Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
martes, 21 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU de la Ribera Alta presentarà mocions en tots els Ajuntaments en contra de la reforma laboral i dóna suport a les mobilitzacions sindicals

“Aquesta reforma impulsada pel PP desprotegeix i elimina capacitat a les treballadores i treballadors de qualsevol poder de negociació”


 

EU de la Ribera Alta anuncia que presentarà mocions en tots els Ajuntaments on compta amb representació per a sotmetre a debat la reforma laboral aprovada el passat divendres pel govern del Sr Rajoy. Una imposició que suposa un atac frontal als drets que les treballadores i treballadors han anat aconseguint i, en definitiva, una forta erosió de les relacions laborals. Al mateix temps, des de la nostra formació anunciem el nostre suport a totes les mobilitzacions convocades pels sindicats, com ara la del proper diumenge 19 de febrer.

Per a Pere Blanco, regidor d’EU a Algemesí i membre del Consell Polític d’EU-la Ribera Alta: “aquesta reforma impulsada pel PP desprotegeix i elimina capacitat a les treballadores i treballadors de qualsevol poder de negociació. A banda de l’abaratament de l’acomiadament (del despido), el que hi ha al darrere és la rebaixa general dels salaris. Aquestes mesures no fan sinó que agreujar la situació que pateixen les treballadores i treballadors al País Valencià i a la comarca de la Ribera: amb unes taxes d’atur més elevades que la mitjana de l’Estat, amb una renda mitjana inferior a l’espanyola i amb un èxode dels nostres joves per la falta d’expectatives de treball.”

El Govern central del PP acaba d’aprovar una reforma laboral amb un Reial Decret-Llei que ha entrat en vigor des del 12 de febrer i que abarata i facilita l’acomiadament. Aquesta reforma redueix la indemnització de 45 dies per any amb un límit de 42 mensualitats en l’acomiadament improcedent a 33 dies, amb un límit de 24 mensualitats en tots els contractes indefinits, encara que el text de la reforma aposta decididament per un acomiadament únic de 20 dies. A més a més, s’elimina l’autorització administrativa en els acomiadaments col·lectius, el que afectarà greument a les possibilitats d’aconseguir acord amb indemnitzacions superiors als 20 dies per any.

Amb aquestes mesures de flexibilitat el govern pretén corregir la dualitat del mercat de treball col·locant a tot els treballadors en una situació més desprotegida front al poder discrecional de l’empresari.

Facilita a l’empresari la possibilitat de modificar unilateralment jornada, horari, salaris i sistema de rendiment entre altres condicions de treball. També permet sense autorització administrativa suspendre o reduir temporalment la jornada de treball.

Un altre tema que també afecta aquest Reial Decret és la negociació col·lectiva perquè condueix als treballadors a la negociació individual de les seues condicions de treball. Es creen las condicions per condemnar definitivament als joves a l’atur i a l’infratreball a través “d’infrajobs” per la via de la contractació a temps parcial i d’un nou contracte d’aprenentatge desvinculat realment de la formació.

Blanco conclou que “ens trobem davant d’un decret que ha entrat com un “colp d’estat” als drets dels treballadors i un colp brutal a les conquestes que tant costaren aconseguir durant anys. Una reforma que atempta contra el primer article de la Constitució Espanyola que parla que Espanya és un Estat social”.

EU de la Ribera Alta

 
 
 
 

 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal