Des del dijous 17 i fins a final de mes, estudiants dels col·legis Acadèmia Xúquer, Alborxí, La Puríssima, Lluís Vives i Tirant lo Blanc col•laboren en esta iniciativa
El Programa d’Educació Ambiental que impulsa la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira en col•laboració amb la Fundació Limne, i que se centra en la recuperació de la vegetació de ribera en el Riu Xúquer, arriba a la seua fase central. Es concreta en la plantació d’arbratge i arbustos en els marges del Xúquer, per mitjà de la col•laboració dels alumnes dels col•legis més pròxims.
Des del dijous 17 de novembre, i fins a final de mes, estudiants dels col•legis Acadèmia Xúquer, Alborxí, La Puríssima, Lluís Vives i Tirant lo Blanc col•laboren en esta iniciativa. Després d’una fase inicial en què han conegut els factors que afecten negativament la vegetació ripària (presència d’invasores i acció humana), uniran esforços en la recuperació de la vegetació natural i, posteriorment, faran un seguiment de la seua evolució amb la qual cosa este projecte, que vincula ecologia i educació, previsiblement tindrà continuïtat al llarg dels anys; es planteja la possibilitat d’ampliar el projecte a altres col•legis i instituts d’Alzira.
Esta iniciativa, a més, concreta la voluntat de l’Ajuntament d’Alzira de millorar mediambientalment l’entorn del Pont de Ferro, que celebra el seu centenari l’any 2017.
Les espècies que s’utilitzaran en esta primera actuació són baladres, salzes, xops i tamarindes, facilitades pel Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF), de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural.
Pep Carreres, responsable de la Regidoria de Medi Ambient, assenyala que l’objectiu per a esta legislatura se centra a donar un impuls a la posada en valor dels diferents referents mediambientals d’Alzira, i a més, procurant implicar els més joves en això. El regidor assenyala també que es treballa en la millora dels diversos espais naturals per a evitar la concentració de visitants a la Murta i diversificar la seua presència.
Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Una gran felicitación al alumnado y profesores de los colegios Alborxí, La Purísima, Lluis Vives, Tirant lo Blanc y Academia Xúquer, por el proyecto que están desarrollando y que beneficiará, enriquecerá y embellecerá nuestro entorno. y per damunt de tot, perque tindrà continuitat . Gràcies.
Encertada iniciativa aquesta d'implicar els més joves en el projecte de recuperar el bosc de ribera, amb tot hi ha una cosa que no acabe d'entendre: quin criteri ha escollit CIEF per triar el xop com una de les espècies a replantar? ho dic perque tot just fa un parell de setmanes la famosíssima desbrossadora de l'ajuntament va segar en aquest mateix indret uns quans milers (sí, dic milers i dic bé) de rebrots radicals de xop.
Res a dir de la replantació de baladres, tamarills i salzes. Però m'agradaria saber perque es replanta una espècie de la que al mateix temps s'estan desbrossant els seus rebrots.
Salutacions.
Añadir un comentario