Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de julio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Sueca celebra su III Encuentro de Bandas
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
EU de la Ribera Alta exigeix a la Generalitat que paren els retalls en la prevenció d’incendis forestals

EDICIÓN DE LA TARDE
Compromís: “La Generalitat va abandonar Carlet durant l’incendi”
SI considera nefasta la gestió de la crisi de l’aigua a Carcaixent
Compromís Carcaixent contra les supressions en el CEIP Francesc Pons
Sueca celebra su III Encuentro de Bandas
La Semana Taurina de Algemesí ya tiene cartel anunciador
Protocolo de actuación en caso de animales heridos por el incendio
Algemesí - Diplomas del curso “Fiestas y tradiciones”
Comunicat de la junta de personal de l’Ajuntament de Sueca
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

.-000150

EU de la Ribera Alta exigeix a la Generalitat que paren els retalls en la prevenció d’incendis forestals

Des d’Esquerra Unida de la Ribera Alta exigim a la Generalitat Valenciana que paren els retalls en la prevenció d’incendis forestals, com ja vàrem denunciar l’any passat en diversos ajuntaments de la comarca, els quals han tingut unes conseqüències desastroses recentment en la part septentrional de la Ribera. Així com tornem a demanar al govern autonòmic que dote de suficients mitjans i recursos les polítiques de neteja i manteniment dels termes municipals, donat que els programes PAMER i EMCORP del SERVEF (dedicats sovint a aquestes tasques) encara estan en l’aire.

En els diversos ajuntaments on té representació EU en la comarca, ja el juliol de l’any passat denunciàrem les severes retallades en la prevenció d’incendis forestals (un 75% des del 2008 fins a l’actualitat) i en els Serveis d’Emergència de la Generalitat Valenciana (que es recolza amb voluntaris i han tingut una plantilla de caràcter temporal i discontinu, amb un 70% menys de pressupost en els últims anys).

En el 2010, l’incendi que afectà al sud de la Ribera (a Rafelguaraf, entre altres municipis, en total es cremaren 4.500 hectàries) i els terribles incendis d’enguany han costat una vida, diversos ferits, vora 49.000 ha cremades i una pèrdua econòmica i ecològica a hores d’ara incalculable (l’originat a Dos Aigües ha arribat fins a Carlet, Catadau, Tous, Llombai, Montroi, Real i Turís, amb vora 5.000 ha cremades). Tot plegat ha deixat en entredit la política forestal seguida pel govern autonòmic, i que és la seua competència exclusiva.

Des d’EU-la Ribera Alta demanarem a tots els ajuntaments que la Generalitat Valenciana elabore immediatament un Pla d’Emergències que compte amb els pobles i dote de recursos als ajuntaments, que tinga la seua implicació. Al mateix temps, exigirem que es convoquen de forma urgent els programes de treball PAMER i EMCORP, del qual depenen unes 1.000 persones en les dues Riberes, per a poder dur a terme tasques de neteja, manteniment i prevenció d’incendis forestals o altres incidències naturals.

Per a Asensi Garcia, coordinador comarcal d’EU-la Ribera Alta i regidor a Algemesí: “la deixadesa de la Generalitat en totes aquestes mesures de control i prevenció d’incendis, i la falta de cura dels nostres boscos, han tingut unes conseqüències terribles. Les retallades no només estan afectant a l’economia o al conjunt de la societat riberenca, també al nostre medi ambient i el nostre patrimoni natural. Des d’EU, com venim reclamant tant de temps amb l’oposició sempre del PP, demanem que es dote de més i millors recursos la salvaguarda dels nostres espais naturals”.

EU-La Ribera

 
 

Bloc-Compromís de Carlet: “La Generalitat va abandonar Carlet durant l’incendi”

 
 
 

El Grup Municipal de Bloc-Compromís de Carlet ha manifestat que durant els dies de l’incendi que ha cremat part del nostre terme els cinc regidors del Grup es van posar a disposició de l’alcaldia per a ajudar en qualsevol tasca , fent acte de presència contínuament en la zona afectada i estant en contacte amb el dispositiu de coordinació i amb els veïns i voluntaris.

La portaveu del Grup, Maria Josep Ortega, ha agraït a tots els voluntaris, brigadistes i altres efectius la feina que han fet, que ha impedit que el foc calcinara completament tota la zona. Ortega ha manifestat que “la realitat és que gràcies a molts voluntaris que acudiren al lloc de l’incendi, els pocs que deixaren passar i els molts que passaren sense permís per altres camins o camp a través, es va poder salvar una part i sobretot moltes zones de casetes.”.

Maria Josep Ortega ha declarat que “el que ha passat a Carlet és molt greu, perquè s’han perdut grans zones de muntanya del nostre terme i dels termes veïns que són considerades com a pròpies pels carletins, quan fàcilment el dissabte podia haver-se apagat el foc amb mitjans aeris i no haver deixat que passara de Matamon”. En este sentit, Ortega ha remarcat que “no puc compartir de cap manera les manifestacions de l’alcaldessa culpant als propietaris, ja que és l’Ajuntament qui ha de vigilar el compliment de les ordenances, i no ho ha fet”. Ortega ha afegit que “l’alcaldessa ha d’assumir les seues responsabilitats i no derivar-les cap als veïns, ja que els incendis, com sabem, s’apaguen en hivern i no hi hagut política de prevenció, que és la més efectiva sense dubte”. La portaveu de Bloc-Compromís a carlet ha manifestat que “la sra. Crespo hauria d’haver aprés dels alcaldes del PP d’altres poblacions que no han tingut problemes per reconéixer que han faltat mitjans aeris per apagar el foc i que l’administració no tenia les zones forestals en condicions òptimes, i han criticat la Generalitat per una cosa i per l’altra, lluny de donar les culpes al vent o als veïns com ha fet la nostra alcaldessa, eludint sempre les responsabilitats.” Maria Josep Ortega ha afegit que “l’alcaldessa tenia una magnífica oportunitat per a posar el poble per davant del seu partit i l’ha desaprofitada, quan són ben evidents les grans retallades que ha fet la Generalitat en prevenció d’incendis i neteja de boscos i quan tots els carletins han vist amb enorme impotència cremar-se les nostres muntanyes, sense mitjans aeris que haurien extingit el foc el mateix dissabte a Matamon o comptant amb uns mitjans terrestres insuficients que no van impedir l’extensió de l’incendi cap al Pi de la Cabra, la Parra o el Tislar”. Ortega ha assenyalat que “la Generalitat va abandonar clarament el poble de Carlet en l’incendi i tots els carletins ho van poder vore in situ amb gran impotència”.

La portaveu de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Carlet ha conclòs dient que “ara cal que es declare zona catastròfica a tots els municipis afectats i que l’Ajuntament demane ajudes per a poder actuar sobre les zones cremades de la manera més adequada i més sostenible possible, i que no passe com en l’incendi de L’Alcalatén on, cinc anys després, encara no ha arribat ni un euro i tot està igual ”. Per últim, Ortega ha reiterat la col·laboració de Bloc-Compromís per a la formació del grup de Protecció Civil de Carlet, “i que no s’ espere a una altra catàstrofe per a portar-ho a terme”.

Bloc-Compromís de Carlet

 
 

Solidaritat per la Independència-la Ribera considera nefasta la gestió de la crisi de l’aigua a Carcaixent

El problema dels nitrats a l'aigua de Carcaixent s'arrastra tants anys que ja es compta per generacions completes les que beuen aigua embotellada, per tindre un excès de nitrats la que ix de l'aixeta. Des de que l'any 98 s'inauguraren les obres de canalització de La Font de la Parra al poble, per mesclar l'aigua d'aquell aqüífer, amb el contaminat, ja es sabia que la mesura era provisional, en la mesura que l'aigua de La Font de la Parra no cobria ni tan sols aleshores les necessitats d'aigua de la població, i per tant molt menys ho fa ara, desprès del boom urbanístic.

La preocupació per l'estat de l'aigua ha segut una constant al poble, i des de molts àmbits, tant polítics com socials, s'han demanat solucions, les quals mai arriben. Així a la mateixa Agenda XXI, orgàn de discusió i raonament dels temes mediambientals del poble, es tractà aquest tema i es feren diverses propostes a l'ajuntament, i de fet aleshores des de l’Ajuntament es manifestà en resposat a una proposta de l’agenda de sondejar pous elevats, com el situat a La Bossarta, què: "La idea de sondejar pous, per poder obtindre aigua sense nitrats, el que s’ha fet es analitzar un pou prop de l’hort de Soriano i també té un munt de nitrats."

Tanmateix un any desprès, des de l'Ajuntament és diu què: "Aunque la empresa gestora, Aguas de Valencia, trabaja a buen ritmo en la localización y conexión de nuevos pozos de abastecimiento libres de contaminación".

De les poques informacions que l'Ajuntament de Carcaixent dona a la ciutadania es dedueix que per la seua part és considera que la contaminació deriva d'un ús i costum de cultiu tradicional i continuat dels nostres llauradors, sense que s’hagen plantejat altres possibilitats com la de que provinga d’un vessat o de cultius no tradicionals. Des de SI pensem que no és lícit escampar la responsabilitat de manera difusa entre els llauradors de Carcaixent.

Per a Solidaritat per la Independència, és evident que l'equip de govern no té cap intenció de donar informació veraç i completa a la ciutadania, com tampoc es planteja cap rebaixa al cost que per aquesta té una aigua que si bé legalment pot ser potable, el cert és que des de fa més de 30 anys a les famílies està suposant-los un doble pagamnt al tindre que suportar el cost de comprar aigua embotellada per als menuts, i en molts casos per a cuinar, per estar desaconsellat que gent gran, menuda i embarassades consumesquen "l'aigua potable amb nitrats".

No ens val, l’explicació que el PP dona per a tot: que és una situació imprevisible i inevitable.

Solidaritat Catalana per la Independència

 
 

Bloc-Compromís de Carcaixent contra les supressions en el CEIP Francesc Pons

Bloc-Compromís de Carcaixent valora molt negativament la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir dues unitats en el col·legi Francesc Pons.

De fet estes supressions suposen també la supressió de dos llocs de treball més en la plantilla del centre. En total 4 mestres veuran suprimit el seu lloc de treball.

Per a Bloc-Compromís la decisió no té en compte la realitat del centre escolar ni les necessitats de l’alumnat de l’esmentat centre.

Si tenim en compte que el centre atén nombrosíssims casos d’alumnat amb necessitats educatives especials, resulta que per a la conselleria s’ha de suprimir a més de dues unitats, una plaça de recolzament en educació infantil i una de pedagogia terapèutica.

Amb aquesta decisió molts alumnes, amb necessitats educatives especials, quedaran desatesos i la qualitat de l’ensenyament per a la resta quedarà molt minvada per la manca de recursos al centre.

Des de Bloc-Compromís donem suport a l’escrit fet des del Consell Escolar Municipal adreçat a la conselleria per tal que reconsidere la seua decisió i esperem que es torne a la situació anterior.

La situació a l’IES Arabista Ribera és semblant i més d’una desena de llocs de treball desapareixeran tenint com a resultat disminució de la qualitat de l’ensenyament.

Des de Bloc-Compromís ens reafirmem en que les retallades fetes des de la Conselleria d’Educació afectaran molt greument la qualitat de l’ensenyament i donem el nostre recolzament a quantes iniciatives es promoguen per tal de manifestar el rebuig a les mesures preses per la Generalitat Valenciana, en aquest sentit

Bloc-Compromís de Carcaixent

 
 

Sueca celebra su III Encuentro de Bandas

Sueca acogerá, el próximo sábado, la tercera edición del Encuentro de Bandas “Ciutat de Sueca”, “un importante acontecimiento musical al aire libre con el que hemos pretendido, desde su primera edición, acercar la música a los ciudadanos y visitantes de nuestro municipio en esta época estival, gracias a la colaboración del Ayuntamiento y las dos bandas de Sueca”, ha señalado el concejal de Cultura, Josep Navarro.

En esta ocasión, la Unió Musical y la Sociedad Ateneu Musical, ambas de Sueca, estarán acompañadas por la Agrupación Musical La Amistad, de Quart de Poblet. Antes de subir al escenario para interpretar las piezas elegidas, las tres sociedades musicales realizarán un desfile por las calles más céntricas del municipio.

El III Encuentro de Bandas “Ciutat de Sueca” tendrá lugar en la Placeta Fonda, el próximo sábado, a partir de las 20 horas. Al finalizar, el alcalde de Sueca, Salvador Campillo, y el concejal de Cultura, Josep Navarro, harán entrega, a los presidentes y directores de las tres sociedades musicales, de unos pergaminos en recuerdo de este acto. Por último, la Unió Musical de Sueca interpretará el Himno Regional con el que se pondrá el punto y final a la velada.

Ajuntament de Sueca

 
 

La Semana Taurina de Algemesí ya tiene imagen para el cartel anunciador de su feria de novilladas de septiembre

 
 

La Semana Taurina de Algemesí ya tiene imagen para la feria de este año. El trabajo de David Pérez Parga es la base en la cual se anunciarán los festejos de la considerada como feria de novilladas más importante del mundo taurino. Al concurso organizado por la Comisión Taurina se han presentado alrededor de 40 originales procedentes de diferentes comunidades autónomas. El jurado, formado por el Alcalde de la ciudad, Vicent Ramón García Mont, el concejal de Cultura y Turismo, Gabriel Palop, los representantes de la Comisión Taurina, Francisco Rubio, Salvador Girbés, José Vicente Vendrell y José Vicente Grau, Ximo Bueno, de Fotoaficionats Algemesí, el diseñador Eugeni Alborch, y el pintor Antonio Roig, junto a Josep Machí Moreno, quien actuó como secretario del jurado deliberador, ha escogido finalmente el trabajo del diseñador de Vigo, David Pérez.

Según ha señalado el mismo autor, “en este cartel lo que se intenta es plasmar una escena taurina con una técnica fresca y actual, es la combinación y contraposición de lo tradicional y lo moderno. Utilizo técnicas casi pictóricas, donde las manchas y salpicaduras ayudan a aportar movimiento a la imagen. Una imagen desgastada y manchada por la arena del ruedo nos traslada al coso que se monta cada año en la plaza Mayor de Algemesí, la escena se remata con la torre de la basílica de San Jaime Apóstol y demás edificaciones de fondo del cartel”, explica.

David Pérez Parga (Vigo, 1977) tras obtener el título de diseñador en la Escuela de Diseño Antonio Faílde de Ourense, se incorpora profesionalmente al mundo de la publicidad en 2001, donde comenzó a desarrollarse como diseñador gráfico. Desde 2006 se ocupa de la dirección de arte del Incubarte, empresa de la que además es socio. Se encarga de crear imágenes de comunicación e identidades corporativas. También se presenta periódicamente a concursos de diseño.

 
 

Protocolo de actuación en caso de encontrar animales heridos por el incendio

La Conselleria de Medio Ambiente ha informado a los ciudadanos que localicen animales silvestres heridos en las zonas cercanas a los incendios que se pongan en contacto con Emergencias de la Generalitat Valenciana, a través del 112, o con el Centro de Recuperación de Fauna de El Saler, al teléfono 96 161 08 47.

Una vez dados los avisos, los técnicos del Centro de Recuperación se desplazarán hasta el lugar donde se encuentre el animal herido para trasladarlo a sus instalaciones.

 
 

Se han entregado en Algemesí los diplomas del curso “Fiestas y tradiciones: introducción al perfil de guía acompañante”

El concejal de Formación, Antonio F. Saá,  y representantes de Obra Social de la CAM han hecho entrega hoy jueves 5 de julio de 2012, a las 13:00 horas, en el Museu Valencià de la Festa, de los diplomas a los participantes en la segunda edición del curso “Fiestas y tradiciones: introducción al perfil de guía acompañante”. El curso se ha desarrollado en Algemesí durante estos días.

Ajuntament d’Algemesí

 
 

Sueca Tv – Informatiu 4 de juliol

 

 

 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal