Miércoles, 27 de noviembre de 2024 Edición diaria nº 6.445 Año: 18 Noticias: 47.146 Fotografías: 110.290 Comentarios de usuarios: 126.238
EL SEIS DOBLE
miércoles, 21 de diciembre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, inclou objectius, activitats, recursos i suggeriments perquè el pla es puga redactar sense dificultat
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bromera estrena la web del Pla Lector

Aquesta web ofereix informació sobre la legislació referida a la promoció de la lectura a l’aula


 

A través de www.bromera.com/pla-lector, l’editorial vol ajudar el professorat a elaborar el Pla Lector de Centre

Edicions Bromera ha elaborat un nou web, www.bromera.com/pla-lector, amb tota la informació referent al pla lector. Des d’aquest lloc es pot descarregar un document que facilita als educadors la confecció del Pla de Foment Lector de Centre, una eina que els serà molt útil després que la Conselleria d’Educació haja aprovat l’Ordre 44/2011, la qual converteix aquest pla en un element fonamental en la planificació dels centres educatius valencians.

A més, el web explica què és un pla lector, ofereix informació sobre la legislació referida a la promoció de la lectura a l’aula, presenta el Pla Lector de Bromera i facilita als educadors, a banda del model per a elaborar el Pla Lector de Centre, la descàrrega de receptes i fitxes per a animar a la lectura a l’escola. A través d’aquesta pàgina, els educadors podran conèixer el contingut del Pla Lector de Bromera, els materials i els llibres que el componen en cada nivell, i també podran personalitzar les carpetes per als alumnes i descarregar els solucionaris de les activitats proposades per a cada lectura.

El foment de la lectura entre els més joves ha sigut sempre un compromís que Bromera ha compartit amb els educadors. Per tal de facilitar la tasca als docents i redactar d’una manera senzilla el pla que demana la Conselleria d’Educació, l’editorial ofereix un model a partir del qual, només amb una adaptació, es pot elaborar el Pla de Foment Lector de Centre. Aquest document –descarregable gratuïtament des de www.bromera.com/pla-lector– ha sigut elaborat per Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i docent, i inclou objectius, activitats, recursos i suggeriments perquè el pla es puga redactar sense dificultat. Josep A. Fluixà destaca la utilitat de la web del Pla Lector i ens convida a visitar-la en aquest vídeo.

Des de fa anys, fer que la lectura siga una activitat lúdica i habitual entre els escolars ha sigut un dels principals objectius d’Edicions Bromera. Així, l’editorial presta una atenció especial als títols de literatura infantil i juvenil que incorpora al seu catàleg, amb més d’una vintena de col·leccions que abracen tots els gèneres i nivells educatius. També ofereix als educadors diverses eines per a fomentar la lectura entre els alumnes, entre les quals hi ha les carpetes de Pla Lector Creix amb Bromera, la Guia del Pla Lector, les propostes didàctiques de cada llibre –descarregables també gratuïtament des del web de l’editorial–, les visites dels autors als centres educatius, les antologies de textos i el suport de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, que organitza activitats formatives per a docents i els facilita materials per a treballar amb els alumnes, entre moltes altres iniciatives. A més, les carpetes del Pla Lector estan disponibles també en castellà en Algar Editorial (www.algareditorial.com/plan-lector).

 

 

              
       .-000025                                                      .-000125
 
 
 
 


                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065
                           

.-000071                                                                                                                              .-000072


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Ricardo - 21/12/2011
¿Una biblioteca pública que cobra a sus usuarios que habla de la promoción de la lectura?.
Señor Fluixà, es una verguenza y que usted lo consienta es otra.
Desmotivan a nuestros niños a hacerse socios y luego venden la burra de que quieren fomentar la lectura.
Lo único que fomentan es la incultura.
Espero que los profesores no le sigan el juego y dejen de animar a sus alumnos a leer para llenar las arcas públicas.
Toros gratis, luces en las calles gratis, pero la biblioteca de Alzira, de pago. !Vamos por Dios¡, son los nerones de la cultura, contradicción en su esencia.
Fluixà - 21/12/2011
Sr. Ricardo,
Com supose que vosté sap llegir, m'imagine que ha aprofitat la notícia, que no té res a vore amb el que vosté comenta, per a comentar una opinió que li preocupa, però li puc assegurar que s'equivoca totalment de destinatari. Suponc que vosté no em coneix o bé que m'ha confós amb algú altre, perquè si no és així no es comprenen les "tonteries", perdone la definició, que diu. Jo no tinc cap autoritat sobre la biblioteca d'Alzira, ni sóc regidor de l'àrea, ni res de res. Per sort, les persones que em coneixen saben quin és el meu treball i, sobretot, el meu compromís cultural i social. Saben les hores i hores de treball que li dedique al dia per millorar la cultura del nostre poble, i el suport que done a molts col•lectius sense cap recompensa econòmica, però amb la satisfacció de la gran estima que em donen.
Sr. Ricardo, li recomane que abans de parlar s'informe, perquè si no ho fa corre el risc de caure en el ridícul. Si vol saber qui sóc a Internet trobarà molta informació i descobrirà, potser, que sóc un dels firmants del manifest contra el cànon en les biblioteques públiques.
Pel que respecta a la desmotivació per fomentar la lectura en els xiquets i les xiquetes, només li dic que si es preocupa per saber un poc el meu currículum, vosté mateix es posarà roig i, si és una persona de bona fe, com supose i estic segur que ho és, vosté mateix sabrà disculpar-se.
Atentament.
Josep Antoni Fluixà
Ricardo - 26/12/2011
Li demane disculpes públicament ja que és possible que no sigui el responsable.
Puc però assegurar que els nostres fills, germans i entorn no s'interessen per la lectura. Miri les dades estadístiques i si no tinc raó no es privi de gaudir duent la contrària.
M'agradaria equivocar-me, però l´ assumpte escolar i totes aquestes innovacions fracassen per manca de contacte amb la població. Vostè és una persona molt més intel · ligent i cultivada que jo, un ximple, un ignorant jornaler que gairebé no ha tingut formació ni estudis. Fa bé fent burla de mi.
Que passi unes bones festes.
Per cert, aquí us adjunto el seu currículum, no es privi de revisar i corregir els meus errors i la meva falta de tacte.

Un resum del seu currículum:
Mestre i escriptor, ha sigut Membre del Consell Assessor d'Edicions Bromera, director literari de diverses col • leccions de narrativa infantil, i Membre assidu de diferents jurats de premis literaris d'arreu del País Valencià.
A l'actualitat és el director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
Des de ben menut s'interessa Pels contes i els històries per a xiquets, la qual cosa incidirà directament en la seua vocació literària. De Fet, Josep Antoni Fluixà és autor Molt reconegut, principalment, de narrativa destinada a públic infantil, amb una obra extensa de la qual Destaquem Títols com ara El poble de Llepamelós (1995), Gratacelònia (1996) o Viatge al país dels cocòlits (1997), La narradora del desert (2005) o El cap màgic (2007). A més, también ha conreat el camp de la poesia, AMB Aparicions en diverses antologies, Reculls i revistes, i Amb la publicació del poemari Nàufrags sens illa (1987) i L'estel fugaços (1999). Paral • lelament, Josep Antoni Fluixà ha escrit también articles de crítica literària i ha col • laborat en revistes i diaris com L'Espill, El Temps, Quaderns de Literatura Infantil i Juvenil, Saó o Caràcters; también és autor de diverses obres d 'animació a la lectura, com ara Jocs i Estratègies d'animació a la lectura (1995).
Josep Antoni Fluixà - 26/12/2011
Sr. Ricardo,
Gràcies per la seua disculpa. Però ha de saber que en cap moment he tingut la intenció de riure'm de vosté.No crec que pel fet de ser jornaler siga un "ignorant". El meu iaio era matalafer i mon pare tota la vida ha treballat en tallers de cotxes i ni l'un ni l'altre ha sigut ignorants, sinó persones de trellat. Sempre he respectat a les persones, vinguen d'on vinguen i tinguen els estudis que tinguen. I, per això mateix, també el respecte a vosté. Simplement, em va sorprendre que en el seu comentari em fera responsable d'un fet del que sóc tan responsable com vosté. És a dir, gens.
Per altra banda, em sembla correcte debatre sobre el pagament o no dels usuaris en les biblioteques, com també de si es fa bé o no el foment de la lectura. Però sempre combatent idees, mai persones. Per això, li vull transmetre, per damunt de tot, la meua estima personal i la meua amistat més sincera.
Atentament.
Josep Antoni Fluixà

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal