Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de julio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Carmen Añó, alcaldesa de Alfarp
Foto: Vicent M. Pastor (Levante-EMV)
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Policía Local de Turís y Guardia Civil de Chiva detienen a dos personas por presunto tráfico de drogas
Condenada la alcaldesa de Alfarp por conducir bebida

Ajuntament Algemesí tergiversa informació sobre adjudicació de l’ora
Més Algemesí vol reduir un 85% la despesa del dinar de la Mare de Déu
Algemesí da la gestión del parking a una multinacional
Almussafes, 8.000 m. cuadrados para huertos ecológicos y ocio
La pasarela de la gola de El Perelló se cerrará por su mal estado
Prohibido pescar angulas los sábadosen El Perelló
La Bibliopiscina acerca la lectura a los bañistas de Almussafes
Continúa la Setmana de Música de Cambra en Montserrat
El posible cierre de fábricas de Ford acerca el Mondeo a Almussafes
Cullera sondea devolver los ancianos por cierre de residencia
Supermercado Masymas amplía su tienda en Real
Alfret Chulià plantará en la falla l’Arrabal de Sollana
Sueca habilitarà un despatx per a la Càtedra Joan Fuster
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día

 


 
.-000150

 

Policía Local de Turís y Guardia Civil de Chiva detienen en una operación conjunta a dos personas por presunto tráfico de drogas

La Policía Local de Turís ha detenido a dos personas por un presunto delito de tráfico de drogas. La detención se ha producido este viernes por la mañana tras una operación conjunta entre la guardia Civil de Chiva y los agentes de Turís.

Una investigación conjunta entre ambos cuerpos policiales ha conducido a que este viernes a las 8:00h un total de doce efectivos procedan a la entrada y registro de un domicilio ubicado en la calle 24 de la Urbanización Altury. Las sospechas se han confirmado al descubrir en la vivienda un laboratorio de producción y una plantación de marihuana.

Al acceder había dos personas con edades de entre 30 y 50 años durmiendo en el interior, una española y otra extranjera, que han sido detenidas imputadas por los delitos de tráfico de drogas y tenencia ilícita de armas.

Tras el registro de la vivienda la policía se ha incautado de quince plantas adultas de marihuana y 105 plantones así como abundante material para su producción “a gran escala” como humificadores, transformadores, ventiladores, equipos de aire, productos químicos y manuales de plantación. También se han encontrado dos armas de fuego reales y dos simuladas.

Fuentes policiales calculan que el valor de todo ello podría superar los 5.000 euros. Toda una infraestructura con la que se podrían elaborar dos cosechas anuales de esta sustancia con una media de 100 plantones por cosecha.

Desde la Policía Local de Turís informan que esta “es la segunda operación conjunta con la Guardia Civil ya que la semana pasada también se imputó a una persona del municipio por la tenencia de quince plantas de marihuana en su domicilio”

Ajuntament de Turís
 
 

Condenada la alcaldesa de Alfarp por conducir bebida

El Juzgado de lo Penal número 8 de Valencia ha condenado a la alcaldesa de Alfarp, Carmen Añó, por conducir bajo la influencia de bebidas alcohólicas. El juzgado le impone una multa de 1.440 euros y le priva del derecho a conducir vehículos a motor durante año y medio por un delito contra la seguridad del tráfico.

Sin embargo, y aunque en su día fue la causa de su detención, el juez la absuelve del delito de negativa a someterse a las pruebas de alcoholemia.

Según recoge la sentencia, Añó conducía el pasado 24 de mayo por el Paseo de la Alameda de Valencia, lentamente, en zigzag y subiéndose a la acera. Otro vehículo la obligó a que detuviera su coche y cuando acudió la policía le trataron de hacer la correspondiente prueba de alcoholemia, pero sin resultado.

Sin embargo, según afirman los agentes, la alcaldesa presentaba "aliento con olor a alcohol, actitud excitada y llorosa, ojos acuosos, pupilas dilatadas, habla pastosa, andar y girar balanceantes y respuestas embrolladas". De esta descripción, el juez deduce que Añó conducía bajo los efectos del alcohol, pero no la condena por no someterse al test correspondiente porque no cree probado que esta práctica "fuera deliberada". Leer noticia en su fuente original.

 
 

L’Ajuntament d’Algemesí tergiversa descaradament la informació sobre l’adjudicació de l’ora i pàrquing

Una vegada més la política informativa de l’Ajuntament és opaca i ofereix una informació parcial i tergiversada per confondre a l’opinió pública, amagant aquella part de la realitat que no li interessa que es conega. En nota de premsa enviada ahir informava que “La empresa revertirá al Ayuntamiento el 75% de los beneficios de la gestión”. El que s’oblidava de recordar és d’explicar que això serà si hi ha beneficis, i que en cap cas l’empresa assumirà les pèrdues ja que aquestes corren a càrrec de l’Ajuntament.

