Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 22 de diciembre de 2009
Clic en la foto para ampliar

Enric Solbes
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Mor l’artista Enric Solbes

“Ens deixa per tant un llegat imprés sense el qual no es pot concebre l’editorial i, alhora, un fum de records com a artista encantador, peça clau en l’equip humà de Bromera que enyorarem profundament”


Enric Solbes, responsable de la imatge gràfica de Bromera, ha mort aquest 20 de desembre. Pintor, il·lustrador i dissenyador de prestigi, amic i company estimat, Solbes deixa un gran buit en l’editorial. Incomptables cobertes, el logotip, el disseny de les revistes L’Illa i TXT, els tradicionals calendaris, les exposicions... són només una mostra del seu pas inesborrable per Bromera. Ens deixa per tant un llegat imprés sense el qual no es pot concebre l’editorial i, alhora, un fum de records com a artista encantador, peça clau en l’equip humà de Bromera que enyorarem profundament.

 

Currículum

Enric Solbes (Alcoi, 1960-Alzira, 2009) va iniciar la seua activitat com a pintor fa 30 anys amb exposicions a la Casa de Cultura d’Alcoi i a la galeria L’Eixam de València. Al voltant de 1982 va fer les primeres incursions en els camps de la il·lustració i el cartell. També va treballar per a l’agència de publicitat Tangram i, després de finalitzar els estudis, va col·laborar com a gravador amb el pintor i escultor Manuel Boix entre el 1985 i el 1987.

L’últim roder, de Josep Franco, va ser un dels primers treballs com a il·lustrador per a Bromera, editorial amb la qual ha mantingut un estret lligam professional des de llavors. Cap a finals de la dècada dels 80, inicia també la seua col·laboració amb l’actor, autor i director Carles Alberola i el productor Toni Benavent, que anys després fundaran la coneguda companyia Albena Teatre i de la qual Solbes es fa càrrec de la comunicació gràfica.

És autor d’un centenar de cartells anunciadors de distints certàmens de música, espectacles, campanyes institucionals, etc. Gran part d’aquesta producció està dedicada al llibre i, també, al teatre per a les companyies Albena Teatre i L’Horta Teatre. Els seus dibuixos han il·lustrat també llibres, calendaris, cartells, cobertes, publicitats i programes. D’aquests, cal destacar el calendari de Bromera, que s’ha publicat ininterrompudament des de 1992 i que també ho farà el 2010 amb alguns dels seus últims dibuixos. Així mateix, Solbes ha estat part fonamental en la imatge gràfica de l’editorial, dissenyant gran part de les col·leccions, les edicions especials, les cobertes de molts dels seus títols, la imatge de les revistes L’Illa i TXT o participant de manera directa en alguns dels títols com a il·lustrador, com és el cas de Rondalles valencianes, de Josep Franco, pel qual va rebre recentment el Premi al Millor Llibre Il·lustrat en valencià, atorgat per la Generalitat Valenciana.

La Casa de la Cultura d’Alzira acull des del passat 10 de desembre la seua darrera exposició després de catorze anys sense exposar material nou, Retrats de l’invisible, que es pot visitar fins al 10 de gener, i que, segons l’agenda, està programada en altres ciutats com ara Altea, Almussafes, Dénia i Alcoi, després d’haver passat també per l’Alcúdia, Sagunt o Requena.

Edicions Bromera

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes PlásticasLiteratura
Personajes AlzireñosReseñas
SocialNecrológicas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal