La llibreria “Trenta-cinc formiguetes” et proposa alguns d’ells
Regalar un llibre és pensar en el regal i en la persona a qui se li’l regala.
Regalar un llibre és regalar paraules d’alè, és regalar una filosofia, una història d’amor, un pensament.
Regalar un llibre és voler estar amb l’altre perquè quelcom de qui ho dóna queda adherit al llibre. Difícilment ens oblidem de qui ens va regalar un llibre.
Regalar un llibre és regalar la possibilitat d’una segona vida, perquè la literatura finalment és això: una segona vida, portes molt dins.
Regalar un llibre és acompanyar perquè el que llig mai està a soles.
Regalar un llibre és obrir una porta a l’infinit, perquè els llibres són inesgotables i sense parar renovats.
Regalar un llibre és regalar un moment de detenció i d’inquietud, d’imaginació i de silenci.
Regalar un llibre és regalar una proposta de llibertat que només la lectura fa possible.
Finalment, regalar un llibre ha de ser una de les maneres més cordials de formar part de la
Ofrena a la tempesta, de Dolores Redondo
Ha passat un mes des que l'Amaia Salazar va recuperar el seu fill i va detenir en Berasategui.
Però malgrat que la Guàrdia Civil i el jutge Markina donen per morta la Rosario, la inspectora de la Policia Foral sent que no està lliure de perill.
La mort d’una nena a Elizondo, que la besàvia de la criatura atribueix a l'Inguma, el dimoni que immobilitza els dorments, es beu el seu alè i els treu la vida mentre dormen, aixeca les sospites de l'Amaia. Arran de les anàlisis del doctor San Martín, la inspectora comença a investigar altres morts de nadons i aviat descobreix un rastre d’horror que culmina amb la mort inexplicable d'en Berasategui a la seva cel·la i la trepidant investigació que portarà l'Amaia a l’autèntic origen dels successos que han colpit la vall de Baztan. I mentrestant, des del bosc, arriba una tempesta impressionant per enterrar la veritat més demolidora...
Pels que encara no llegiu podeu jugar a practicar la lectura amb un conte que combina text i imatges perquè pugueu llegir plegats a casa. Una papallona dalt d’un barret de Bruno Gibert publicat per Tramuntana…
Un dia, una eruga sortia d’una vella poma, es va transformar en una bonica papallona. La papallona va començar a volar fins que es va posar dalt del barret d’una senyora que caminava pel carrer. Quan un important fabricant la va veure es va quedar meravellat d’aquell barret, tant que el va canviar pel seu rellotge d’or i va travessar mig mon fins a la seva fàbrica. Però quan va obrir la caixa on guardava el barret, la papallona va sortir volant… Voleu saber com acaba aquesta història?
Animalotes del mundo, de Víctor Escandell
Tots els animalots del món llestos per a ser gargotejats! Divertix-te mesclant colors, empalustrant, pintant, toquejant, mossegant o arrancant les 120 fitxes d’animals d’este llibre per al xicotets de la casa, a més d’aprendre coses curioses sobre ells!
Els llibres d'A, de Josep Lluís Badal
Un nen i una nena, un avi que viu envoltat de llibres i objectes curiosos. Un error en el bosc, el pes del remordiment. I una clau que l'avi dóna als seus nets: la clau al món de l'avi roure. Una novel·la infinita amb dotzenes i dotzenes de personatges inoblidables, des del nen iogurt i la nena vainilla fins al samurai cel·lista Miyamoto-Yoyo, la senyoreta Dickinson (Emily), i Ahab el caçador de dracs. Una història realment èpica, amb arrels a Gilgamesh i les grans mitologies.
Cartas memorables, de Shaun Usher
Des de l’aborronadora carta que escriu Virginia Woolf abans de suïcidar-se fins a la recepta dels scones de la reina Isabel II, que envia al president Eisenhower; del primer ús de l’acrònim O.M.G. del que es té constància en una carta a Winston Churchill a la crida a mantindre la pau que Gandhi dirigix a Hitler; i de la bonica carta en què Iggy Pop dóna consells a una atribolada i jove admiradora a l’extraordinària missiva en què Leonardo da Vinci sol·licita ocupació, Cartes memorables és una celebració del poder de la correspondència escrita que capta l’humor, la serietat, la tristesa i la genialitat que formen part de la nostra vida.
Ànima, de Wajdi Mouawad
Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.
Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l’inoblidable.
Añadir un comentario