En el comunicat l’Ajuntament presenta l’adjudicació com un bon negoci i se n’oblida de dir que l’Ajuntament és qui assumeix totes les despeses de funcionament que sumant les despeses de gestió de l’ORA, la segona planta del pàrquing i l’IVA (21%) ascendeixa a 214.170€. Aquesta quantitat, que és la que pagarà l’Ajuntament a l’empresa, no es menciona per a res en el comunicat quan és la part important del contracte. Si la recaptació no arriba a 214.170€ el que falte ho posarà l’Ajuntament. Sols si es recapta més d’eixa quantitat llavors l’Ajuntament rebria eixe 75% del qual parla.

S’oblida d’explicar també l’Ajuntament que el servei de gestió de l’ORA des de fa quatre anys és, segons la comptabilitat presentada per l’empresa que s’ho ha quedat, deficitari. Dels 214.170€, 153.670€ corresponen a la part de gestió de l’hora. En 2011, però, sols s’ingressaren 141.000€. No oblidem que en 2011 l’empresa assumia els riscos i pagava un cànon, que l’any passat fou quasi de 5.000€. A més a més en el contracte de l’any passat si hi havien beneficis l’Ajuntament se’n duia el 90%. En definitiva, amb el contracte encara vigent l’any passat l’Ajuntament ingressà quasi 5.000€. D’haver estat vigent l’actual l’Ajuntament hagués deixat d’ingressar els 5.000 i hagués pagat, a més, 12.000€. A més a més, caldrà sumar el dèficit que genere el pàrquing.

Es demostra així, una vegada més, la capacitat de tergiversació i manipulació de la que fa gala aquest equip de govern que presenta com un èxit la signatura d’un contracte de servei que, a diferència de l’anterior, farà perdre diners a l’Ajuntament. La nota de premsa de l’Ajuntament intenta donar una imatge distorsionada de la realitat, intenta convèncer els ciutadans que vivim en els “Móns de Yupi” i no té altre objectiu que encobrir el fracàs del pàrquing, del qual no s’han fet ressò els mitjans de comunicacions locals pagats amb diners públics.

Per això, una vegada més, demanem a l’equip de govern i al responsable polític dels mitjans de comunicació que deixe d’utilitzar políticament els mitjans de comunicació locals, al front dels quals hi ha grans professionals, en benefici del partit. Exigim que els òbriga a la pluralitat d’opinions i visions existents a la societat local. Demanem doncs, que evite informar d’aquesta forma totalment tergiversada de l’adjudicació a la pàgina web, al BIM escrit i a la TV local, sinó que informe de tots els aspectes de l’adjudicació i que done cabuda en la informació que ofereix en els mitjans pagats per tots, a altres plantejaments i visions del tema.

Més Algemesí
 
 

Més Algemesí demana en plenari reduir un 85% la despesa del dinar institucional de la Mare de Déu

L’any passat el regidor i la regidora de Més Algemesí no acudiren per coherència i austeritat al dinar institucional de la Mare de Déu el dia 8 de setembre. Així ho havia aprovat l’assemblea de Més Algemesí. Eixe dinar suposà per a les arques municipals 10.584 euros, i a ell assistiren 350 persones. Aquest dinar no serveix realment per a promocionar la Festa, ja que la majoria de persones són d’Algemesí i la coneixen ben bé. Més Algemesí s’oposa rotundament al plantejament actual i considera que tenint en compte la situació econòmica que s’està travessant i que fa patir a moltes famílies, costejar aquesta despesa és una pràctica totalment insolidària i que desqualifica a qui la tolera. De cara a la ciutadania es inadmissible que assistesca tota la corporació -amb cònjuges inclosos-, alts funcionaris municipals o 10 membres de cada ball. No oblidem que., segons informació oficial, en els últims 10 anys (2002-2011) aquests dinars han costat a les arques públiques 118.353’48 €.

Malgrat que públicament sempre han dit el contrari, des de que governa el Partit Popular s’ha incrementat el nombre de comensal i els diners totals invertits. Els últims cinc darrers dinars pagats pel govern socialista (2002-2006) costaren als contribuents d’Algemesí 56.521’68 € (una mitjana de 11.304’34€ per any) i la mitjana de convidats fou de 290 (dades sols dels darrers tres anys). En canvi, tot i que, insistim, públicament afirmen el contrari, els cinc dinars organitzats pels populars (2007-2011) han constat 61.831’80 € (12.366’36 € de mitjana per any) i els convidats han augmentat ostensiblement, ja que la mitjana d’aquests últims cinc anys és de 333 convidats.

És cert que el primer any -2007- anaren d’austers i rebaixaren el número de comensals a 258 (38 menys en relació al darrer anys socialista), però després han augmentat descaradament el número de comensals fins arribar al rècord de 375 en 2010, una quantitat totalment desorbitada. L’Ajuntament d’Algemesí no organitza cimeres internacionals que justifique aquest números i els seus compromisos institucionals no comporten convidar a tanta gent. El que ha fet l’equip de govern és simplement i purament clientelisme.

És totalment intolerable, com en 2008, pagar 15.504’30€ en un dinar institucional amb un cobert que costava quasi 45 euros (44’96 per ser exactes).

Més Algemesí no està en contra del dinar ni d’atendre adequadament als convidats institucionals, però cal aplicar severs criteris correctius. Al dinar no pot ni deu anar tota la corporació. Entenem que ha d’anar el Sr Alcalde i un representat de cada partit. Ha de comptar amb una representació del Patronat de la festa i els Festers adequada però simbòlica. I per suposat, han d’assistir les principals autoritats convidades i alguns representats de la premsa, tour operadors... S’ha de ser selectiu i s’han de saber administrar els diners municipals. No es poden utilitzar els diners públics per convidar a alts càrrecs dels partits polítics o per quedar bé amb els superiors de la feina. Una cosa és que els partits i regidors tinguem compromisos institucionals i personals i puguem convidar-los oficialment a veure la festa, els rebem en l’Ajuntament, etc, i un altra pagar-los un dinar.

La promoció de la Festa ha d’anar per altres camins i nosaltres ja presentàrem una moció al respecte que l’equip de govern s’encarregà de tombar. Ara, però, hem presentat una moció per al plenari de juliol per establir un límit de despesa del dinar, límit que nosaltres considerem en 1.200€ (uns 40 comensals amb un menú de 30€) i que suposa una reducció de la despesa superior al 85%. Cal dir que estem disposats, buscant el consens, a augmentar una mica el límit, però es tractaria de bellugar-se en aquesta franja. Per a nosaltres tampoc seria acceptable, en el context en que estem, una despesa al voltant de 6.000€ tal i com algun partit ha insinuat. No pretenem eliminar el dinar però sí actuar amb coherència i austeritat , sent solidaris i respectuosos amb la ciutadania. Amb la nostra proposta es podrien destinar més de 9.000€ a una autèntica i real promoció de la Festa o, si es prefereix, a qüestions socials i serveis bàsics.

Més Algemesí té confirmada l’assistència, entre d’altres, de dos representants electes del Congrés dels Diputats i d’un diputat autonòmic. Òbviament els atendrem com cal i organitzarem un dinar amb ells, obert a tots els afiliats i simpatitzants, un dinar que costejarem amb els diners dels assistents i, si ,cal amb fons propis del partit. Entenem que els convidats dels partits ha de costejar-los cada partit, ja que rep una subvenció municipal, i per això proposem a la resta de formacions polítiques que facen el mateix i se sumen a la pràctica de no convidar a membres del partits a costa del contribuent.

Pensem que la ciutadania, a la qual se li està demanant molts sacrificis, no entendria continuar gastant tants diners en dinars. La ciutadania ja no accepta que els polítics dinen a costa seua. Esperem el suport de la resta de partits a la nostra moció. És incoherent demanar sacrificis als ciutadans o criticar les retallades i no voler sacrificar aquestes despeses supèrflues ni voler retallar-les dràsticament.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 
 

Esquerra Unida d’Algemesi demanarà que si es privatitza la gestió del poliesportiu municipal sobra un alliberat, l’alcalde o el regidor de personal

L’equip de govern ha preparat un plec de condicions per la privatització del poliesportiu municipal per la quantia de 130.000, més car que el cost actual de gestió directa. Per a Pere Blanco ‘aquesta mesura demostra el interès del Partit Popular de continuar beneficant empreses privades en detriment dels interessos municipals i de tots els nostres veïns i veïnes, una mesura que sols encarirà la gestió i que al mateix que al mercat serà perjudicial per a tota la nostra ciutadania’. També considera Pere Blanco, portaveu d’EU “que amb estes actituds queda patent la falta de capacitat per a gestionar de forma eficient el patrimoni rebut, en aquest cas un poliesportiu que ha estat i continua essent un exemple per a tota la nostra comarca”, i per això considera que persistir en la proposta “el que realment sobra és un alliberat dels que te l’equip de govern, be l’alcalde o el regidor de personal”.

Per altra banda la formació política considera que novament la dreta local esta intentant beneficiar amb diners públics una determina empresa, que arà mateix amb un lloguer de sols 300 euros al més gestiona la concessió del bar –restaurant, promovent una competència deslleial amb la resta de hostalers de la localitat.

EU-Algemesí

 
 

Cullera, epicentro veraniego de los ritmos latinos

Cullera volverá a ser sede, por segundo año consecutivo, del Cullera Salsa Festival, un evento internacional que reunirá en esta localidad costera a más de 500 amantes de los ritmos latinos.

El éxito de convocatoria de 2011, que superó los 600 participantes, ha animado a sus responsables a repetir este congreso de baile que ya es un referente para los aficionados a la salsa, la bachata y la kizomba.

El congreso contará con cinco noches de fiesta y tres salas distintas (donde se pinchará salsa, bachata y kizomba) y se celebrará en el Hotel Cullera Holiday, situado en primera línea de playa y que ya albergó con éxito la primera edición.

La gran respuesta por parte de los aficionados a este tipo de congresos donde se puede conjugar playa, clases magistrales y fiesta, ha hecho que varios hoteles, camping y apartamentos de la zona hayan visto crecer la demanda de alojamiento para los días en los que tendrá lugar el evento.

El Ayuntamiento de Cullera, colabora con este evento que contribuye a difundir una imagen positiva del municipio dentro y fuera de España.

 
Cartel de primera

Uno de los principales atractivos del Cullera Salsa Festival es el cartel de bailarines y profesores que impartirán las más de 60 clases de lass que podrán disfrutar los asistentes. Los mejores profesionales del momento en salsa en pareja, bachata, kizomba, chachachá, semba, salsa on 2, rueda cubana o bachatango estarán presentes en Cullera, donde, además de impartir clases magistrales durante los cinco días, ofrecerán espectáculos nocturnos de primera categoría con sus mejores coreografías, las noches del viernes y el sábado.

No faltarán Adrián y Anita (5 veces campeones del mundo), Fernando Alonso y Ayelén Gauna (Campeones del mundo de salsa 2009), Juan Pablo y Cristina (6 veces campeones de España), Chaves & Silvia (Campeones de Europa de Bachata 2011), Pablo Vilches (creador del Bachatango), o los expertos en kizomba Tony Pirata, Nelson Mandela o José Belchior.

Hasta seis renombrados DJ’s pincharán en las diferentes salas en las fiestas que está previsto se prolonguen hasta altas horas de la madrugada, destacando la presencia de DJ Pablo Bat y DJ Yago.

Al igual que el año pasado, uno de los momentos más esperados será la fiesta en la piscina, que tendrá lugar el sábado 18, de 19:00 a 21:00 horas, con música y animaciones en directo.

Cullera Salsa Festival es una opción diferente para disfrutar del verano a ritmo latino, haciendo deporte, conociendo gente de diferentes países, en un ambiente sano, distendido y fomentando la cultura del baile.

Ajuntament de Cullera

 
 

Actividades de verano en Cullera

Todos los lunes y jueves, a las 09:00 horas, en la Playa de San Antonio se dan clases de Yoga.

Todos los martes y viernes, a las 09:00 horas, en la Playa del Raco se dan clases de Aerobic.

Todos los miércoles, a las 09:00 horas, en la Playa de San Antonio se dan clases de Tai chi.

Todos los martes, a las 19:30 horas, se realiza la “Ruta Teatralizada Islámica” donde se recorre la ciudad por los lugares islámicos más emblemáticos con representaciones históricas de la época.  

Todos los miércoles, a las 18:00 horas, en la Torre del Marenyet se realizan unos juegos con niños y familias llamados “Aventura Pirata”.

Todos los miércoles, a las 20:00 horas, se realiza la “Ruta Teatralizada Medieval” donde se recorre la ciudad por los monumentos más emblemáticos con representaciones históricas de la época.

Todos los jueves, a las 18:00 horas, en el Museo del Arroz, se realiza la actividad “Descubre los Secretos del Arroz”, donde se realizan juegos, concursos, videos educativos, etc. con niños y familias.

En el Castillo de Cullera todas las noches hay representaciones teatrales de diferentes temas (cuentos medievales, noches de terror, noche de magia, etc.).

Del día 15 al 19 de agosto en el Paseo Marítimo estará el “Mercado Medieval de Caballeros”.

Del día 15 al 19 de agosto se celebrara el “II Cullera Salsa Festival”, con la participación de diversos campeones del mundo y de Europa.

Ajuntament de Cullera
 
 

Sega de l’arròs a Sollana 

 

 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal