Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de enero de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Falles, Setmana Santa i la reganyà, principals atractius d’Alzira a FITUR 2017

Han sigut els pilars amb els quals la nostra ciutat ha sustentat la seua presència a la fira


 

 .-000444 

Alzira ha estat present a FITUR, la fira de turisme més important del nostre país i una de les més destacades del món.

Enguany hi hagut un canvi, respecte al model de mostrar la nostra ciutat a la dita fira. La cultura, tradicions, festes i gastronomia han sigut els pilars amb els quals Alzira ha sustentat la seua presència a la fira.

Les Falles d’Alzira, junt amb altres localitats, van participar en l’acte per tal de celebrar la consecució com a Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat per part de la UNESCO. Tant la fallera major, Lidia Enguix, com el president de la Junta Local Fallera, Vicent Muñoz, van ser part activa d’este esdeveniment.

Dins del món faller en esta edició de FITUR també s’ha comptat amb la presència de la fallera major infantil de la nostra ciutat, Valeria Oliver; i d’una representació de diverses comissions d’Alzira que van captivar el públic de la fira amb el fotoreclam (photocall) faller, que donava l’oportunitat de fer-se una fotografia amb els components de les falles abillats amb els brusó.

La Setmana Santa, declarada d’Interés Turístic Nacional, va estar magníficament representada per la banda de tambors de la Junta de Germandats i Confraries, i aconseguí despertar l’atenció de tots els que visitaven el pavelló 7 de la fira.

Vicent Fàbregues, president de la Junta, Alberto Yago i Estefania Carcel, clavaris majors per al 2017, van estar presents en la fira la jornada de dissabte, per tal de donar suport a l’actuació de la banda de tambors.

Pel que fa a la gastronomia, la reganyà va ser la protagonista, com a dolç típic d’Alzira. Rafael Gadea, president del Gremi de Forners, va ser l’encarregat, per mitjà d’un show cooking, d’explicar el procés d’elaboració, activitat que va despertar l’interés d’un nombrós públic.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes i Turisme, ha tingut un paper clau a la fira, ja que s’ha reunit amb diverses empreses de promoció del turisme per tal de seguir consolidant l’oferta patrimonial i festiva amb la qual compta la nostra ciutat.

Cal destacar les reunions amb Raúl Caldevilla, director comercial de la revista de descentralització turística Trovalia, que va posar sobre la taula la possibilitat d’incloure Alzira dins del circuit de Fam Trips, modalitat d’oferir excursions als estrangers que visiten la província.

També va conversar amb Javier López, un dels redactors de la revista TuriFesta, que en la seua última edició dedica un parell de planes a les Falles d’Alzira. Per altra banda i amb la finalitat de seguir dotant a la nostra ciutat de tot el necessari per a, sota el paraigües de la marca turística, explotar tot el nostre potencial, Isabel Aguilar, es va entrevistar amb Amparo Morató, de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana. D’este contacte va eixir el compromís de realitzar una trobada a Alzira en les pròximes setmanes per tal d’apropar postures i poder formar guies o oferir-los per a transmetre la història i patrimoni de la ciutat als qui ho sol·liciten.

Aguilar, també va realitzar una conferència en la qual va destacar la idiosincràsia de les nostres festes, apostant pel camí encetat que per mitjà de publicacions i promocions dóna a conéixer tot el que la nostra ciutat pot oferir als possibles visitants.

"La nostra ciutat ha tingut l’oportunitat de mostrar les seues festes i la seua gastronomia, i això és molt important per a una població com la nostra que compta amb dos festes declarades d’Interés Turístic Nacional", ha destacat la regidora, que a més ha agraït l’ajuda de la Diputació de València, pel suport atorgat, ja que les despeses de l’autobús que va traslladar dissabte fins a la fira les alzirenyes i alzirenys va ser sufragat per esta institució.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


.-000079
.-000331

.-000065
.-000100

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Rutas y Promoción de Alzira

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal