Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 30 de marzo de 2012
Clic en la foto para ampliar

Ple de l'Ajuntament de Senyera
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA - ACTUALIZACIÓN CONSTANTE
La Pobla Llarga no ha presentat totes les factures pendents de pagament

El Ple de l’Ajuntament de Senyera aprova la proposta de Compromís
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de La Ribera a un solo clic


 

La Pobla Llarga no ha presentat totes les factures pendents de pagament

El Grup Municipal Socialista denuncia que Rafael Soler no ha reconegut tot el deute pendent amb els proveïdors del consistori. La xifra reconeguda al Ministeri d’Hisenda, de 3’6 milions d’euros, podria ser superior.

Entre d’altres factures pendents, l’ajuntament de La Pobla Llarga no ha inclòs el deute de 5.791 € amb l’empresa Volconsa, que fou l’encarregada en 2004 de la retirada del dipòsit d’aigua que hi havia sobre la guarderia municipal. Esta obra va ser adjudicada per 95.068 € i vuit anys després encara no s’ha liquidat per complet.

Els socialistes consideren que l’alcalde, Rafael Soler, hauria de presentar la seua dimissió per atrevir-se a dir en premsa que el seu municipi “és un dels més transparents”, quan la realitat indica que la relació de factures presentada al Ministeri d’Hisenda està incompleta.

El Grup Municipal Socialista, a través de la seua portaveu, critica que esta mala gestió per part de Rafael Soler obligarà a La Pobla Llarga a sotmetre’s a un dur pla d’ajust. “La Pobla Llarga haurà de tornar al Govern d’Espanya 4,5 milions d’euros en els pròxims 10 anys, dels quals quasi 1 milió són en concepte d’interessos pel préstec”, afirma Neus Garrigues.

“Les afirmacions de Soler en premsa (“nos van a hacer un puente de plata” y “estoy contento de que las administraciones nos hayan dado dinero”) reflectixen la llunyania de l’alcalde amb els interessos dels seus veïns, els quals hauran de suportar un dur pla d’ajust en els pròxims anys”, critica Garrigues. Es contempla, per exemple, la pujada d’un 48% en la taxa de fem i d’un 99% en la taxa d’ús del poliesportiu.

A part del deute amb proveïdors, l’endeutament a llarg termini reconegut per l’ajuntament a data del 31 de desembre de 2011 ascendix a 1,8 milions, que sumats a la xifra anterior fan un total de 5,3 milions. A esta xifra caldria sumar les factures no presentades, altres que el Decret del Govern no assumix i el deute de l’Ajuntament amb la Seguretat Social. “La xifra final podria rondar els 6 milions d’euros”, segons Neus Garrigues.

“Si Soler s’ha atrevit a dir en premsa que quan va entrar a l’Ajuntament hi havia un deute o “pufo” de 1’8 milions, els socialistes podem afirmar que si nosaltres haguérem agafat l’Ajuntament en esta legislatura el “pufo” seria de 6 milions d’euros”, conclou la portaveu socialista

PSOE La Pobla Llarga

 
El Ple de l’Ajuntament de Senyera aprova la proposta de Compromís 

Els tres grups polítics que formen la corporació de l’Ajuntament de Senyera (PP-PSOE-Compromís)  van aprovar per unanimitat, en el plenari extraordinari celebrat dijous, la moció presentada per Compromís en la qual s’exigeix al govern central que modifique el Reial Decret-Llei 4/2012, que ofega els ajuntaments.

Actualment, l’Ajuntament de Senyera té un deute amb els proveïdors de 777.248,12 euros, en un total de 515 factures i haurà d’assumir un nou préstec que s’haurà de tornar a un interés del 5%. El Reial Decret-Llei 4/2012, aprovat el 24 de febrer pel Consell de Ministres, determina les obligacions i els procediments necessaris per a establir un mecanisme de finançament per al pagament a les empreses per part dels ajuntaments. Per a acomplir amb el Reial Decret, aquells ajuntaments en greus situacions econòmiques (com és el cas de Senyera) han hagut d’elaborar un pla d’ajust demostrant que pot tornar els diners del préstec. Aquest pla de sanejament es va aprovar a Senyera dijous, amb un notable augment dels impostos i taxes municipals.

Arran d’aquesta situació, Compromís ha volgut denunciar que no està d’acord amb què el poble haja de pagar els plats trencats de la mala gestió dels polítics, però tot i això, aquest grup ha optat per l’abstenció en la votació del pla d’ajust per un exercici de responsabilitat política perquè si no eixia endavant les conseqüències serien encara més greus per al poble: l’estat li llevaria directament els tributs i els proveïdors acudirien directament a cobrar al banc. Cal recordar que només 85 municipis dels 521 que hi ha a tot el País Valencià estan en la mateixa situació que Senyera.

El grup Compromís per Senyera denuncia, per tant, que el govern espanyol del PP ha posat en marxa un decret que ofega als ajuntaments i que aquesta disposició suposa un greu atac a l’autonomia local que no resol el problema fonamental de l’administració local: la manca d’un adequat i suficient finançament. Els dos regidors de Compromís, Sandra Capsir i Pau Mascarós, han fet explícit el seu malestar qualificant d’”indecent políticament” que el Banc Central Europeu deixe als bancs els diners a un interés de l’1%, mentre els ajuntaments els han de tornar al 5%.

Dins de les seues crítiques, els edils nacionalistes han fet esment als grans esdeveniments i saraus promoguts per la Generalitat Valenciana (Fórmula 1, visita del Papa,etc.), en els quals sí que s’ha gastat els diners, mentre que manté un deute amb el municipi de Senyera de 192.000 euros.        

Així, per tant, després de debatre el punt del pla de sanejament i que s’aprovara per majoria simple, amb l’abstenció de Compromís i PSOE i els vots a favor del PP, el grup Compromís per Senyera va presentar una moció exigint al govern espanyol que modificara el Reial Decret-Llei per a que l’interés a pagar pels ajuntaments siga l’1% més el 0’25% i que les xicotetes i mitjanes empreses i els autònoms tinguen preferència per a cobrar el deute. La moció exigeix també que la Generalitat Valenciana pague als ajuntaments les subvencions que deu i que aprove una llei de finançament local que garantisca els recursos suficients a tots els municipis. Finalment, a la moció s’inclou l’exigència a la Generalitat de la creació d’un fons de cooperació municipal.

Aquesta proposta feta per Compromís ha estat aprovada per unanimitat amb els vots dels tres partits que formen la corporació, inclós el Partit Popular, que és qui ha promogut aquesta disposició

Nota de premsa

 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

EN TIEMPO REAL

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal