Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 PSOE, Compromís per Alzira i EU consideren que cal deixar en suspens l’acord d’ubicació del macroabocador en l’Assemblea del Consorci

“No té sentit apostar per transformar la Garrofera en una nova zona residencial i acceptar les instal•lacions per al tractament del fem de tota l’àrea de gestió”


 

El passat Ple municipal va deixar damunt de la taula les mocions presentades pels grups de l’oposició (PSOE, Compromís per Alzira i EUPV) per a tractar el tema de la ubicació del macroabocador del Consorci Ribera-Valldigna al terme municipal de Guadassuar. L’equip de govern va convocar amb urgència una reunió dels portaveus municipals per a tractar la possibilitat de consensuar un posicionament de l’ajuntament al respecte del tema i intentar unificar criteris al respecte de les darreres declaracions de la regidora Lola Ortega, representant del consistori en el Consorci, sobre el condicionament del seu vot favorable a l’abocador a que el dipòsit d’eliminació de residus es desplaçara a dos quilometres del terme municipal d’Alzira.

A la reunió, a la que assistiren el regidor del PSOE, Enrique Alborch, , els regidors de Compromís per Alzira Carles Aranda i Diego Gómez i el regidor d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, estaven presents un administratiu del Consorci i dos tècnics de l’empresa  que explota en l’actualitat la planta de tractament de residus a Guadassuar i que pretén l’ampliació de les seues instal·lacions amb una planta de tractament de voluminosos (residus dels ecoparcs) i la construcció del macroabocador. Tot en el mateix terme per criteris de proximitat, estalvi econòmic i garanties geològiques.  Aquests tècnics explicaren al representants del consistori les característiques tècniques del que anomenen depòsits ecològics i dels estudis tècnics realitzats inicialment per a determinar la ubicació dels mateixos en la zona. Aportaren arguments relatius a les possibles filtracions, al tamany i construcció de les instal·lacions, a la distància dels nuclis urbans, etc. i varen respondre als interrogants plantejats pels representants de l’oposició.

Després de tot, l’equip de govern continua defensant el seu posicionament a favor del macroabocador de dimensions enormes (120.000 m2 - 24 camps de futbol) al terme de Guadassuar per tractar els residus de la Ribera Alta, Baixa i la Valldigna, així com l’elevació del grau de perillositat de tot el Polígon, donat el compromís de l’empresa de retirar el mateix a una distancia de dos quilometres de la partida de la Garrofera. I tot per criteris d’estètica. Criteris que caldria explicar a la població.

Els grups de l’oposició continuem pensant que no té sentit apostar per transformar la partida de la Garrofera en una nova zona residencial a través d’un PAI i paral·lelament acceptar les instal·lacions per al tractament del fem de tota l’àrea de gestió. A més a més ens neguem a col·locar durant altres 20 anys més tota una mega-infraestructura del negoci del fem en una zona altament productiva i poblada, molt a prop de Montortal, de Massalavés i de l’Alcúdia.

Els portaveus dels grups PSOE, Compromís per Alzira i EUPV d’Alzira pensem que cal deixar en suspens l’acord d’ubicació del macroabocador en la pròxima Assemblea del Consorci perquè el projecte es troba a tants sols 5 metres de la Sèquia Reial i també a menys d’un quilòmetre dels ullals del Riu Verd, amb decantació pluvial cap a ells i en terrenys amb alta possibilitat de contaminació d’aqüífers per filtració de lixiviats (aigües contaminades i putrefactes). I també perquè el projecte no contempla cap actuació que millore el sistema de recollida i de reducció dels residus.

La nostra alternativa la plantejarem al nou plenari de l’Ajuntament d’Alzira en les següents vessants:

Estudi d’una nova ubicació lluny de zones urbanes i en terrenys menys productius.

Estudi de micro-abocadors que puguen arreplegar de forma més sostenible mediambientalment els residus de la zona.

Substituir el sistema de recollida de residus actual als pobles de consorci pel sistema de recollida porta a porta.

També per tal de reduir, implantar el sistema de recollida d’envasos mitjançant el sistema de retorn.

Estudi d’un sistema fiscal que incentive els esforços de les persones que més reduïsquen el fem no orgànic (qui més contamina, més paga).

PSOE, Compromís per Alzira i EUPV d’Alzira

 

 

                            
                      .-000119                                                                                                            -000120

                            

  .-000121                                                   . -000122            
                           
.-000124                                                .-000130

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal