Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de mayo de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Ensenyament plurilingüe al IES Josep Mª Parra
Article d’opiniò de Rafael Clari

L’únic institut a Alzira acreditat per a l’ensenyament plurilingüe



a#rtidansa20130308

 

JD800060Ja es una realitat la possibilitat d’un ensenyament plurilingüe a la nostra localitat. L’IES Parra es l’únic institut a Alzira acreditat per al ensenyament plurilingüe gracies a la formació en llengües del nostre professorat. Duguem tres cursos escolars treballant el programa experimental plurilingüe amb un resultat molt satisfactori entre l’alumnat, pares i professors. Enguany, en 1er ESO s’oferten les assignatures  de Tecnologia i Ciències Socials en anglès, en 2on ESO son les matèries de Ciències Naturals i Matemàtiques les que es reben en anglès i en 3er i 4rt d’ESO s’ofereixen les assignatures de Geografia e Informàtica, respectivament, en llengua anglesa. Tot l’alumnat plurilingüe amplia en una hora lectiva la assignatura de llengua anglesa i la majoria dels alumnes cursen llengua francesa com a 2on idioma.

Es tracta d’una línia educativa totalment voluntària que requereix un nivell d’anglès adequat al nivell d’ESO al que pertanyen i una actitud positiva de cara al aprenentatge en llengua estrangera. Es fonamental que l’alumne mostre interès al respecte i que els seus pares donen el consentiment perquè el seu fill participe al programa. El nombre d’assignatures en llengua estrangera pot ser fins a dos i també es contempla la possibilitat d’ampliar la oferta amb assignatures vehiculades en llengua francesa.

L’equip de professorat del programa està treballant seriosament per garantir un aprenentatge eficaç entre el nostre alumnat i per açò, des del començament del programa, estem organitzant diverses activitats extraescolars com el viatge d’estudis al Regne Unit per a 2on cicle de la ESO i el viatge d’immersió lingüístic - esportiva  dins del territori nacional, per al  1er cicle de la ESO.

D’altra banda, gràcies a la implicació del professorat del equip de professorat plurilingue, s’han aconseguit un parell de projectes ‘e-twinning’ que estan duguent-se a terme en els nivells de 1er i 3er de la ESO, a càrrec de la nostra companya professora d’Història Vicky Troncoso, la qual va ser seleccionada com a representant nacional per a un encontre ‘e-twinning’ que es va celebrar el passat mes d’octubre a la ciutat de Le Mans en França. Aquestos projectes possibilitaran la interrelació on-line del nostre alumnat entre estudiants de diferents països europeus .

 

Projecte Comenius: una associació bilateral amb estudiants danesos

També tenim en projecte una associació bilateral Comenius amb estudiants danesos gràcies al contacte personal d’una de les professores del departament d’anglès que, mitjançant un curs de formació a Dublin, es va ficar en contacte amb professorat d’altres països a Europa interessats a fer un intercanvi d’alumnes a nivell escolar. Al mes de novembre rebérem la visita dels representants educatius de la Nordre Skole de la ciutat de Bramming a Dinamarca per conèixer el nostre alumnat i establir els fonaments d’un projecte comú que possibilitara l’intercanvi dels alumnes de 15 - 16 anys al llarg dels cursos escolars 2013 - 2014 i 2014-2015 tot i demanant la corresponent subvenció del projecte als fons europeus per a la educació (OAPEE). De moment, els nostres alumnes de 3ESO pluri estan immersos a un projecte ‘e-twinning’ anomenat ‘Youth Culture’ amb l’objectiu de preparar l’ intercanvi que tindrà lloc el curs escolar 2013 - 2014 i la visita dels estudiants danesos el proper mes d’octubre.

Un altre projecte Comenius en expectativa es una associació multilateral amb altres països d’Europa que s’ha sol·licitat des del departament de matemàtiques del centre.

Per últim, cal ressaltar que el nostre centre ha aconseguit enguany, gracies a la direcció actual del centre, ser membre de la Xarxa de Centres Plurilingues de la Comunitat Valenciana. Açò suposa gaudir de certs avantatges respecte de la formació del nostre professorat en llengua estrangera i per al nostre alumnat, com la presència d’un auxiliar nadiu de conversa a les assignatures en anglès.

Dins del panorama actual d’educació amb les retallades de professorat i l’augment del alumnat a l’aula, és tot un repte poder contar amb l’oferta d’ensenyament plurilingüe, fins ara relegat únicament al àmbit de la escola privada. Alzira ja conta amb un collegi públic anglès i ara ja podem garantir un seguiment a aquestos alumnes que han iniciat la seua escolarització en  anglès al nostre institut. A més a més , el nostre institut també es planteja en un futur la possibilitat de continuar amb la línia plurilingüe al batxiller en la modalitat de batxillerat internacional. Açò possibilitaria la integració completa del nostres alumnes al espai europeu universitari i laboral  tot i garantint l’ assoliment de la competència plena en llengua estrangera.

 


                          
 .-000190                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000191                                                                                             .-000183
                            
.-000115                                                                                      .-000182

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasRafael Clari
Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Alumno - 20/05/2013
!!!!!Viva la educación pública y de calidad¡¡¡.
Mare d'alumne - 21/05/2013
Molty bon treball el que realitza el professorat del programa plurilingüe de l'IES José Maria Parra. El meu fill cursa 4ESO dins d'eixe programa i estem molt contents, ja que és una forma de aprendre anglés molt bona. A més la participació en els programes europeus li ajudea als adolescents a tindre una altra visió, més europea de la societat.
pidies - 21/05/2013
Es ben clar que el IES Parra es algo més que un centre ubicat a l'Alquerieta . Es hora de fer coneixer la tasca dels docents del Parra on la oferta educativa i la implicacio del seu professorat es desconeguda per molts!!!
Redhat - 21/05/2013
Enhorabona a tot el personal que col.labora i fa possible este programa plurilingüe, em consta que esteu treballant molt i molt dur. No es fa prou propaganda d'aquest programa. Jo no ho sabria si no coneguera a gent que participa en ell. En la nostra ciutat sols es fa propaganda quan hi han queixes. Quan es fan tasques novedoses i emprendedores no li'ls donem la importància que realmente tenen. Com bé digueu és l'únic Centre a Alzira que ho té i la gent no te ni idea que aixó existeix a Alzira. Continueu treballant, sou els millors i els més treballadors. Els resultats son els que us recompensen.
Pablo - 21/05/2013
Más inglés y menos valenciano y dejaros de chorradas ya de una vez
Pomponio Flato - 21/05/2013
Per a Corrades les què soltes tu Pablo, gent com tu són els que no progressen i són de ment tancada on no els caben mes de 4 frases. T'has preocupat de treure alguna estadistica? En aquest pais sembla que el tenim minaet de Paralítics mentals.
Angels - 22/05/2013
És ben cert que el Parra no és sols el que la gent veu des de fora, dins hi ha tota una comunitat educativa que dia a dia treballa perquè creu en l'ensenyament públic i intenta que veritablement tinga qualitat.
L'alumnat del Parra pot tindre la mateixa formació que en qualsevol altre centre però a més, es diverteix i aprén en audiovisuals, i en teatre, i n'eixen artistes, músics, aprenen dues llengües estrangeres, i consoliden les dues que ja coneixen, participen en olimpiades matemàtiques, investiguen en el laboratori, creen en tecnologia, s'ensenyen a pensar en filosofia, i més i més.... i el més important és que s'ensenyen a conviure en la tolerància i el respecte.
Al Parra hi ha molts bons alumnes, alguns d'ells participaren l'any passat en un programa per a alumnat d'altes capacitats. Tant de bo si molta més gent així ve a compartir amb nosaltres temps, espai i un munt d'experiències.
mare - 22/05/2013
La meua filla forma part del programa i cursa segon de la ESO. Encara que al principi tenia dubtes de si feia be animant-la a fer el plurilingue ja que, o be li complicaria el curs per la dificultat, o be no serviria de res si el nivell era més baixet, estic molt contenta del resultat i el programa no m‘ha decebut. La xiqueta ha anat aprenent anglés de forma molt natural i sense sentir-se agobiada. Crec que aquest èxit es mèrit dels professors implicats i en general del institut. Gràcies per la vostra iniciativa i dedicació!
Anime a tots els pares que puguen estar dubtosos com jo ho estava que aprofiten este avantatge que ens aporta el IES Parra.
Sonia - 24/05/2013
anime a tots a participar en este programa desconegut per a molts pero que any rere any estem veient que funciona i n´estem orgullosos els profes els pares i els alumnes, tots implicats en una tasca i que no seria possible sense el treball i l´implicació de tots. Els resultats obtinguts són el que ens motiva a tots a fer el que estem fent, una tasca de futur a més en l´únic centre públic d´alzira on això és possible. Sí, es pot.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal