Solidaritat, amor, memòria i compromís barrejat amb imaginació i fantasia
Lo que mueve el mundo, Kirmen Uribe
La veu més sòlida de la literatura basca actual. El que mou el món, Una novel·la que apel·la als sentiments i compromisos vitals més sincers.
Amb el seu brillant talent narratiu, ple de sensibilitat i tendresa, Kirmen Uribe ens parla de la solidaritat, l’amor, la memòria, el compromís, i de la irreversibilitat de les decisions que es prenen un dia i que marquen tota una vida.
El maig del 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l’exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l’escriptor flamenc Robert Mussche. Amb l’arribada de la nena, la vida solitària de l’escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen. De rerefons d’aquestes vides entrellaçades, la tempesta que arrossega Europa des dels anys despreocupats d’entreguerres, la Guerra Civil i l’esclat de la Segona Guerra Mundial, en una narració que, construïda com un mosaic, arriba fins als nostres dies i dóna lloc a un desenllaç imprevist.
Preu: 19 euros.
Nublado con probabilidades de albóndigas, Judi Barrett
La gent menjava el que li portava el temps.
El petit poble de Tragaycome era més o menys com qualsevol altre poble excepte perquè el temps canviava tres vegades al dia: en el desdejuni, en el menjar i en el sopar. Allí mai plovia pluja, mai nevava neu i el vent mai bufava així, sense més. Plovia coses com a sopa i suc de fruites, nevava puré de creïlles i, a voltes, el vent portava grans tempestes d'hamburgueses. La vida en el poble era deliciosa, fins que va començar a empitjorar el temps. El menjar era cada vegada més gran i les porcions també. Tragaycome va patir inundacions i tempestes d'aliments gegants. El poble va quedar fet un desastre i tothom temia per les seues vides. Calia fer alguna cosa... i ràpid.
Añadir un comentario