Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 14 de julio de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 400 persones a Sumacàrcer en el setè sopar i festa de Xúquer Viu

Serafín Castellanos aconsegueix el "Tarquim Pudent" per votació popular per la pèssima gestió forestal
Gregorio López i Cipriano Escribano d'Albacete repleguen el premi "Aigua Clara" per la seua defensa del Xúquer en condicions difícils


 

El sisè Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu celebrat a la localitat de Sumacàrcer ha suposat un èxit per la gran assistència registrada. Al voltant de 400 persones es donaren cita a la Plaça Major de Sumacàrcer, junt al seu Ajuntament. Entre els assistents, persones de quasi tots els pobles de la comarca de la Ribera i també d'altres comarques veïnes com la Costera i la Canal de Navarrés. El diputat del Congrés Joan Baldoví, el parlamentari de les Corts Valencianes, Francesc Signes, els alcaldes de Sumacàrcer, Antella, Corbera, Alcàntera, Montroi i regidors d'una vintena de pobles completaren l'assistència. 

L'alcalde d'Antella, Txema Pelàez va dir en la salutació que defensaran el Xúquer amb fermesa i convicció ja que el Xúquer està intrínsecament unit a Sumacàrcer i a tota la Ribera.

El president de Xúquer Viu, Roger Pons, es va referir als especials lligams dels pobles de la Ribera amb el riu i es va referir a la catàstrofe ecològica que han suposat els recents incendis forestals. Va advertir que no podíem descuidar-nos en la defensa del Xúquer, ja que, aquesta mateixa setmana hem assistit a un altre episodi de mortaldat de peixos al riu Magre. I encara que per Sumacàrcer, ara, passe molta aigua, per l'Assut de Cullera, que està entre Sueca i Fortaleny, a més de 10 km de la desembocadura, a penes passa aigua o simplement no passa. Finalment afirmà que Xúquer Viu estaria vigilant davant les maniobres del lobby de l'aigua d'Alacant que volien emportar-se la millor aigua del Xúquer.

El moment més emotiu de la nit va ser el lliurament del premi "Aigua Clara" que en l'edició de 2012 ha recaigut en Gregorio López i Cipriano Escribano d'Albacete que reberen una gran ovació després d'explicar la seua lluita contra la sobreexplotació de l'aqüífer de la Manxa Oriental per latifundistes, com el Marqués de Larios, que havien deixat sense el seu cabal base al Xúquer. La seua defensa del riu i de les masses d'aigua, com fonts, brolladors i manantials és exemplar i realitzada en condicions molt difícils en aquell territori.

El premi "Tarquim Pudent" que s'atorga per votació popular entre els assistents al sopar, va ser aconseguit d'una manera molt ampla per Serafín Castellanos, conseller de Governació, per la seua pèssima gestió forestal efectuada aquests darrers anys, amb retalls en polítiques de prevenció i extinció d'incendis, que han agreujat els recents incendis de Cortés de Pallàs i d'Andilla, amb més de 50.000 hectàrees cremades. Cal assenyalar que aquesta catàstrofe ecològica no sol afecta la pèrdua de biodiversitat, sinó que afecta directament als nostres recursos hídrics i masses d'aigua que es voran afectats per l'erosió i desertització resultants, amb menys precipitacions en la zona, amb menys recàrrega dels aqüífers i amb la possible contaminació de les aigües superficials per les cendres i productes de combustió.

Completaven la terna de candidats la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i la Marina Baixa i José Alberto Comos, actual Director General de l'Aigua i que va ser durant 6 anys director de la Fundación Agua y Progreso.

La nit va finalitzar amb un magnífic concert de Pep Gimeno "Botifarra" en el que la cantant de Xàtiva va oferir el seu treball de música tradicional valenciana acompanyada per tres grans músics amb instruments de corda. Els assistents premiaren l'actuació amb nombrosos aplaudiments.

Xúquer Viu

 

 

 

 



                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065
                           
.-000140                                                                                                                          .-000072

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

mascarell - 15/07/2012
Sr. Directror, despues de leer las tonterias beatíficas de Rosa María, leer esta noticia me reconforta el Seis Doble...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal