Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
sábado, 25 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Esquerra Unida de la Ribera presenta mocions als Ajuntaments per demanar la dimissió de la comissionada a l’Hospital de la Ribera

Per a Marisa Bergaz, “la comissionada te un clar conflicte d’interessos a més de permetre una xarxa clientelar del Partit Popular”


 

Tal i com va presentar la diputada Marina Albiol una Proposició No de Llei a les Corts valencianes, Esquerra Unida de la Ribera presentarà mocions a tots els Ajuntaments on tenim regidors i regidores per sol·licitar la dimissió de la comissionada, M Angeles Matoses

En el plec de condicions de la concessió administrativa es normalitza l’estructura i funcions de la Unitat del Comissionat tant per a l’Hospital Universitari de La Ribera com per al Departament de Salut de La Ribera. La figura de la Comissionada actua com a enllaç entre la Conselleria i la UTE i vela per la correcta aplicació de les clàusules de la concessió.

Entre les seues funcions trobem les de controlar, acceptar i denegar les propostes d’ingrés programat dels malalts no pertanyents a la població de referència; ordenar el trasllat de pacients en casos d’ingressos d’altres demarcacions que considere deuen ser remesos a l’hospital de referència de la seua zona de residència; supervisar la realització de les enquestes o sondejos d’opinió que propose la Comissió Mixta de Seguiment; rebre les sugerències, queixes i reclamacions dels clients de l’hospital, informant aquest; sol·licitar i rebre les estadístiques d’activitat que considere necessàries, amb enumeració dels clients pendents d’atenció de cadascuna de les especialitats; controlar i expressar alternatives a la programació pendent en els nous serveis de consultes d’especialitats, diagnòstics i ingressos; vigilar la conservació de les obres de l’equipament sanitari de qualsevol naturalesa i restants instal·lacions i informar a la Comissió Mixta sobre les reparacions necessàries per a mantindre’ls en les condicions previstes; exercir la Prefectura orgànica del Personal dependent de la conselleria en els centres gestionats pel concessionari; verificar i, en el seu cas, retornar la facturació del concessionari d’actes mèdics realitzats a pacients no corresponents a la població protegida pel contracte; vigilar sobre la veracitat de la facturació de pacients aliens a la població protegida pel contracte, donant conformitat a la mateixa.

És a dir, que la designació del Comissionat/ada s’entén com una figura que la Conselleria de Sanitat va establir  com a garant dels drets dels usuaris de la Ribera.

El nomenament i exercici com a comissionada per part de la doctora Matoses podria suposar un conflicte d’interessos manifest, doncs molts dels seus familiars directes es troben actualment ocupant càrrecs directius i diverses llocs de treball tant en l’Hospital Universitari de La Ribera com en el Departament de Salut de La Ribera.

Segons la PNL presentada per Marina Albiol, el departament de la Comissionada s’ha convertit ‘de facto’ en una agència de col·locació, amb indicis sospitosos de nepotisme, afavorint directament la seua família. Per altra part, a més, pot observar-se que la majoria del personal d’administració i serveis, i molts càrrecs directius, són persones vinculades al Partit Popular.

Marisa Bergaz

 
 
 
 
 
  

 

                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065
                           
.-000000                                                                                                                            .-000072

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal