Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.935 Fotografías: 108.925 Comentarios de usuarios: 125.608
EL SEIS DOBLE
viernes, 12 de noviembre de 2010
Clic en la foto para ampliar

Joan Carles Girbés, cap de publicacions de l’editorial Bromera i Carlos Correal, regidor de Cultura, el mes passat, en la presentación dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Guerra Civil, un viatge ple d’humor i la investigació d’uns assassinats en sèrie, finalistes en els Ciutat d’Alzira

Els guanyadors dels premis de novel•la, divulgació científica, assaig i poesia es coneixeran hui en el transcurs del tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira


Dues novel·les ambientades en la Guerra Civil i la postguerra; una novel·la experimental que reconstrueix la investigació dels crims d’un assassí en sèrie i la divertida persecució per Europa d’un multimilionari que no accepta que la filla s’ha fugat per amor amb un malabarista, són els temes de les obres seleccionades pel jurat, entre els 25 originals presentats, que opten al XXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 18.000 € per l’Ajuntament d’Alzira.

En el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 18.000 €, s’han abordat temes diversos. Entre els 9 originals presentats, el jurat destaca una obra que ens acosta a la base biològica i evolutiva d’una de les característiques que més defineix l’espècie humana, la llibertat; una obra sobre els processos neurològics que es donen en les èpoques tardanes de la vida, les malalties que poden originar i la seua prevenció, i un estudi sobre els organismes modificats genèticament, que analitza els arguments en contra de diverses organitzacions.

El XII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que aquesta entitat dota amb 10.000 €, es decidirà entre els 10 originals presentats en aquesta edició. El dietari d’un músic que combina records d’infantesa i temes d’actualitat, que avança al ritme de les cançons que va component; una anàlisi sobre la sexualitat en l’edat mitjana, i un assaig sobre la intensa activitat cultural del valencianisme durant la Renaixença són les obres que es disputen el guardó.

El V Premi de Poesia Ibn Jafadja es confirma, en aquesta edició, com un dels guardons més atractius del certamen, amb 37 obres presentades. Entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar els 6.000 € amb què la UNED patrocina aquest premi, hi ha una obra que ens proposa un viatge a través de la literatura mitjançant l’experiència vital de l’autor a Itàlia; una obra que fusiona la poesia i la música i posa lletra als sentiments que transmet la música d’un compositor clàssic, i un poemari que contraposa experiències d’una llunyana infantesa amb la perspectiva del final de la vida.

 
Els veredictes que ja es coneixen

D’altra banda, hi ha tres categories dels Ciutat d’Alzira 2010 els veredictes de les quals ja s’han fet públics: el V Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el XV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i el XV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

El veredicte del XV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es va fer públic divendres passat. El verí de la cobra, de Josep Millo, va obtenir el Premi Bancaixa, que l’entitat bancària patrocina amb 18.000 € i al qual s’havien presentat 26 obres. Es tracta d’una història original amb bones dosis d’humor. Els protagonistes del relat, mare i fill, viatgen a Egipte per complir el somni d’ella de visitar el país del qual n’és una enamorada. En una botiga de souvenirs adquireixen una peça magnífica protegida per un estoig de fusta, que, sense sospitar-ho, amaga una cobra d’or, una joia mil·lenària valuosíssima. Aquest descobriment serà el principi d’un malson que posarà en perill les seues vides.

A més, el jurat del Premi Bancaixa ha volgut distingir com a finalista Barça ou barzakh!, de Gemma Pasqual. Aquesta obra narra el viatge de dos joves senegalesos que volen embarcar-se en una pastera rumb al paradís: Europa. Sense importar-los els riscos, comparteixen la mateixa il·lusió, aconseguir una vida millor.

Vicent Enric Belda ha sigut l’autor guardonat amb el XV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 4.000 €. La seua obra, El secret de Meritxell –un relat també amb reminiscències egípcies protagonitzat per Meritxell, una xiqueta de quasi deu anys amb una tendència natural a somiar desperta que veurà capgirada la seua existència per un gatet que troba al jardí–, va ser seleccionada pel jurat entre els 27 originals presentats.

El veredicte del V Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, en el qual han concursat 21 originals, ja es coneix també. Aquest guardó –dotat amb 8.000 € per l’Ajuntament d’Alzira– ha sigut per a La nit de glòria d’A.M., de Miquel Àngel Vidal. En aquesta obra, cinc excompanys d’institut es reuneixen tan preocupats per aparençar una vida ideal com per amagar la real. Una comèdia amarga en què, entre intriga i sorpreses diverses, trobem una bona dosi de crítica.

A la XXII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’han presentat un total de 155 originals que opten als 82.000 € de dotació global d’aquest certamen. A més, l’elevat índex de participació –amb un 33% més d’obres presentades respecte a l’edició anterior– confirma un any més la rellevància social i cultural d’aquest esdeveniment literari que fomenta la producció literària en la nostra llengua.

Els noms dels guanyadors de les categories de novel·la, divulgació científica i assaig es coneixeran hui divendres, 12 de novembre, al llarg del tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc a la Sala Rex Natura d’Alzira. A l’acte assistiran més de 700 persones, dels àmbits de la política, la cultura, l’economia i l’educació, i serà presentat per l’actriu Iolanda Muñoz i amenitzat per l’actuació de The Goors.

 

 

 


.-000025

 
 
Llegir totes les noticies relacionades amb els
XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Bot%C3%B3n%203
.-000047

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades
SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 12/11/2010
"Al llarg del tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc a la Sala Rex Natura d’Alzira. A l’acte assistiran més de 700 persones, dels àmbits de la política, la cultura, l’economia i l’educació, i serà presentat per l’actriu Iolanda Muñoz i amenitzat per l’actuació de The Goors".
Así, por curiosidad, ¿quién paga esta cena y todo el jolgorio de la Sala ReX?
ASS - 12/11/2010
Benito, además de ser unos premios literarios de relevancia y de las pocas cosas que reconocen a Alzira, menos mal que en este caso es por la literatura, te puedo informar que cada asistente se paga su ticket excepto, claro está, algunos invitados a la gal. ¿Aclarado?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal