Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.052 Fotografías: 109.053 Comentarios de usuarios: 125.652
EL SEIS DOBLE
miércoles, 4 de julio de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira continua reivindicant unes festes més dignes, populars i en valencià

“Sr. Fita, les nostres tradicions i la nostra cultura no són els bous, no és la copla, ni les disco-mòbils canyeres”


 

A hores d’ara, el programa definitiu de les Festes de Sant Bernat és pràcticament desconegut per la ciutadania. L’equip de govern continua demostrant la seua falta d’obertura participativa i d’imaginació en aquests moments de crisi.

Des de fa dos mesos des de Compromís per Alzira venim demanant del regidor de festes més concreció i planificació de les activitats al voltant de les Festes de Sant Bernat. A les primeres respostes de tot es troba baix control, s’han anat succeint noticies puntuals amb comptagotes. La improvisació sembla emmarcar la política festiva del nostre ajuntament. Tot és pot contractar i posar en marxa en 48 hores com ens ha explicat el Sr. Fita.

Sembla evident i tothom ho entén, que la crisi econòmica i les retallades han arribat també al departament de festes. Però al mateix que altres àmbits de gestió com esports, sanitat, educació, associacions de veïns, etc. els ajustos (com diuen els dirigents del PP) no són per tots iguals. Existeix certa discriminació positiva per a certes activitats. No són el mateix les Falles i la Setmana Santa que les festes de Barris i Partides o que les festes de Sant Bernat. Però no paguem tots i totes els nostres impostos, sigam fallers, confrares o ciutadans del carrer?

Des de Compromís per Alzira, podem entendre aquesta perspectiva de política festiva, però no la compartim de cap manera. Nosaltres i altres partits de l’oposició hem reivindicat la creació d’una Comissió Assessora de Festes d’Alzira amb representació de tots els sectors i associacions implicades en l’organització anual de les nostres festes. Volem equitat i projecció cultural i popular per a totes les nostres festes. I volem recordar a la senyora alcaldessa, que les festes no són sols per a la foto. Les festes uneixen a la gent, projecten el nostre tarannà i la nostra idiosincràsia. Les festes són la reivindicació més potent que tenim de la nostra cultura i de les nostres tradicions.

Sr. Fita, les nostres tradicions i la nostra cultura no són els bous, no és la copla, ni les “disco-mòbils canyeres.”. Hi ha alternatives més populars i econòmiques per a les festes. Alternatives com: cinema a la fresca, teatre en valencià, actuacions de danses, cant d’estil, concurs de monòlegs, exhibicions de balls, exhibicions esportives, recuperació de jocs de carrer tradicionals, contacontes, grups de música en valencià, grups de músics de la nostra banda, tallers creatius pels més menuts, etc. que des de la seua regidoria i amb col·laboració amb la de Cultura i Esports, és podrien organitzar i programar durant tots els caps de setmana de l’estiu, en diferents places i carrers de la nostra ciutat.

D’aquesta forma i donada la conjuntura econòmica, els nostres conciutadans i conciutadanes, els quals no tindran possibilitat d’estiuejar, tindrien la possibilitat de gaudir d’unes festes com cal. Nosaltres la gent de Compromís no s’ha amaguem. Nosaltres continuem reivindicant unes festes més dignes, populars i en valencià.

Compromís per Alzira

 
 
 
 
 
 
 
 

 

                           

  .-000110               .-000080               .-000129                              .-000131


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSant Bernat
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Manel - 04/07/2012
Esta molt be lo de les festes taurines en plaça portatil. Qui no vulga vore bous, que no vaja.
Juan Carlos - 04/07/2012
No si no voy a ir...Tranquilos. El problema es que lo pagamos entre tod@s
HayacK - 04/07/2012
Pregunteu-li al bou donçs a vore si vol anar.
Hablé con él - 04/07/2012
Hayack yo le pregunte eso el año pasado a un toro y no me contesto, se ve que le daria igual ir o no ir
HayacK - 05/07/2012
Entonces desenchufemos a todos los que estan en estado vegetativo; total, como no contestan... En fin, al final la unica forma de tomarse eso es a base de cachondeo.
sonia - 01/08/2012
Viva la comissio taurina d´Alzira

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal