Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
1 2

Va de Bàsquet d'Algemesí s’emporta el derbi contra el Nou Bàsquet Alzira

Per la seua part, les fèmines del Nou Bàsquet guanyaren amb comoditat al Xàbia

.-000432

Les graderies del Pérez Puig s’ompliren dissabte per presenciar el partit més esperat de la primera volta entre el N.B. Alzira i el Chem Mecanitzats Va de Bàsquet d’Algemesí, els dos equips que encapçalen la classificació al grup B de 1ª Zonal i que en mig d’una gran animació eixiren a la pista amb la intenció de coronar-se com a campions d’hivern. El partit va començar bé per als locals que amb 6 punts consecutius de Bernat Cases agafaren el primer avantatge del partit (6-1). Als d’Algemesí els va costar una mica més entrar en partit però poc a poc anaren tallant l’ímpetu dels locals per anar imposant el seu ritme al partit, de manera que en els últims segons del primer quart ja aconseguien ficar-se per davant (13-15).

En el segon quart els d’Alberto Lahoz continuaren mantenint el seu bon nivell defensiu de tota la temporada però una vegada darrere l’altra s’estavellaven contra la defensa en zona plantejada per Quique Sanfélix, arribant a fallar fins i tot un bon grapat de fàcils llançaments lliurats. Només 5 punts aconseguiren anotar els alzirenys en aquest segon quart, situació que Va de Bàsquet, amb millors decisions ofensives, va aprofitar per agafar una valuosa renda de 10 punts per anar-se’n al descans (18-28).

Tot indicava que el partit anava a jugar-se a pocs punts, en part per la particular actuació de la parella arbitral, que com si volgueren reclamar la seua part de protagonisme, van deixar jugar molt poc als dos equips, tallant contínuament el joc amb decisions moltes vegades de difícil comprensió per a jugadors i aficionats de tots dos equips.

El partit s’havia posat costera amunt per als blaugrana però estava clar que anaven a lluitar fins l´últim sospir. En la represa va continuar sense encert en el llançament exterior dels alzirenys, del que és bona mostra que malgrat els nombrosos intents no aconseguiren ni una sola transformació des de la línea de 6,75. Els d’Algemesí anaven sumant poc a poc, arribant a gaudir d’un avantatge de 14 punts al minut 28. Negats com estaven des de més enllà del perímetre, els alzirenys trobaren com a solució encomanar-se a un enorme Ivan Salom. Amb 23 punts, el pivot de Gandia va ser el millor jugador local i màxim anotador del partit, i gràcies a les seues cistelles el N.B. Alzira tornava a reduir distàncies per arribar a l’últim quart amb opcions de poder donar-li la volta al partit (32-39).

Després d’una cistella inicial dels verts, espentats des de la graderia i de nou amb dos cistelles d’Ivan Salom, els alzirenys s’acostaven a 5 punts quan encara restaven 7 minuts però quan el partit arribava als seus moments decisius, Va de Bàsquet va trobar en Zacarés al seu home clau que desprès d’un intercanvi de cistelles i amb 6 punts consecutius (tres tirs lliures i un dos més un) tornava a posar els seus 9 punts dalt (42-51) a falta de poc més de dos minuts. A partir d’eixe moment va semblar com si els de Lahoz perderen definitivament la fe en la victòria i els de Sanfèlix aprofitaren eixa mínima relaxació del seus oponents per evitar cap sorpresa als últims instants i acabar rematant el partit 44-57.

Merescuda victòria del Va de Bàsquet,  que va saber imposar la seua qualitat i experiència a l’entusiasme dels joves alzirenys, en un emocionant partit únicament deslluït per l’aleatòria actuació arbitral.

Va de Bàsquet se referma com a líder invicte en acabar esta primera volta i N.B. Alzira continua en segon lloc però tan sols amb una victòria més que el tercer classificat Aldaia.

Còmoda victòria del N.B. Alzira Femení davant Xàbia

Després de la derrota de la passada setmana les xiques del N.B. Alzira no podien tornar a fallar contra C.B. Joventut Fisio Moisés Flores Jávea, si no volien dir adéu definitivament a les seues opcions de jugar la fase final Autonòmica.

Les alzirenyes entraren al partit ben centrades, concedint a les rivals tan sols un punt i de tir lliure en els primers 5 minuts i marcant les primeres distàncies a l’electrònic (10-1). No obstant, prompte es carregaren de faltes i gràcies en bona part als tirs lliures, les de la Marina aconseguien no despenjar-se massa en acabar el primer quart (21-14).

Ajustant la defensa, ara sense faltes, i amb una gran actuació ofensiva, tant en estàtic com al contraatac, les alzirenys aconseguien posar terra pel mig (37-21) abans d’anar-se’n al descans disposades a gaudir d’un tranquil segon acte.

No obstant les de Xàbia no havien dit la seua última paraula i l’entrenador local es va vore obligat a parar el partit quan després de dos triples consecutius l’avantatge se retallava a tan sols 8 punts al minut 25 (41-33). Un parcial de 13-3 tornava a enlairar a les de Dani Cuenca per a poder afrontar amb tranquil•litat l’últim quart. Poques sorpreses va deparar este últim en que les locals tornaren a estar clarividents en atac, aspecte en el que va destacar Carmen Serra, màxima anotadora del partit amb 24 punts.

En resum bon partit col•lectiu de les xiques del N.B. Alzira abans de disputar l’última jornada el proper diumenge a Tavernes on deuran guanyar i esperar una victòria de Dènia contra Pedreguer per classificar-se com a segones de grup.