Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.892 Fotografías: 108.879 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 16 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Sixto Ferrero
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’himne i Serafin (o ocurrències populars importantíssimes)

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívic



. -000211
.-000252

La cosa està en no estar per feina. País meravellós, de color, llum, flors i amor com cantava Ibàñez el republicà panxacontent? Serà això, que quan entres per la Font de la Figuera el tarongerar i la brisa marina (levantina per als mesetaris) envaeix els sentits i ací tot és festa, falles, feina i diners, capitans moros (d’Alcoi) i dones fadrines mamelludes i de «bon vore», que diuen els vells.

Sembla que no tenim prou problemes amb la política quotidiana, en anar solucionat els quefers de la vida diària dels valencians que els nostres governants, en un exercici de responsabilitat, com solen nomenar ells a totes les seues activitats o decisions polítiques, ara després de remoure el país amb el tancament de RTVV, al senyor Serafin Castellano, secretari general del PP i Conseller de Governació, se li ocorre que vol escurçar l’himne (petita simfonia en re major). L’anunci el va fer envoltat dels oients més adients, la anunciació angelical i divina la feu a la seu de Lo Rat penat, on ell sabia que ningú es queixaria ni tan sol dubtaria de la magnifica idea del conseller. Davant l’interès de l’auditori ràpidament anuncià que la nova versió tindrà una durada de 20 segons i caldrà retallar música i lletra per tal d’adaptar els quatre minuts llargs de interludi sarsueler de l’himne “regional”. «S’està treballant», digué el conseller.

No se sap quin compositor es farà càrrec, ni quin literat, però les xarxes i alguns mitjans ja fan apostes sobre quina estrofa caldrà retallar o eliminar. Candidats no en faltaran, això segur. És primordial, de vital importància per a la vida dels valencians, aconseguir una versió reduïda de l’himne; «per a què?» no sé. No tenim rei, i si ve l’imposat sona el seu, el del seu país, normal i obvi.

El senyor Castellano sap que aquesta iniciativa alçarà polseguera, sap que farà de cortina de fum, sap que un gran sector de població és sensible a la lletra per subrogació o per animadversió, però sap que és una més de les senyes patrioteres dels pèrfids preautonòmics i durant uns quants dies se’n parlarà,... una més de les ocurrències dels populars. En els últims quatre mesos han qüestionat totes les senyes: que si l’exposició de les corts sobre la preautonomia on les banderes provocaven dolences estomacals, que si la definició de la RAE sobre el valencià, que si el pamflet de la societat civil , que si RTVV, ara l’himne,...

I encara falta més d’un any per a les eleccions, no sé si d’ací fins aleshores tindran més ocurrències de vital importància, però se m’ocorre una solució a l’himne (com que no acceptaran la Muixeranga) que posen el del Partit Popular com a oficial, així tothom, el despistat que no s’haja adonat, sabrà que açò és Terra Miticament Populista, això si, com glòries ens en queden poques no podrem oferir res més a Espanya, mentres si això, que ens paguen els més de 13 milions d’euros (si voleu traure aigua clara consulteu l’or dels valencians) que ens deuen i amb sort podrem anar fent, que ja és prou glòria beneïda poder viure.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
 
 


                           
.-000048                                                                                              .-000217
                          

 .-000190                                                                                                                        .-000130


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal