L’objectiu és orientar i motivar els joves, d’entre 16 i 21 anys, que, bé no han finalitzat l’Educació Secundària Obligatòria, o, l’han finalitzada però no han continuat estudiant
L’Ajuntament d’Alzira participa, també en 2018, en el programa Jove Oportunitat-JOOP. Una iniciativa pilot promoguda des de l’Institut Valencià de la Joventut.
L’objectiu és orientar i motivar els joves, d’entre 16 i 21 anys, que, bé no han finalitzat l’Educació Secundària Obligatòria, o, l’han finalitzada però no han continuat estudiant. L’element diferenciador del programa és la inclusió de visites a nombroses empreses i institucions, tant d’àmbit local com provincial, de manera que els i les joves coneguen les opcions professionals i laborals de manera pròxima i realista.
El regidor de Joventut, Albert Furió, ha destacat que “l’any passat el nostre municipi va aprofitar al màxim este programa, ja que es van cobrir la totalitat de places i fins i tot s’hagué d’ampliar. Enguany tornem a promoure’l amb els joves d’Alzira. Animem a tots aquells interessats a inscriure’s en el programa perquè és una bona oportunitat per a orientar el seu futur i, esperem, per a tornar a estudiar”.
A cada jove l’acompanyarà un coach, peça angular del programa. La tasca del coaching en la qual es concreta Jove Oportunitat es realitzarà de manera intensiva durant quatre mesos, en grups d’entre 8 i 15 participants i sessions de 4 hores diàries, i també de manera personalitzada. Els joves reflexionaran per a definir el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat que hauran de seguir per a aconseguir els seus objectius vitals i professionals.
L’execució de JOOP es basa en la col•laboració entre l’IVAJ i els ajuntaments. Així, també és fonamental la implicació dels centres docents de secundària del municipi.
Els interessats a participar d’este programa o rebre més informació poden acudir al Centre d’Informació Juvenil, al carrer Escoles Pies, 4 en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 14 hores i de 17 a 19.30 hores, de dilluns a dijous. També es pot telefonar al 96 241 74 07 o 96 241 57 56.
Este tipus d’actuacions són cofinançades pel Fons Social Europeu- Iniciativa d’Ocupació Juvenil i requerixen que el jove estiga inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, al qual es poden inscriure al Centre d’Informació Juvenil.
La primera edició de les accions d’este programa va estar executada entre gener i maig de 2017, en la qual van participar 19 ajuntaments, el d’Alzira entre ells. La segona ronda del programa inclourà 50 municipis i s’executarà fins a juny de 2018.
Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Recuerdo que para mí el paso de la EGB a BUP fue un cambio brutal. Acostumbrado en el colegio a llamar a los profesores de 'don' o 'doña', respetar un horario, ir a todas las clases, pedir permiso para levantarme, que revisaran las libretas habitualmente... En el instituto la cafetería fue un descubrimiento (allí aprendí a jugar al truc), los primeros cigarritos, poder saltarte las clases, las fiestas que se montaban, el día de las paellas... Todo eso se tradujo en que en la primera evaluación suspendí 6 ó 7 asignaturas. Cuando entregué las notas en casa, el fin de semana siguiente, mi padre me mandó a coger naranja.
Allí estaba yo, un chaval con 15 años, con hombres que llevaban toda la vida en el campo, muriéndome de frío, hundiéndome en el barro y cargándome capazos llenos de naranjas al hombro para llevarlos al camión y volviendo rápidamente con otros vacíos para que los trabajadores no parasen (los que lo hayan hecho sabrán lo que es).
Esa fue mi primera y única vez, pero fue suficiente para darme cuenta que eso era lo que me esperaban los próximos 50 años de vida hasta que me jubilara. Dije en casa que no quería volver y que haría lo que tenía que hacer. Acabé el curso con dos asignaturas para septiembre que las aprobé. En los cursos siguiente, ya no me obligaron a volver a coger naranja.
Supongo que hoy en día mi padre sería un ‘coach’ y ese fin de semana hice una sesión de ‘coaching’. Aunque es posible que hoy en día no hay ‘coach’ que hagan lo que hicieron conmigo.
Albert Furió, ha destacat que “l’any passat el nostre municipi va aprofitar al màxim este programa, ja que es van cobrir la totalitat de places i fins i tot s’hagué d’ampliar”.
¿Y cuántos de esos jóvenes se reengancharon a los estudios? Porque dudo mucho que la motivación se consiga con excursiones a empresas y cuatro charlitas en los que les den una carpeta con folletos, folios en blanco y un bolígrafo… algunos no sabrán ni de qué tienen que tomar nota.
Tranquilo Benito. Albert e Iván en persona los apuntarán a estudiar y si no les crearán un puesto en el ayuntamiento y arreglado. Alzira paga. No pasa nada.
Ahora, respecto a la noticia, ¿En serio estamos gastando dinero en los ninis? Tienen un montón de recursos para utilizar y no creo qu sean tontos para no hacerlo si en verdad lo quieren. En la vida hay que espavilarse como hemos hechos todos. O que utilicen a sus padres, hermanos, orientadores. Será que hoy no tienen opciones....
A ver si se enteran..... SI QUEREIS OFERTAR FUTURO A LA GENTE DE ALZIRA APOYAR A LAS PIMES Y A LAS EMPRESAS MÁS GRANDES PARA QUE CREEN EMPLEO, porque si tenemos que vivir de lo que se os ocurra a vosotros.......
Así es Benito, entre eso y 3 meses de mili a cualquiera se le quitaban las tonterías. Los padres ya no son -ni somos- lo que eran.
Ahí le has dao Alziro, si volvieran a poner la mili a muchos ninis de estos se le iban las tonterías. Habría menos crestas, tatuajes, piercings y pelos raros.
Añadir un comentario