Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
martes, 30 de agosto de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bromera presenta una novel•la sobre el procés i la consulta del 9N

Joanjo Garcia aborda en Arribarà el dematí les preocupacions i els anhels col•lectius a partir de la veu d’una jove de pare valencià i mare catalana


 
.-000025

L’última novel·la de l’escriptor Joanjo Garcia, Arribarà el dematí, arriba aquest setembre com una de les novetats més destacades d’Edicions Bromera. A partir de la veu de la jove protagonista, Laura Tormos, l’autor aborda les preocupacions i els anhels col·lectius al voltant de la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N.

L’obra es presentarà el 9 de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català. A més de Joanjo Garcia, hi intervindran l’antropòleg Manuel Delgado, el periodista Tian Riba i el director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló.

L’autor estarà a Barcelona del 5 al 10 de setembre. Si t’interessa concertar-hi una entrevista, pots posar-te en contacte amb el Gabinet de Comunicació del Grup Bromera (a/ Sandra Capsir) per mitjà del telèfon 962 459 705.

Abans d’aquesta presentació, tindrà lloc el llançament del videoclip que acompanya el llibre. Es tracta d’un treball musical realitzat per Tomàs de los Santos i Flora Sempere (El Diluvi) que esdevé un homenatge a la cançó «Als companys» d’Ovidi Montllor, que ha inspirat també el títol de la novel·la de Joanjo Garcia, Arribarà el dematí.

A més, al canal de YouTube de Bromera, ja es pot veure el booktrailer de la novel·la, en el qual han col·laborat diverses veus de l’àmbit cultural, com les  de les escriptores Núria Cadenes i Muriel Villanueva, la cantautora Mireia Vives, la periodista Amàlia Garrigós, la llibretera Irene Jaume i Marta Cordomí, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Cardedeu (posarem els enllaços i captura d’imatge dels vídeos).

 

Arribarà el dematí, una recerca de la identitat

Al setembre del 2014, Laura Tormos torna a Barcelona acompanyada d’un interrogant que l’ha perseguida sempre: per què la mare es va suïcidar? Les visites als familiars de l’Arboç, el paisatge de la infantesa, la troballa de les lectures i els objectes personals de la mare, i la necessitat de construir-se una veritat, l’empenyen a desempolsar una mort que no ha entès mai. Tanmateix, darrere d’aquesta investigació hi ha la voluntat d’edificar la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia, l’efervescència independentista i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N. Així, durant aquest procés –paral·lel al polític–, la protagonista esdevindrà cronista de les preocupacions i dels anhels personals i col·lectius.

Joanjo Garcia (València, 1977) és llicenciat en Història i ha exercit com a professor de secundària. L’any 2013 publicà la novel·la Quan caminàrem la nit, que va ser reconeguda amb el Premi Enric Valor. Després, ha publicat Aquell agost amb punt final, Tota la terra és de vidre, guanyadora del Premi de Narrativa Antoni Bru, i, més recentment, El temps és mentida, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Tots els títols formen part de la col·lecció «L’Eclèctica» de Bromera i confirmen l’autor com una de les veus narratives amb més projecció de les nostres lletres.

Editorial Bromera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal