Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.826 Fotografías: 108.802 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 15 de junio de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Obert el termini per a presentar-se als premis literaris Ciutat d’Alzira

El veredicte dels premis es farà públic la nit de l’10 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari


 

 .-000444 

L’Ajuntament d’Alzira ja ha fet publiques a la web municipal les bases dels premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017. El termini de presentació finalitzarà el proper 12 de setembre i posteriorment es publicaran les llistes d’obres presentades a cada una de les modalitats en els webs de l’Ajuntament d’Alzira i d’Edicions Bromera.

Les bases publicades inclouen els requisits i terminis, la dotació i els membres del jurat de cadascuna de les categories, fet que fa més evident el prestigi i la transparència d’aquest certamen.

 

La d’enguany és la XXIX edició i lliurarà 8 premis

- Premi Novel•la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 €

- Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 €

- Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 16.000 €

- Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 €

- Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 €

- Premi de Poesia Ibn Jafadja, dotat amb 5.000 €

- Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, dotat amb 5.000 €

- Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 €

 

En total, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han augmentat la dotació global fins als 76.000 euros, 4500 euros més que a la passada edició, quan ja es va incrementar la quantitat econòmica dels premis. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que reuneix un elevat nombre de participants i guanya cada vegada més rellevància social i cultural.

El veredicte dels premis es farà públic la nit de l’10 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte en els casos del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 27 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna, que es comunicaran el 3 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant el sopar de l’10 de novembre, on els guanyadors rebran, l’estatueta dissenyat per Manuel Boix.

El prestigi dels Premis Literaris ve avalat per l’aposta de les huit entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED, Aigües de València, el Consorci Ribera-Valldigna i Edicions Bromera– per aquests guardons.

Cal destacar, a més, que pràcticament el 50% dels membres del jurat està format per dones, fet que remarca el compromís dels organitzadors amb la visibilitat i l’equiparació entre gèneres, amb la qual cosa s’inicia el camí cap a la paritat en edicions futures.

Els Premis Literaris Ciutat d'Alzira tenen com a objectiu el foment de la cultura en valencià a través de la literatura contemporània. Des dels seus inicis l'any 1989 amb el Premi de Novel•la Ciutat d'Alzira fins arribar a les huit modalitats que el componen en l'actualitat, s'ha consolidat com a un dels referents més importants dins els certàmens literaris en la nostra llengua.

Este certamen no és tan sols el lliurament de premis literaris en les seues distintes modalitats, sinó que és tota una manifestació cultural que abasta des de conferències fins a tallers, cursos i representacions teatrals. Tot això compon el certamen: els Premis Literaris, el cicle de conferències i les jornades culturals.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 .-000006


.-000291

.-000342 
.-000276 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal