Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 Demà es celebra a Alzira el Campionat Provincial d’Escalada en Bloc

S’espera que hi haja una massiva participació i que es donen cita entre cinquanta i seixanta esportistes de distints clubs d’escalada



 o#pticacollado20130102
 a#bacco20130211

La ciutat d’Alzira acull per primera volta un Campionat Provincial d’Escalada en Bloc, un esport també conegut com “búlder”, adaptació del vocable anglés “boulder”.

Consisteix en escalar blocs, en esta ocasió es tracta d’una estructura metàl·lica amb quatre costats i amb diferents inclinacions de les seues parts. Per a esta modalitat no s’utilitzen cordes, l’única protecció que té qui la practica són uns matalafs per a amortir el colp en cas de caure, ja que les altures no són massa elevades.

 

Dos aficionats d’esta modalitat esportiva

Adolfo Castells i Salva Soler ,dos dels vora cinquanta components del rokoalzira, una secció del Club SAM, la Societat Alzirenca de Muntanyers que en total té en la actualitat uns cent components, va estar fundada fa ja trenta anys. Tant Castells com Soler han contant a El Seis Doble per contar-nos algunes de les particularitats d’esta exhibició esportiva que es du a terme este dissabte a la Plaça Major, des de les deu del matí i durant tot el dia.

 

S’espera una alta participació

Unes guies de l’estructura metàl·lica són les que deuen de marcar l’execució dels esportistes.

S’espera que hi haja una massiva participació i que es donen cita entre cinquanta i seixanta esportistes de distints clubs d’escalada.

Segons estos dos esportistes les categories sub-16 i sub-18 són les més preparades per al campionat de dissabte.

 

Tècnica sobre forma física

Molt al contrari del que puga parèixer, la forma física no es lo més important per a practicar l’escalada, és molt més important la tècnica, si esta es té dominada és té ja el huitanta per cent del necessari per a la seua pràctica.

La finalitat del campionat és donar a conèixer a tots este esport i oferir-los la possibilitat d’interessar-se i poder-lo practicar.

El club disposa d’un blog on assabentar-se de totes les activitats que porten endavant, rokoalzira.blogspot.com.

Salva Roses

 
 
 
 

Entrevista a Adolfo Castells

i Salva Soler

Per a escoltar l’àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188
                          
 .-000149                                                                                                                                  .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

pregunta - 19/04/2013
a parte de la gente del Bloc, tambien pueden participar la gente de Compromís y de los otros partidos más los independientes.
respuesta - 19/04/2013
Los del Bloc más que escalar, lo que hacen es trepar.
afirmacion - 19/04/2013
Hay dias tontos y tontos todos los dias....

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal