Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 1 de octubre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Juan Cotino
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els anàlisis de Cotino

Sixto Ferrero - L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 

.-000289
Juan Cotino, el nostre President de les Corts, com molts altres cibernautes, té un bloc, com ben bé sabran vostès, en el qual setmanalment i fidel amb la fita hi publica una, la seua, reflexió. Això, es mire com es mire és esplèndid i demostra una molt bona qüestió: les noves tecnologies estan fetes per a tothom, vull dir per a joves i per a madurs. No creguen que allà, al ciberlloc, parla de com li van els caquis, res semblant, al seu bloc ben organitzat, clar i exemplificatiu fa la seua anàlisi política, tot i oferint idees, solucions i presentant els conflictes que a curt o llarg termini ell, amb l’experiència política, veu en la nostra “comunitat” de parroquians, veïns o de regants. El darrer anàlisi és tan terrorífic que només demostra que és un dolentíssim estratega pels interessos del seu propi partit; diu que en deu anys la “Comunitat” declararà la independència o serà independent, i s’integrarà en allò que tanta por i tan apocalíptic li sembla dels “Països Catalans”, però prèviament ho farà Euskal Herria, perquè ETA ha confirmat en un comunicat que es donen les circumstàncies propícies, «un favorable context històric», per tal d’assolir un procés d’independència tal i com ho ha fet Catalunya.

A Cotino li preocupa molt la dissolució. La segregació del seu estat de nacions o país de països o vés a saber què és Espanya, encara que ben bé com deia Ortega y Gasset, i per tant gens sospitós i amb tota credibilitat de causa, «Espanya és una concepció castellana», aleshores és natural que tard o d’hora tot allò que no és castellà desperte en el seu propi interès, almenys en l’autoconeixença, uns més prompte i altres més tard. A Juan Cotino no li sorprèn que després de tants anys, de tantes pors i tants assassinats, ETA, per fi, reconega que el camí per al diàleg siga simplement això, diàleg polític, i no bombes, amenaces i extorsions, que ETA reafirme que el debat i l’estratègia política democràtica és el camí per a solucionar els seus interessos, que després seran millors o pitjors per als interessos dels espanyols, però la notícia destacable és la confirmació del diàleg civilitzat i polític, però això a Cotino no li interessa o no li desperta expectació, perquè els interessos d’ETA és la independència, la disgregació d’allò que ell entén d’Espanya, la qual com deia Santamaria, «la idea d’Espanya era molt més anterior que la pròpia Espanya», és probable que els neandertals ja pensaren en crear Espanya, i caminaren des dels confins del planeta per trobar-se en la península ibèrica, vist així. Ells, els nacionalistes espanyols i els regionalistes que els llepen el terra per on xafen, no han tingut accés al Decret de Nova Planta. Els recomana que se’l miren per Internat. Els cofirme que existeix, no és una invenció del nacionalisme dolent català, ni l’aragonès, ni el balear, ni el valencià.

Per altra banda dóna per fet que en deu anys la “Comunitat” serà independent, degut als governs d’esquerres, doncs això l’únic que destaca és que dóna implícitament per fet que el Partit Popular no guanyarà les següents tres legislatures, només per això, benvingut siga l’anàlisi de Cotino, encara que afirma que tota la seua hipòtesi es basa en la coneixença de l’independentisme basc i català, i com ho coneix, pels llibres sobre el tema escrits en castellà, perquè els escrits en català, ell no els comprèn, ell no parla ni entén el català? A, botons, que és com tota aquesta gent, que nega la foscor de la nit encara que la vista li diga que engegue el llum. Sí, Cotino és d’aquets que parla una llengua nascuda de l’iber-mossarab, ja feien falles i paelles a la marjal de Sueca, i la seua manera de ser valencià, és el sucursalisme ranci, provincianista i provincial, amb tota la desgràcia regionalista que ofereix glòries i rep merdeta, la qual ens ha portat fins ací, que demanem almoina per sobreviure i Montoro encara li reny a Fabra per anar a demanar per a pagar el cafè.

Sixto Ferrero

 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                           
.-000246                                                           .-000295
                           

      .-000306                                                        .-000316


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal