesinats de les milicies populars sols siguen "fets dels iconoclastes" o "succesos de la guerra".
Añadir un comentario